ATP тенис - општа дискусија

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.660
Еве на пример сеа цела публика урла Феликс Феликс, да беше Новак против него имаше сите можни теории на заговор да ги начнете како Французите го мразеле него, западот е против Србија итн итн, а реалноста вели дека секогаш публиката е за послабиот играч.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Еве на пример сеа цела публика урла Феликс Феликс, да беше Новак против него имаше сите можни теории на заговор да ги начнете како Французите го мразеле него, западот е против Србија итн итн, а реалноста вели дека секогаш публиката е за послабиот играч.
Кога ќе му се деси на Рафа неправда како на Новак на АО годинава и (медиумски) на Олимпијадата лани ќе правиме муабет.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.660
Кога ќе му се деси на Рафа неправда како на Новак на АО годинава и (медиумски) на Олимпијадата лани ќе правиме муабет.
Не е Рафа толку глуп како Новак, уживај. :D

Член од
17 март 2022
Мислења
10
Поени од реакции
60
Mogli ima tocno 0 sansi za pobeda drugiden, a so toa ke mu otide i poslednata sansa za slem. Inace komplskite cuda pravat. Nadal igra kobeto, a kobeto od nigde nikade go ubacue Nole u muabet. I uste pa vregjas, a do nekna krokodilski solzi ronese koga go ismejuvaa Rafa za mrsnata kosa. Dzentlmenski sport bil tenisot, ne bil kako fidbalot... kako mozele taka da pisuvaat za rafa... smeski u boja

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.897
Поени од реакции
11.198
Mogli ima tocno 0 sansi za pobeda drugiden, a so toa ke mu otide i poslednata sansa za slem. Inace komplskite cuda pravat. Nadal igra kobeto, a kobeto od nigde nikade go ubacue Nole u muabet. I uste pa vregjas, a do nekna krokodilski solzi ronese koga go ismejuvaa Rafa za mrsnata kosa. Dzentlmenski sport bil tenisot, ne bil kako fidbalot... kako mozele taka da pisuvaat za rafa... smeski u boja
Да според формата и јас мислам дека Новак е фаворит, али муабетите за последна шанса за слем, години уназад идат па најчесто ви ги моча тие муабети, Могли.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.660
Не ти требаше ова.
Очајно глуп пост.
Па затоа стаив смајли, ваљда сфати. Тебе ти е глуп постот со тоа што јас за публика зборам ти за АО, политика и 300 други глупости. Праени муабети се тие, да не се навраќаме на истите.

Чисто повлеков паралела зашо да викаа Феликс Феликс ако он играше против Новак ќе ковавте завери дека цел свет е против него, а глеаш дека и против еден Надал на Шатрие знаат да викаат контра што е сосема нормално. Е сеа у вторник ќе бидат за Рафа 1000%, сепак он е овде миленик и аутсајдер хехехехехе.

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.728
Поени од реакции
2.794
Рафа тоа што го изигра у петтиот сет е врв, максимално агресивно и не се повлече ни секунда. Тоа што го прави овој човек на па готово сега ќе пуни 36 години е ненормализам. Секоја чест за Феликс, така и треба да се игра против Надал на РГ, со муда !
Рафа - Новак 1/4, ќе биде јако.. секако дека по формата е Новак фаворит. Го гледав последниве два меча, феноменално игра.. ама боже мој, РГ е, Надал е тука бог и секако дека има шанси, мада годинава минимални. Од друга страна Алкараз.. дечкото како игра тоа е ненормално, го размонтира Качанов ко со мене да игра а не со топ 20 играч у свет.
Според изјавите на Рафа, ова и може да му е последен меч на РГ.. дај боже да не е така и да игра бар уште 2-3 години и да отидам да го гледам таму.

Член од
6 септември 2021
Мислења
322
Поени од реакции
560
Утре мечот ќе биде како у 2015 1/4 финалато,само нешто поблага верзија,нема да биде толку уверлива победата.Жално е да се гледа што деца шо немаат поима на земја се надигруваат со Рафа,па и го тепаат.Мотивацијата ќе биде 120% и самиот вчера рече "I am gonna fight till the last point" ,но колку ќе може физички да издржи со еден Новак,кој никогаш не сум разбрал како толку лесно може да дигне форма,едноставно имаш чувство дека кога ќе посака може да е непобедлив,чудо невидено.Исто како лани Монте Карло и Белград потфрлување,Рим финале ,РГ шамарање. Мада Рафа и да тепа утре, да остави све на терен,некако да успее да победи,после следи Алкараз...Така што сума сумарум да се освои РГ годинава е сведено на теорија само...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.982
Стек ова лажи некој што гледа тенис 2 до 3 пати годишно, и тоа само финале на слем ако игра неговиот омилен тенисер.
Каков пуст тажен спин пушти, и тоа свесен и самиот дека везе си нема со реалноста.

Ова кога публиката го бодри аутсајдерот е трејдмарк во тениските натпревари, па и со Федерер истото се дешавало нарочито во текмите со Дел Потро кога тие аргентинските фанатици ќе ги дигнеа сите на нозе. Секој што гледа редовно тенис а негодувал за однесувањето на публиката кога игра Новак не е ради тоа што они поддржуваат друг тенисер, туку што се понашаат ко на фудбалски натпревар кога утнува први сервиси и до моментот на сервирање константно му довикуваат нешто од трибини и го провоцираат, ко што беше случајот и со Медведев на АО кога му викаа да се врати у Русија, по што он си кажа што има да каже после мечот.
Константно публиката работи за да му ја поремети психата, и сам си свесен колку е дебилно кога се радуваат на прв утнат сервис, вчера тоа да не беше случај? Медведев јавно побара на АО да се избркаат таквите од трибини по што судијата у финале тоа и го кажа, прв таков случај од страна на еден главен судија у финале на Слем, само што Новак за разлика од Медо си ја тера ќутенката и гледа тој негативен набој да го искористи некако во негова корист, ама сепак ...

Едначи си ги ти овие две работи и понатака, ќе ти поминат само кај некој што поим си нема како стојат работите у овој спорт, односно како треба да стојат. Новак скоро цела кариера игра во такви услови, го глеаше финалето негово против Фед на Вимблдон, нема тенисер на планетава што тоа ќе го добиеше ко што Новак направи во такви сјебани у ужасни услови за било кој тенисер, и тоа каде спаси 2 меч топки на сервис на Фед ... на трева. Надал да игра цела кариера во такви услови, само тогаш ќе можеше ова да го сфатиш а и да разбереш колку не е фер и делува лошо, до тогаш ќе лупаш вакви постови кои врска си немаат со реалноста, земал она од вчера ми го едначи со она што Новак се соочувал низ кариерата, и ќе се соочува ... океј, као ради тоа се негодува. :facepalm:

И во глобала ова е тоа што генерално гледано смета, а не дека само нас ни смета, али да, со оглед на тоа дека Федерер и Надал низ својата кариера дали 3 вакви мечеви имаат изиграно, така иде зборот, па така тебе ти делува, Новак има 1000, и нормално дека неговите фанови ќе се најгласни и ќе негодуваат, со право. Све си има граници, нарочито во тенисот, и тоа како треба да се однесува генерално публиката, кога е Новак во прашање, у милион наврати тие граници биле надминати. Медведев 10 меча дали у кариера има изиграно во такви услови и тоа проблем имаше само во Америка и сеа на АО и се поремети начисто, класичен пример колку тоа може да сјебе еден тенисер и да го поремети и на терен и надвор од терен.

Новак цела кариера го има тој проблем и ќе се најде некој ко тебе ќе ликува, јер од цел живот глеање мечеви на Надал, на прсти се бројат ваквите , а кога ќе се десат ( хинт, атп купот и српската публика у Австралија ) и сам знаеш Надал како реагира и колку тоа уствари него му смета.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
2.003
Поени од реакции
1.296
Па затоа стаив смајли, ваљда сфати. Тебе ти е глуп постот со тоа што јас за публика зборам ти за АО, политика и 300 други глупости. Праени муабети се тие, да не се навраќаме на истите.

