- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.655
- Поени од реакции
- 7.504
За кошулица и прашав, и на видеата сечат кошулица а не бетонски плочи и вака може дасе стави подно на веќе постоечка кошулица при реновирање што е супер.Ах бе Стрелчо…
Обична машина за сечење на бетон! Градежниве компании(-чки) ги имаат.
Јас баш пред месец дена купував дијамантско камче за сателитот, сечев(и сам си местев) бекатон во дворот. Ако имаш добар сателит и време(и живци) сам можеш да исечеш што сакаш!
Само не ми се свиѓа идејата да се укопуваат црева во плочата. Тие што местат подно, го местат врз веќе постоечка плоча(стиропор за изолација) и кошулица врз цревата! Така и е правилно!
Едит:плоча и кошулица се два различни појмови!
Кај мене паркетот е за менување и при реновирање би ставил подно на овој начин. Врз плочата веќе има ставено стиропор и над тоа кошулица (претпоставувам 10цм) па паркет. Значи треба некој саглам дијамантски сателит-секач да направи канали од 2цм зацевките од подното ама да не ја направи сол кошулицата пошто таа е ронлива, цемент е не е бетон ко бетонска плоча.
Многу прецизно и чисто ги прават каналиве. Видеово е од пред 5год значи не е нешто ново.
![youtu.be](https://i.ytimg.com/vi/EsSYRzEPAcA/maxresdefault.jpg)
Standard milling machine in cement screed.
See here our Standard floor heating milling machine 230v;The familiar and robust underfloor milling machine. Due to its robust design, the machine is suitab...