Vrz osnova na sto gi preporacuvas site ovie hrani?
Од искуство на мои кучиња веќе 20 и кусур години. Имам пробано и Ројал Канин, Хусе, Адрагна, Алева, Педигре и многу други, но ништо не се покажало толку добро како суперпремиум линииве, а богами освен малку у состав шо се послаби, но сепак ништо полоши не ми се покажале и премиум линииве. Хранам шарпланинец со Премил макси премиум 1400 денари е вреќа 15 кг, а претходно јадеше Бош, израсна на Brit care lamb&rice, година дена јадеше и Ројал Канин, многу брзо ги "одјадува" храниве и шо и да правиш бара промена се инати, 3-4-5 месеци и неколку вреќи изедени и после веќе не ја сака. Следно му земам Семс филд. Додека јадеше Ројал а после и Хусе, сереше обилно и имаше влажни хот спотс, зацрвенети шепи, србежи итн. Па преминавме на Бош, и се подобри, ама ја одјаде после пола година. А сега Премил, нај нај ефтина а некако најмногу ја сака, и добар цврст измет има а и најаден е. Од Брит кеар пример не беше најаден.
Исто хранам ретривер со Monge, шо претходно јадеше Адрагна и Педигре и беше хаос, на мајка ми францускиот булдог е на Taste of the wild а претходно беше на Акана, пред пред тоа израсна на Брит фреш мини и Карнилов.
Германскиот овчар на брат ми јаде исклучиво Фармина НД и по него и по измет се гледа дека тоа е нешто најдобро. Секој што храни фармина НД не се пожалил, како и знам многу луѓе хранат оријен и се пре пре задоволни ама премногу скапи храни се. Не можам шарко од 72 кг да го хранам Оријен шо чини 8000 вреќа. Со 3 вреќи премил макси мине 2 месеци.
Исто така знам еден тон кучиња што се на најразлични храни, па затоа ги издвоив овие како избор. Сигурно има и подобри.
А досега сум немал и не знам за случај на нечие милениче да не му одговара некоја од најјаките по состав храни и суперпремиум храниве што ги имам наведено.
Фитмин исто би ја вброил во суперпремиум ја имам хрането.
Но, секое куче за себе.