Чисто повлеков паралела зашо да викаа Феликс Феликс ако он играше против Новак ќе ковавте завери дека цел свет е против него, а глеаш дека и против еден Надал на Шатрие знаат да викаат контра што е сосема нормално. Е сеа у вторник ќе бидат за Рафа 1000%, сепак он е овде миленик и аутсајдер хехехехехе.
prijatel,pa pred samo nekolku meseci ovde pishuvashe deka Novak nikoj ne go saka i sekade publikata e protiv nego,nasproti Fed i Nadal,koi kaj i da se pojavat publikata vo trans pagja.Pa morav da ti objasnuvam deka vo Kina,Indija,Rusija ljubovta od publikata e drugachije nasochena .Sega odednash nova teorija,malce oseti navivanje kontra Nadalcho, za poslabiot bile.Pa po taa tvoja logika Novak e GOAT definitivno,ta publikata e stalno protiv nego,celo vreme igra znachi so poslabi.Sepak,dobar obid za spin i relativiziranje,ama toa doma so najbliskite praj si tezi po sopstveni potrebi za da se custvuvash podobro,inaku mnogu daleku si od vistinata

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.660
@Syn
Ја за публиката у Њу Јорк имам одамна кажано што мислам и од нив не очекувам ништо нормално. Реков и за финалињата и дуелите на Вимблдон дека некоректна беше публиката према Новак, тоа не го спори никој ебате, ја ти зборам вака за у обични мечеви ко вчера Рафа со Феликс. Не ми се прај мајка Тереза ко да не знаеме што се пишувате у вакви ситуации, ги храните со полови органи пошо хеј, навивале за послабиот тенисер.

За некои ситуации сам си е крив Новак пошо покажува увциња и такви селски гестикулации па затоа и добива таков третман. Пак ќе кажам, не е оправдан сегде таквиот третман, Њу Јорк особено, ама не глеам Надал да испцул навивач кога ќе му викне пред сервис или да го нахрани со полови органи, конташ нели? Не конташ секако зашо не ти одговара. Батали не ми се праат истите муабети по 82938282 пат, Новак е жртвата секако така да терај. :D

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319

Ме спаси @Syn од пишување подолг пост. Тоа што он го пишал ќе ти го напишев и јас, 100% се сложувам.

Иначе знам зошто стави смајли и дека ти беше обид за шала, ама мислам дека ако отвориме пак тема за АО ти ќе дојдеш до заклучок дека е Новак е глуп без разлика што не направи ништо погрешно во Австралија, па затоа и не би рекол дека ти е шала постот па така ти реплицирав.

Али ај да ја тргнеме Асвтралија и ретардираните кенгури на страна, што правиме со Олимпијадата во Токио лани кога го направија Новак расист бидејќи ја цитараше Били Кинг кога го прашаа како се справува со притисокот? Таа изјава "pressure is a privilege" му ја извадија комплетно од контекст и направија како да ја руга гимнастичарката Симон Билс која се откажа од Олимпијадата бидејќи не можела да се справи со притисокот, иако во моментот кога го кажа цитатот оваа се немаше официјално повлечено и Џокович збореше за притисокот што го има за осовјуање на Golden Slam. Сите најголеми западни медиуми го прикажаа ова како Новак да се исмева со Билс.

Може не толку големи (во смила на импакт), ама вакви ситуации низ годините имало многу каде што медиумите ја извртуваат приказната за да го оцрнат Новак. И сега кога некој ќе го посочи тоа, а не ја следел дешавката, си мисли дека Новак и неговите фанови само кукаат и се жалат без потреба.

Кривицата на Новак е што има карактер и не може да преќути, не е пи-ар мивка да им се улизува на медиумите.
---------------------------------------
Иначе ај кога се фативме на орото веќе, да се избуцкаме до крај пред мечот.

Надал нели повреден беше едвај одеше со Шапо, од каде му е оваа сила да игра 5 сета со Феликс и да догура до 1/4 финале? :unsure:
Да не глумел малце ко по обичај после пораз :sneaky:

Kajgana Shop

На врв Bottom