На оваа екипа не би и дал ни брифинг од подрум да прави.Утрински брифинг од Киев:
Младиќу, ти посочив текст во кој е прилично добро објаснет основачот, историјатот и целта од создавањето на ОТАН, а ти и понатаму „шибаш„ свои ставови кои се „као„ поточни од историски познатите...Ако се носат одлуките едногласно, тогаш по дефиниција никој не го раководи НАТО. Но разбирам зошто тешко е да го сфатите ова: живеете во некаква илузија каде што мислите дека Европа не ги дели истите интереси ко САД и САД мора да ја манипулира Европа да ги донесе одлуките во НАТО.
Но тоа е целата причина зошто НАТО било формирано, бидејќи САД и речиси цела Европа ги имаат истите интереси. Европа нема различен поглед кон Русија во споредба со САД.
Се разбира полесно е да го критикувате САД отколку цела западна Европа и затоа алт-рајтерите се повикуваат на таа теорија на заговор дека НАТО го има САД како раководител. Со тоа сите критики го поистоветуваат НАТО со САД, комплетно игнорирајќи дека ова е сојуз на повеќе држави.
Тачно, Македонија е историски случај кој напросто е неспоредлив...Македонија е преседан за сите општествени самоукинувачки процеси, кои не и‘ се „издесиле„ на ниту една земја под капава небесна.Јас мислам дека државата ни е во најдобра состојба досега којашто сме ја имале. Македонија во НАТО не може да се спореди со Македонија надвор од НАТО.
Она јадеме чоколада а немаме ни за леб сега и буквално излезе така. Како стојат работите до есен и трева ќе пропасиме затоа што сме овци. Ко во басните од Лафонтен сме, штурецот и мравката. Цело лето има свадби, одмори, веселби да тераме и кога ќе дојде зимата ќе го молиме Вучиќ да пушти брашно и масло. Затоа и не ми ни се коментира ситуацијава, оти сме народ со изместени приоритети. Ако една работа направи кризава, тоа е што го разби митот дека сме земјоделска држава, барем за оние шупелки кои што живеат со главата закопана в песок. Не дека ќе научиме нешто после ова, дека ќе извлечеме некакви поуки кои ни се приоритетите сега и кои ќе бидат предизвиците во иднина. Ние сме бре држава која што до вчера го имаше на оглас дадено, на продажба сопственото земјоделско земјиште. Толку треба да се знае за нас. Па уште геополитика бистриме, ко за нешто да се прашуваме.Дај бе нека заврши проклетава војна веќе.Нека седнат четворицата јавачи на апокалипсата Џо,Борис Володимир и Владимир и нека се договорат веќе.Ако толку им се војува нека си ги пуштат децата на фронт.Цетните отидоа до плафон.Овие пациентиве од ЕУ се одлучиле на ембарго за руска нафта.На крајот на денот гајле ми е дали Северодонецк е Руски или Украински.Љуге изгинаа без врска.Ако продолжи вака има да бериме шипнки на есен да ја пребродиме зимата.Кое лудило,една организација да е побитна од се друго.
Ако се носат одлуките едногласно, тогаш по дефиниција никој не го раководи НАТО. Но разбирам зошто тешко е да го сфатите ова: живеете во некаква илузија каде што мислите дека Европа не ги дели истите интереси ко САД и САД мора да ја манипулира Европа да ги донесе одлуките во НАТО.
Но тоа е целата причина зошто НАТО било формирано, бидејќи САД и речиси цела Европа ги имаат истите интереси. Европа нема различен поглед кон Русија во споредба со САД.
Се разбира полесно е да го критикувате САД отколку цела западна Европа и затоа алт-рајтерите се повикуваат на таа теорија на заговор дека НАТО го има САД како раководител. Со тоа сите критики го поистоветуваат НАТО со САД, комплетно игнорирајќи дека ова е сојуз на повеќе држави.
Јас мислам дека државата ни е во најдобра состојба досега којашто сме ја имале. Македонија во НАТО не може да се спореди со Македонија надвор од НАТО.
Рационалниот поглед кон светот ме направил.
Него како што се глорификува? Врвен тактичар, избавувач од зло, денацификатор, крстоносец? Тука хордата копја мава П ако напишеш, а не пак нешто повеќе. Волку подршка Мендела немаше.Муабет колку да се најдеш во муабет. Никој овде не ја глорификува улогата на Путин како војсководец на теренот. За Русија ова е специјална операција, да не речам техничка. Од тој аспект нема што да се пишува за тоа дали е Путин во Москва или во Донбас. Се разбира дека ќе биде во Москва, што би барал во Донбас? Американската пропаганда од друга страна, за нецели пет минути од инвазијата се обиде оној кловнот да го направи Рамбо. Демек Бајден турбо загрижен за Зеленски му се јавил да го евакуира, ама овој му се испрсил и му рекол I don't need a ride, I need an ammo. Реченица директно излезена од сценарио за Холивуски филм, веќе го гледам Сталоне како го кажува ова истото. Да веруваш во ваква зашеќерена пропаганда треба навистина да си приглуп.
Пер, ти и рационалност не одите ни во иста реченица. Не се мешате никако, како масло и вода... Ти не би препознал рационалност ни 100 кила рационалност да те погодат право во глава.Рационалниот поглед кон светот ме направил.
дали после ова продолжувате да му одговарате?Јас мислам дека државата ни е во најдобра состојба досега којашто сме ја имале. Македонија во НАТО не може да се спореди со Македонија надвор од НАТО.
Јас мислам дека државата ни е во најдобра состојба досега којашто сме ја имале.
Да пазат они да не бидат принудени да се вратат у среден век.Многу курч од трула држава,нека е со помин.„Принудени сме да ја демилитаризираме не само Украина, туку и целото НАТО“,
ti ke gi vratis citro? bugarot, pederot, siptarot i kumanovac a?Да пазат они да не бидат принудени да се вратат у среден век.Многу курч од трула држава,нека е со помин.
Немаат Русите познати филозофи, барем не во духот на западната филозофија. Најблиску до Кјеркегор би бил Лав Шестов, филозоф есеист. Двајцата припаѓаат на некоја врста на христијански егзистенцијализам. Ако те интересира филозофија, најтопло ти го препорачувам Шестов, мене ми е еден од поомилените филозофи. Имаше една книга прведена на српски, се вика Душа и егзситенција, собрани повеќе есеи, топ е. Друг попознат автор е Василиј Розанов, тој ја има напишано можеби најпознатата рецепција или критика на Легендата за големиот инквизитор на Достоевски, тоа го имам во мојата библиотека.Дали би можел да наведеш барем еден руски филозоф позначаен од Кјеркегор? Не три, не два, само еден.
Григор Прличев пишувал на грчки пошто немало кодифициран македонски јазик, исто како што Гогољ не можел да пишува на украински па морал да пишува на руски силом прилика.