Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.510
Поени од реакции
14.959
Влогот не е повеќе само да се влезе во топ 4 во Италија.
Знам што сакаш да кажеш, доста читам такви коментари од фанови на Милан, еве сега и од интерашите кои се соочуваат со финансиски проблеми и немање желба од Кинезите за трошење.

Финтата е што тоа нема да го добиеме ниту ние, ниту тие.

Еве за Милан. Ќе се продолжи со ваков постепен процес на растење. Нема големи долгови, претерување со плати, ниту прескапи трансфери.

Ако пред година две, максимум биле парите што ги дадоа за Леао, Томори и Тонали (пред попустот), сега можат и малку повеќе или да се направат повеќе трансфери.

Но принципот на работата ќе им е ист околу трансферите, само постепено ќе се зголемува сумата, ако продолжат вака добро со финансиите.

Е сега доаѓаат оние муабети дека тоа не е доволно за да се конкурира во ЛШ и доминира во Италија, а Милан е клуб што мора да биде меѓу најсилните.

Точно е тоа, не е конкурентен со најдобрите, но таква е реалноста. Или ќе ја прифатиме или постојано ќе кукаме.

После една деценија огромни промашувања и упропаствања на клубот, за сега мене и ова ми изгледа добро.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.463
Дечки реално добар дел од играчите ја надраснаа потребата да го имаат Ибра до себе. Тоа се покажа годинава.

Јас не гледам проблем да остане уште сезонава а верувам и тимот го мисли истото, но ова не може да оди до недоглед и треба догодина да искочи нов Ибра од играчиве што ги листаше Саше. На ова поле он треба да биде најангажиран и најмногу да помогне.

Не се будалете со постови дека не треба длабочина во ростерот затоа што видовте што значи играње на повеќе фронтови сезонава, а исто и премногу брзо го заборавивте периодот на константните повреди.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
27 мај 2013
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.706
Se interesiraat za Arnautovic. Nemase losa sezona, ama mn odvratno kopile e

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.510
Поени од реакции
14.959
Трета смена, земаш телефон и што да видиш, не изгледа на добро.

Малдини незадоволен од односот кон него и Масара, бара поамбициозен план, што и не е лошо. Но сето ова незадоволство не мириса на добро.

Таман помислив дека клубот застанува на нозе и тргнува во добар правец.

Дали Елиот го одложување договорот поради новите сопственици или новите сопственици не сакаат до продолжат со Малдини и Масара?

Во секој случај не ми се допаѓа што се случува.

Член од
18 јули 2012
Мислења
1.202
Поени од реакции
759
Ne mu trebase ova na Maldini , razbiram deka covekot e otvoren , ama 3 dena posle sampiosnka titula .
Los tajming za vakvi raboti , ova znaci deka Maldini Masara ne se vo planovite na redbird ,

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Ne mu trebase ova na Maldini , razbiram deka covekot e otvoren , ama 3 dena posle sampiosnka titula .
Los tajming za vakvi raboti , ova znaci deka Maldini Masara ne se vo planovite na redbird ,
Уште не можам да го разбирам политиката не клубот , што е идејата на елиот , ако вака продолжат најдобро е да го вратат клубот на ЛИ (АХХААХ)
Па почнуваме со патетики и трескање од земја?
Автоматски споено мислење:

Трета смена, земаш телефон и што да видиш, не изгледа на добро.

Малдини незадоволен од односот кон него и Масара, бара поамбициозен план, што и не е лошо. Но сето ова незадоволство не мириса на добро.

Таман помислив дека клубот застанува на нозе и тргнува во добар правец.

Дали Елиот го одложување договорот поради новите сопственици или новите сопственици не сакаат до продолжат со Малдини и Масара?

Во секој случај не ми се допаѓа што се случува.
Елиот не може да продолжува договори дур е во тек на продажба. Се фокусираат да средат тоа. Едино на новиве газди грешка е што не ги исконтактирале Малдини и Масарљ да ги осигураат. Малдини прави притисок за да се убрза тоа пошто сака одма да среди и со договори и со меркато за да му даде спремен тим на подготовки на Пиоли.

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.734
Поени од реакции
2.823
Не знам од кај да почнам, ама фактот дека Ибра "држел" место за помлад ми е мизерен, секако е повреден сега и нема да игра, но многу значи и кога не игра тој човек. А уште покорисен е кога игра, сигурно сте приметиле голема разлика од Ибра 2010/2011 и Ибра сега.. сега ја бара топката и игра на секоја ебена позиција, сака да подаде, пак се отвара као некада, СВЕ ПРАВИ ама нее не му чини на саше, бог да чува бе, што ако зимал плата НЕКА ЗЕМЕ И ДУПЛО, ја да сум дупло одма му давам. Да точно е дека е арогантен, его манијак и све тоа си у право ама КЛАСА СИ Е КЛАСА.
А за тој Белгијанецот, Де Катебелер како и да се вика, во право е хм хм не е класичен шпиц.. го немам гледано како игра на тв, ама од фифа се развива добро ама тоа се различни два света, многу играчи се промашени на игра и во живо, ама некогаш и ги погодуваат..

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140

Потребни се сериозни засилувања,конкуренцијата ќе биде посериозна и сега влогот е голем да се одбрани титулата.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.898
Од каде знаеш дека ќе биде посериозна кога трансфер пазарот не е почнат?

Сите што се топ 4 мора сериозно да изиграат на пазарот, а тој муабет кој најдобро пазари на 1 септември.

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.734
Поени од реакции
2.823
Интер Микитаријан ќе го зимале, ептен јако ќе се засилуваат :pos: :pos: :pos:

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.073
Поени од реакции
7.033
Изјавата на Малдини е на место, им направи тим за титула али без вложување толку ќе биде од тимот...ни Леао ќе остане ни напаѓач ќе се донесе....

Башка што е крајно нефер што уште му немаат продужено договор на Малдини како да е некој небитен за клубов...

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
The sale of Milan is currently a priority for the Elliott fund. A contract with the RedBird group should be signed next week. Thereafter, the club will take care of contract renewals, including with directors and mercato planning.

[Milannews.it]

Член од
27 мај 2013
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.706
Мислам дека Паоло ќе бара поголем буџет од новиве газди. Знае дека Милан со 200 милиони меркато може да доминира во Италија ако планот на овие им е драстично различен од неговиот ќе напушти шо би било голема штета.

Да се надеваме дека можат да се најдат негде на средина и да имаат добар однос, Паоло е клучен за Милан.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.957
Поени од реакции
23.477
Ќе плачемо по Арапите, само да си знаете

Kajgana Shop

На врв Bottom