Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?


  • Вкупно гласачи
    688

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
3.777
Поени од реакции
8.869
Ми налета скоро, не дека сум го читал ама ако некој нема друга работа може да проучи на каде им се движи стратегијата.

This report documents research and analysis conducted as part of the RAND Corporation research project Extending Russia: Competing from Advantageous Ground, sponsored by the Army Quadrennial Defense Review Office, Office of the Deputy Chief of Staff G-8, Headquarters, Department of the Army. The purpose of the project was to examine a range of possible means to extend Russia. By this, we mean nonviolent measures that could stress Russia’s military or economy or the regime’s political standing at home and abroad. The steps we posit would not have either defense or deterrence as their prime purpose, although they might contribute to both. Rather, these steps are conceived of as measures that would lead Russia to compete in domains or regions where the United States has a competitive advantage, causing Russia to overextend itself militarily or economically or causing the regime to lose domestic and/or international prestige and influence.
 
Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.294
Поени од реакции
1.795
Баш размислував деновиве на јавачиве....не сум бил никад религиозен тип, спиритуален да, ама религиозен никад....ама ме плаши фактот дека јавачите на апокалипсата се веќе тука, не знам по кој редослед одат и каква е приказната. Гледам многу индикации од руска страна дека они се убедени у тоа дека доаѓаат финалните денови, фасцинантно од моја точка гледано. Пожари, болести, војна и тоа војна со тенденција да стане баш апокалипса.
Од топлово може бладам :D
Ако постои господ знае многу повеќе од нас, знае која е целта на човекот на земјата, зашто од време на време да не го насочува, прати пророци, видовити луѓе кој од време на време добиваат помош или информација од горе. Зашто и да не напише тоа преку такви луѓе во некоја света книга пример библијата, куранот... Иако после разни парламенти, црковни собири гласале што да стават во таа книга, што не, така да сигурно не е 100% од бога, но голем дел може да е точен.
Зашто и сега да нема светци, пример дете на жртви на нацизмот стане офицер на КГБ после претседател на Русија.;) Секое решение го синхронизира со бога, има ли шанса злото да победи тогаш?
Тоа е тоа, крај на играта, последните денови на последните денови, но сето тоа треба да се гледа како на предупредување и варијанта која може да се избегне, нема други причини крајот да се става во таа книга, освен да се спречи тој најтешка варијанта. Во секој случај, полесно или потешко доброто ќе победи.
 

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.812
Поени од реакции
4.504
Шпеер, Геринг...веќе се тројца...
не не се. Жити мене од ракав тресење факти.
Геринг бил тежок женкар за време прва светска војна и по неа
Шпеер има цела книга љубовни писма за жена му додека лежел во затвор.
Дај не лупетајте аман
 
Член од
14 ноември 2013
Мислења
6.816
Поени од реакции
21.939
Чим и Американциве креваат раце, треба да видат Украинците колку е часот и да подразмислат малку.



Рускиот Николче Димитров?

 
Последно уредено:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.478
Поени од реакции
12.274

Кур ташак мометално играат Русиве.
 
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.691
Протестите против Јанукович ги сметате како пуч на америка така?

Истиов лик што суспендираше Договор за асоцијација и Договор за слободна трговија со ЕУ по наредба од кремлин, го продаде Крим и избега за Русија? :icon_lol:
Јанукович,Порошенко,Зеленски сите заедно и се посраа на Украина.Кој од кој поалчен корумпиран клептоман.Не случајно на Украина и се дешава овај кошмар.
 
Член од
17 август 2009
Мислења
3.677
Поени од реакции
5.305
Соединетите Држави и С Македонија ја истакнаа својата силна поддршка за суверенитетот и територијалниот интегритет на Украина и слободата да ја следи својата избрана европска иднина. Тие ја повикаа Русија веднаш да ја прекине својата непредизвикана војна и целосно да се повлече од Украина.
:pos:
Добро зашто мора со секое соопштение да се брукаат вака невкусно.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom