Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
toa i jas mu vikam, ne me slushaaj be sto se sekiras,
Pametna glava kosa ne drzi![]()
![]()
Alpicort лосион у комбинација со Alpecin шампон.Ако ти се измазни главата и почне да свети ко лампион,ни пресадување не ти помагаПрочитав неколку страни ама сеуште не можам да бидам сигурен. Нема и како де. Отсекогаш имав ретка коса ама во последно време бааги ми се има проретчено, најизразено во центарот. Сакам да го намалам или стопирам паѓањето. Имате нешто да препорачате нешто? Ама не сакам кога ке го стопирам пак да ми падне косата оти многу пари не ми се даваат.
Пример шампон, продукт некој?
Alpicort лосион у комбинација со Alpecin шампон.Ако ти се измазни главата и почне да свети ко лампион,ни пресадување не ти помага
shamponi i roleri (micro needles) pomagaat vo najrana faza i/ili preventivno. ako vekje si svetnal, zaminal vozot.Прочитав неколку страни ама сеуште не можам да бидам сигурен. Нема и како де. Отсекогаш имав ретка коса ама во последно време бааги ми се има проретчено, најизразено во центарот. Сакам да го намалам или стопирам паѓањето. Имате нешто да препорачате нешто? Ама не сакам кога ке го стопирам пак да ми падне косата оти многу пари не ми се даваат.
Пример шампон, продукт некој?
Tие што се по 50/50 се полуќелај, а тие што имаат само малку коса останато по страните се веќе арно ќелајne e lesen izbor, ama mora da odberis nesto. mene najglupo mi e koga kje vidam likovi 50-50 kosa, ili ostanalo 10-20% po stranite![]()
odlicen post.Нема чаре за ќелавење. Најдобро е да се избричи главата ако се може и да се продолжи со животот. Се друго е горе-доле одложување на тој момент. Сум ја истражувал темава 15 години и уште ги следам најновите истражувања од Кина и Јапонија. Има некои надежни работи на повидок, ама па така се збори од 90тите. Сепак и да функционираат третманите, ќе треба години да бидат комерцијално достапни насекаде. Плус нус појави.
Нешто што не кажуваат за трансплантации е дека за да се одржи некој изглед на коса, треба и финастерид да се користи, плус прашок за прикривање. Најчесто, луѓе имаат три трансплатации во рок од 10 години. А, и 60% од луѓе со неколку транспантации, на крај ја бричат главата по неколку години зошто едноставно не може да се покрие соодветно загубената територија. А, и премногу оптимистички настапуваат со тоа што ја спуштаат линијата кај што им почнува косата многу ниско, и неќат да имаа залистоци. Ако некој пресадува коса, треба да остави залистоци, зошто тоа ќе му даде поголема густина таму кај што ќе има коса, и поприродно ќе му изгледа. Поготово како поминуваат годините.
Еве сега имаше во вести, Роби Вилијамс, по 2 трансплантации, решил да си ја бричи главата, зошто више нема донор коса, а не му покриваат доволно пресадената коса. Исто и Џо Роган си го удри бирчот по 2-3 трансплантации и финастерид. Треба да се има во предвид дека и кај некои луѓе трансплантициите не се успешни, а и при успешно пресадување, не преживуваат сите фоликули.
Исто, мора да се земат во предвид и нус појави. Еден дечко што знам, по 3 месеци пиење финастерид, му се појави топче на едната града. Се преплаши човекот, батали одма, мораше хируршки да оди да му го извадат. Остајте тоа што зборат по нет 2% имаат нус појави од финастерид. Не е баш така. Искуства на луѓе што го пиеле со години и после прекинале зборат дека намлаува либидо, квалитет на ерекции, плодност и сл. Само што, не се толку драстични овие работи, па луѓе не се сигурни дали се стварно нус појави. Ама има клипови на нет од некои типци што прават пауза од 2 недели непиење финастерид после години пиење и одма приметуваат дека имале некои нус појави кои не биле толку драстични.
Во најголем број случаи, триото од финастерид, миноксидил, кетоконазол, го успоруваат процесот, ама не го сопираат. Остајте тоа што гледате на Јутуб некои случаии. Они може да функционираат на почеток некоја година, со одлични резултати, ама со тек на време, најчесто го губат ефектот, и косата продолжува да паѓа. Се разбира има исклучоци.
Сега за сега, најголем број мажи ја губат битката со ќелавост. Да не беше така, немаше филмски ѕвезди како Метју Мехонахи и Сталоне да носат перики. Кој пати, ако има храбост, нека не губи време и пари на лекови, третмани. Нека бричи, и нека си продложи со животот. И да имаат ефект третмани, само го одложуваат неизбежното. Прашање е трампата што се прави во изгубено време, живци, енергија, пари, дали стварно вреди за коса. Сепак, изборот е индивидуален, и стравот е секогаш голем во овие ситуации. Кој што сака нека прави. Ама не давајте да ви продaваат некои луѓе дека има лек за овој проблем. Лек не постои. Дури и микропигментација, мора да се освежува на 5-8 години, зависно од човекот, одредени бричеви не смеат да се користат, мора да се бричи главата на секои 2-3 дена, инаку лошо ќе делува и сл.
Така што, кој има муда нека бричи и пичи. My 2 cents.
Да не беше така, немаше филмски ѕвезди како Метју Мехонахи
Па, да. Имал он сигурно и некоја трансплатација, ама носи најверојатно он делумна перика. Што луѓе треба да разберат е дека скапи перики се прават од човечки влакна, и има техники на нанесување, што ги прават да не се приметуваат и за издресирано око.Ова сигурен си?
Чисто за инфо, еден од водителиве имал 10 трансплантации! Од тело и брада му е пресадувана коса на глава.https://www.youtube.com/c/TheHairLossShow mislam i prethodno go imam postirano ova,
ova mi e relevanten kanal za informacii, lugjevo si ja znaat rabotata i dolgi godini se vo strukata.
Во Турција, пресадувањата се евтини, покрај други причини, и зошто не ги изведуваат доктори, туку техничари. Некои типци со некој месец обука. Еден доктор има неколку соби во ординација, и неколку техничари. Пресадуваат овие коса, он шета, ко божем ги надгледува. Ама и пресадување е уметност. Тој што го изведува треба да знае во кој правец треба да расне косата во кој дел од скалпот, како да го врзе спојот на краевите од челото, кои фоликули одат напред, кој назад. Луѓе одат во Турција, незнаејќи дека таму ќе им кажат апчиња да пијат после трансплантацијата, да стваат прашоци, за 5 години да дојдат пак, и сл. Ќе им ја спушатат линијата на коса како кога имале 18 години, што е без везе, и купишта други пропусти. Иако и во Турција има профи клиники, кои коштаат повеќе.posledno so zboruvav tuka so kolega na rabota, mi vika bil vo turcija (klasika), i imalo nekoj tretman so krvna plazma (posle presaduvanje) da se izbegnele ampulite.
Има ли некој што става Миноксидил пред спиење и потоа лошо да спие?
Жими се има некоја поврзаност.