Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    758
ke kupat 10 kila riba be ke ja tovat vbazen... posle ke ja parat i ikrite ke gi staat vtegla, jbg kavijar si e kavijar... muabetot bese toj so KokaKolata... lupni tamu sostojkite i toa e, ne bilo rocket science ... :tapp:
Pa realno kopiranjeto na kokakolata sprema ova e pickin dim iskreno.
Povekje problem imas so brendot, ne so vkusot.

Ќе се договорат, таке е тоа у тие преговори. Не може одма да се склучи договор.

sigurno. qatar bara 20 godisen dogovor i plakanje spored aziski indeks i ceni posto alternativata e da si prodavaat tamu. plus sakat jasna klauza deka ger ke e edini korisnik, so toa zabrana za reeksport sto na ger i na eu ne im odgovara. zosto katar da gi koli poljacite koga ger se ekspeti za toa.

germanija neke 20 god dogovor sepak jasno im e od kade e najeftiniot gas i se nadevaat koga togas pak da go koristat. nekat ni aziski pogolemi ceni nego sakaat evropski po moznost bazirani na roterdam. stravot e utre cela evropa ke kupuva po poeftini ceni a oni ke se nasankaat na aziski...

mislis ke najdat zaednicki jazik? imaj na um qatar kur gi boli za ger, sekako se sto proizveduvaat e veke unapred plasirano... sto moze ger da im ponudi sto nemoze kina na primer?

Ќе се договорат, таке е тоа у тие преговори. Не може одма да се склучи договор.

Што е најинтересното во оваа ситуацијата велат дека се откажуваат од руски гас и други руски производи зашто Русија била лоша и нивните вредности не им дозволувале да соработуваат со нив, а одат на попушинела кај големиот демократски либерален свет како Катар и Саудиска Арабија.

Го ќењаа Ердоган ваков бил, таков бил, сега ќе му се натртат Швеѓанката и таа Финката.

Колективна шизофренија и делузија доживуваат европејциве. Забавно ми е да видам само кај им е лимитот на дебилизмот. Може наредна година ќе ги учат во школите дека Хитлер уствари ја бранел Европа од руската наезда, или ќе ги забранат буквите Z и V од азбуката и ќе им најдат замени.

Кажување полувистини е модус операнди за како тоа се шири западната пропаганда. Пет автобуси и воена придружба дошле да ги евакуираат Азов во украинскиот град Новоазовск. Да видиме малку подетално што значи ова:

воена придружба - руска/сепаратистичка војска,
евакуација - транспорт на затвореници до логор,
украинскиот град Новоазовск - град кој е 8 години под контрола на ДНР.

Untitled.png

sto moze ger da im ponudi sto nemoze kina na primer?

ДУПЕ! Овој црпката Шолц и тоа ќе даде. Жал ми е само за Меркел, жената сигурно не може да се помири што местото му го препушти на оваа будала. Верувам дека косата снег бела и се има сторено.

ДУПЕ! Овој црпката Шолц и тоа ќе даде. Жал ми е само за Меркел, жената сигурно не може да се помири што местото му го препушти на оваа будала. Верувам дека косата снег бела и се има сторено.
Иако некој милува да каже дека Шолц у голема мера дејствува како што би дејствувала Меркел, првиов е дупе и моментално делува ко привезок без право на глас у оваа ситуација.

Сигурно да.Иначе изворот е на Украинското министерство за одбрана.Бројките сигурно не се реални,исто како и кога искача и дроби оној Кокошенко- Ќорашенко,левото сметало на Путин.

Зашто руските бројки за уништено украинско оружје се нереални? Зашто ген. Конашенков би излегувал во јавност (на „Ју туб„ често има негови рапорти...) и би ја лажел јавноста а воедно и својот народ?...

Руската војска често гаѓа одбрани точки со високопрецизно оружје, кое „рамни„ кај што ќе падне, а исто или слично оружје не видовме од украинска страна, оти или е застарено или веќе уништено, но затоа поединици на форумов рипаат од радост кога руската војска губи пар тенкови или оклопни возила со придружните посади...

Бројката од уништени орудија или летала е лесно проверлива, потешко се утврдува бројот од загинати или ранети.

Се предадоа, пошто беа притеснети (оставени на цедило) и сургун отидоа.

Каква евакуација, какво завршување на одбрамбената операција, какви бакрачи...
Се изнасмеав на јазичниве акробации.
Автоматски споено мислење:

Пољаците у Србија праат пиздарии.

Сликаат фабрики и ги спремаат за дигање у воздух, паралелно правејќи миљон лажни узбуни за бомби.

Србија е неутрална. Не и помага никако на Русија, дури и гласаше против неа.

Таа перспектива на НАТО, дека ако една земја не е против Русија, тогаш сигурно е за неа, е глупа и ќе им се удри од глава подоцна. Како што при приемот на SWE и SUO, преседанот со Грција им се удри од глава, како што преседанот Косово им се удира од глава и тн.

На пример, да не беше грчкото вето, сега Ердоган немаше така лесно ова да го прави и да уценува.

Последно уредено:
Украински војник кој бил мачен од Русите, упукан во фаца и закопан жив дава интервју на CNN.

FS-KFNFXEAA8GkF

Украински војник кој бил мачен од Русите, упукан во фаца и закопан жив дава интервју на CNN.

FS-KFNFXEAA8GkF
Човекот бил еднаш ранет и два пати убиен.

оној порталон во центар не пишува до олкави глупости. Али блиску се.

Пољаците у Србија праат пиздарии.

Сликаат фабрики и ги спремаат за дигање у воздух, паралелно правејќи миљон лажни узбуни за бомби.

Какви Пољаци, зошто па баш Пољаци ?

Иначе.

Полиција го опколи Ректоратот на приштинскиот универзитет, добиле дојава за подметната бомба

Во врска со Германците...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom