Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Интересна дешавка. Чкембоси многу јако им влегоа на редарите само да прашам која беше причината дали препознаа некој од нив или имаше некоја провокација некој од Чкембари ако сака подетално да објасни.

пс. Што се случува со редариве и Битола и во Скопје еден не се повлече поише муда покажуваат него добри 80% од навивачиве денешни.

Му кажавме да се повлечат, да не седат до нас на 2м. Не се повлекоја милум, па мораше силум.
Глупердо па тие редари се бивши навивачи. Денешниве што се степаа со Чкембари се дел од Комити и ФА бивши навивачи. Денес тие 5-6 редари не се повлекоа ни метар од Чкембари, греота само доле еден редар во години оградата ќе го поклопеше.
Ахахахахахахахахахахаххахаха ЕКИПАТА НА ЧКЕМБАРИ САМО ЗА СЛИКАЊЕЕЕЕ...
3 2 1 run :kuracc: :pos:

Му кажавме да се повлечат, да не седат до нас на 2м. Не се повлекоја милум, па мораше силум.

Ахахахахахахахахахахаххахаха ЕКИПАТА НА ЧКЕМБАРИ САМО ЗА СЛИКАЊЕЕЕЕ...
3 2 1 run :kuracc: :pos:
Ај види некое видео како изгледате од страна 5 редари спроти вас 50, 20 секунди и улетуваат џандари правите бежанија до оградата среќа не се сруши како што бевте потиснати и да се случеше трагедија. Незнам што се палиш на дешавкава.

Разликата е шо битолското обезбедување си игра курташак со вас, а ние скопското го избркавме од сала. За факти се работи.
Ама зошто вака пишуваш глупости, па после ќе плачете кога ќе дојдат деца и ќе се курчат на форумов. Апсолутно неточно е дека битолското обезбедување било кога си играло курташак со Комити. Во два наврати имаше влечење со битолското обезбедување и во два наврати беа одбиени и се криеа позади ЕБР. Единствена ситуација каде се охрабрија да удираат беше на втората утакмица кога не вадеа од сала. Тогаш тој циганот со боцките и едно лигле бејби фејс се окуражија да маваат со пендраци во целиот тој хаос. Значи додека Комити се влечеа со ЕБР, тие двајца собраа храброст да удираат со пендраци заштитени од ЕБР. Тоа ако е играње курташак, добро.
Секаде каде што обезбедувањето или плавците добиле сила биле одбиени сезонава, во охрид се држеше црта долго време дури и се потиснаа обичните џандари (притоа во судирот учествуваа една или две подгрупи, а остатокот пробуваше да спречи да дојде до непотребна ескалација), а во кавадарци тоа што се случи надвор дури и беше прекумерна употреба на сила од комити кон тие пусти редари и плавци што беа наредени таму пред влезот.
Така што, не пишувај глупости. Ми личиш дека си длабоко навлезен во 30ти, а нивото на дискусија ти е како малолетниве деца од кај нас што направија профили последниот период.

И комити и чкембари можат да ја прегазат секоја редарска служба која се појавува на спортските натпревари, а верувам дека и обичните џандари би биле издувани од овие две групи. Единствено инфериорни сме и сте во однос на ЕБР.

Да напишам док ми е свежо, неколку моменти околу текмава
- Не постои група од МК која што имала ваква драстична смена на генерации како ФА, во сала раштракани скоро цело бившо јадро на групата, да се споевме на едно место би биле доминација пак и после толку време.
- Не сум активен долго јебига, деца стигле ме године и обврски, Али потпишувам со две раце дека на ниеден навијач не му е сеедно околу моментот дека децава се оставени така, да не бидам погрешно разбран свака част за труд, Али основна разлика од старата генерација и новата е менталитетот и случувањата околу клубот. Ние се градевме на катастрофален МЗТ и тоа не направи фанатици.
- Чкембари сосема коректно појавување, добра старосна граница, и солидно навивање со оглед на потопот на терен.
- Околу фрката, сасвим нормална дешавка ништо за препричавање, поголем циркуз направија играчите, и уште нешто што највеќе ми биде очи фактот дека полицијата е ненормално мека, пред 10-15 години, Чкембари ќе им беа преброени ребра поише пати, смената на генерации удри и кај нив

Кој циркуз од навивачи се овие фемили , деца 14-15 години качени на огради се силат преку полиција на растојание од 20 метри ...
Наместо да дојди некој постар да му мани 5-6 шамари , да ги прибери и да му дај по една Цедевита , ги остајле да глумат хулигани ...
Не ми се верва на кое дно се паднати ....

Што сакаа чкембари да постигнат со буткањето на оградата?

Кој циркуз од навивачи се овие фемили , деца 14-15 години качени на огради се силат преку полиција на растојание од 20 метри ...
Наместо да дојди некој постар да му мани 5-6 шамари , да ги прибери и да му дај по една Цедевита , ги остајле да глумат хулигани ...
Не ми се верва на кое дно се паднати ....
Aj tie deca ima vreme ke se ucat i ke se kalat ama onie surtucite od obezbeduvanjeto site bivsi navivaci do koga so pederski raboti vo Skopje!?
Porano kako redari trgaa bajraci, znaminja i majci kaj nekoj pa i prosliot pat na vlez sakaa da zemat zname sega provociraa se doblizija do tribina(ograda) so mu e filmot ne mie jasno so cel um mislat deka mozat nesto da zemat da trgnat majca zname ili cekaat guzva da lecat kompleksi da udrat od strana pedercinja skopski cel zivot ista prikazna i kako bonus nekolku komiti zastanati levo od nas celo vreme da provociraat(duri ne mu pojdi ebr [emoji16]) aj prosliot pat organizirano pritaeini licese na nesto do dusa so upaljaci ama aj pak ubo bese ama ova poedinci i mali grupi da odat i da dojdat na mzt samo da ne vidat nas ne mi e jasno treba fa da mu zabrani ovie drugite mu izigravaat domaikini na decata od fa
Bilo kako bilo plus za so nikoj ne frli kamen drugoto e del od zabavata uste na obezbeduvanjeto da mu dojdi umot
Na snimkata so zavrsi pred malku od toa so fativ na tv MTV3 posle incidentot samo nie se slusame pred toa ne znam kako izgledalo na tv no dobro gostuvanje kako i sekogas nadopolneto so nasite brakja Lozari i se nadevam nema da ima kazni i prijavi za kompleksite na obezbeduvanjeto pa ako tepame Petok za majstorkata ke bidi ludnica a za prethodno se dumam dali i nie da pocnime pederski da bidime obezbeduvanje za da manime nekoj ili zemime nesto pa da se falime daj ednas resete si dali ke pocituvate kodeks ili indijanski raboti ke prajme oti ne sme samo za edna sezona treba pak da se gledame a site gore dolu se znajme pozdrav ubaj deca a drugite neka odat upm

Што сакаа чкембари да постигнат со буткањето на оградата?
Prasaj gi redarite skopski, preventiva i ne cekaj napad prv napadni i iznenadi go protivnikot da se znaj koj e koj poz

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Да напишам док ми е свежо, неколку моменти околу текмава
- Не постои група од МК која што имала ваква драстична смена на генерации како ФА, во сала раштракани скоро цело бившо јадро на групата, да се споевме на едно место би биле доминација пак и после толку време.
- Не сум активен долго јебига, деца стигле ме године и обврски, Али потпишувам со две раце дека на ниеден навијач не му е сеедно околу моментот дека децава се оставени така, да не бидам погрешно разбран свака част за труд, Али основна разлика од старата генерација и новата е менталитетот и случувањата околу клубот. Ние се градевме на катастрофален МЗТ и тоа не направи фанатици.
- Чкембари сосема коректно појавување, добра старосна граница, и солидно навивање со оглед на потопот на терен.
- Околу фрката, сасвим нормална дешавка ништо за препричавање, поголем циркуз направија играчите, и уште нешто што највеќе ми биде очи фактот дека полицијата е ненормално мека, пред 10-15 години, Чкембари ќе им беа преброени ребра поише пати, смената на генерации удри и кај нив
Се супер си напишал, само едно не ми е јасно за фа. И од други мислења овде на форумот то сум го заприметил, а и од ко сум изгледал едно две видеа од тој серијалот на јутјуб. Викате сте биле сите вчера на трибини раштркани, што е проблемот што не застаните до дечките на трибина што се сега? 30,35,40 години ако си, срамота е да навиваш? Смена на генерација не значи да ја напуштите трибината, смена на генерација значи да им се препушти организацијата на децата а не да си одите од трибина. На видеата слушам како арт тимот, патем секоја чест за нив за се шо напраиле, бил дечкото активен од 2007/8 до кај 2013/14 па после пауза па уште 2,3 уткмици... па со 5,6 години не се заслужува навивачка пензија, без разлика колку си бил продуктивен. Не е фер према сегашната генерација на фа што е, што не застанете до нив. Луѓето кои го предизвикале вашиот бојкот( градоначалници, началници, управи) сите се по 3 пати сменети. Верувам дека сте со фамилии обврски, ама веќе ко доаѓате на натпревари, застанете на трибина до децата. Верувај и тие малку што се возрасни останати, кога ќе се свртат наоколу кога гледаат само деца, не знам уште колку долго би седеле на трибина. Поздрав и ова е добронамерен коментар

