Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Интересно е шо партијата Лавица на чело со Апасиев не се замара со нео-либералните просеравања од запад.Се надевам дека така ќе биди и во иднина.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.655
Поени од реакции
35.529

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Texas Moms Demand Revision Of Textbook That Encourages Withholding Info From Parents
A parental rights watchdog is calling on the Texas State Board of Education (SBOE) to redact an online curriculum that it believes encourages withholding information from parents about their child’s mental and physical health.
Превод: децата да немаат право на приватност. Ваквите „мајки“ се истите што им ја вадат вратата од детска соба.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.655
Поени од реакции
35.529
Превод: децата да немаат право на приватност. Ваквите „мајки“ се истите што им ја вадат вратата од детска соба.
Превод: Родителите не може да се мешаат во перењето мозок на децата од страна на лгтбП баграта, родителите нема што да ги воспитуваат децата - други „подобро“ го прават тоа.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Превод: Родителите не може да се мешаат во перењето мозок на децата од страна на лгтбП баграта, родителите нема што да ги воспитуваат децата - други „подобро“ го прават тоа.
Не, туку ова е да се спречи одредени родители да им го перат мозокот на децата со научно неточни идеологии или во најлоши случаи физички да ги малтретираат или избркаат од дома.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.885
Поени од реакции
25.366
Не, туку ова е да се спречи одредени родители да им го перат мозокот на децата со научно неточни идеологии или во најлоши случаи физички да ги малтретираат или избркаат од дома.
pederu pa nivni deca se. ako tebe te zapostavile ko kopilj ne znaci deka roditel ne saka deteto da mu bide normalno.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.885
Поени од реакции
25.366
Нема врска што сакаат они. Битно е што сака детето.
deteto moze da kaze sto saka koga ke e dovolno vozrasno i svesno. do toj moment odlucuva roditelot a ne drzavni paraziti potkupeni od pederski lobija. majkata u picka da vi ja ebam ubav angliski zbor gay - sreken go unistivte. koristite vinozito, simbol sto sekoe dete go saka majmuni edni pedofilski. totalna zabrana i kotek za vas.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
deteto moze da kaze sto saka koga ke e dovolno vozrasno i svesno. do toj moment odlucuva roditelot a ne drzavni paraziti potkupeni od pederski lobija. majkata u picka da vi ja ebam ubav angliski zbor gay - sreken go unistivte. koristite vinozito, simbol sto sekoe dete go saka majmuni edni pedofilski. totalna zabrana i kotek za vas.
Родител не може да ја одлучи сексуалноста на детето. Знам дека очајно сакате ова да е реалност: да можете да ги „воспитувате“ децата да не ви се педери, ама за жал не ти е.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.885
Поени од реакции
25.366
Родител не може да ја одлучи сексуалноста на детето. Знам дека очајно сакате ова да е реалност: да можете да ги „воспитувате“ децата да не ви се педери, ама за жал не ти е.
dete e rodeno so rod i seksualnost. bolni luge sto toa ne go sfakaat treba ili da se lecat ili sapun...

Kajgana Shop

На врв Bottom