Се супер си напишал, само едно не ми е јасно за фа. И од други мислења овде на форумот то сум го заприметил, а и од ко сум изгледал едно две видеа од тој серијалот на јутјуб. Викате сте биле сите вчера на трибини раштркани, што е проблемот што не застаните до дечките на трибина што се сега? 30,35,40 години ако си, срамота е да навиваш? Смена на генерација не значи да ја напуштите трибината, смена на генерација значи да им се препушти организацијата на децата а не да си одите од трибина. На видеата слушам како арт тимот, патем секоја чест за нив за се шо напраиле, бил дечкото активен од 2007/8 до кај 2013/14 па после пауза па уште 2,3 уткмици... па со 5,6 години не се заслужува навивачка пензија, без разлика колку си бил продуктивен. Не е фер према сегашната генерација на фа што е, што не застанете до нив. Луѓето кои го предизвикале вашиот бојкот( градоначалници, началници, управи) сите се по 3 пати сменети. Верувам дека сте со фамилии обврски, ама веќе ко доаѓате на натпревари, застанете на трибина до децата. Верувај и тие малку што се возрасни останати, кога ќе се свртат наоколу кога гледаат само деца, не знам уште колку долго би седеле на трибина. Поздрав и ова е добронамерен коментар
Се си пишал и ти на место, враќањето од бојкот по мене никогаш не беше целосно, односно мое лично мислење е дека духот на групата беше убиен со смена на салата, останатите добро познати причини беа куршум во паднат јунак. За да групата не профункционира пак играа улога и други внатрешни и надворешни причини кои секако не се за форум.
Околу моментот за смена на генерации скроз си во право и така е како што е, имаше групата смена на генерации постепено после фијаското од Работнички 2001 во финале, после тоа стагнација и пополека да се изгради култот да го кажам на модерното ФА негде од 2008/2009 околу маршот, со тоа што во ниеден момент младите/децата во тој период не беа "оставени" сами како сега, да дојде до спој на сите генерации активни низ времето беше дербито со педерите во Борис, каде што двете групи допреа врв. Е сега, да се вратам на муабетот денес, секој од генерациите што си ги пишал 30,40па и 50+ има своја одговорност према овие деца денес, сакале или не кога ќе се погледнеме во очи така е. Долг пост у ПМ... емоции ме мавнаа... Поздрав

Многу ви е НЕнавивачки потегот што на фејзбук ставате слики на шипка, профилни со реквизити и слики од утакмица како демек у случај да не сте знаеле до сега јас сум член на таа и таа н.група...
50% од денешниве навивачи
За мене сте копуци желни за внимание класични шминкери и манекени
Не доаѓате за клубот и групата кур ве боли тука сте за самопромовирање ко шо глеам?
Нека каже некој ако не е така? или мислите актери сте у грин стрит 3ката па настрана и инстаграм јавни личности изигравате
Дури некои си зимаат право и лајв да снимаат на трибина
Ги замолувам тука шо читате вие од првите редови реагирајте не е на арно работава

Какво мислење и расположение имате за навивање и пратење на репрезентациите?
Ме изеде срам, ја гледам сега фудбал МКД и 100 Грузијци прават атмосвера како дома да играат, а 15 000 публика на стадион како во театар.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom