Последно уредено:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Duri i @Fenix955 ti go liknal postovNedefinirana drzava so nedefinirano ime i nedefinirana nacionalnost dobiva nedefinirana crkva. Ne znam sto ne vi e jasno. Se otvori pandorinata kutija i sega do kraj se isteruva. Sekade kompromisni resenija so fusnoti. Se zatvaraat nekoi prasanja ama na nasa smetka.
Абе види.Не, нигде не се спомнува архиепископија, ниту наследување на архиепископијата. Се споменува само Црква Охрид. Толку.
Во право си. Тоа се божји работи, нема брзање таму. За 50-1500 години, се што е нејасно, ќе се разјасни.Абе види.
Признаваат:
Шо не е јасно.
- црква под архиепископот Стефан
- како име на црквата е признаено "Охридска"
![]()
![]()
![]()
Ti kako dijasporec prvo da se vratis Severxistan pa posle da pravis krivi drini a ne od Germanija.Da? Sto sakas da mi kazes?
Абе види.
Признаваат:
Шо не е јасно.
- црква под архиепископот Стефан
- како име на црквата е признаено "Охридска"
![]()
![]()
![]()

Ne se nerviraj. Ti vo AUS bese?Ti kako dijasporec prvo da se vratis Severxistan pa posle da pravis krivi drini a ne od Germanija.
Ti ne ni razbra jas sto pisav.Ne se nerviraj. Ti vo AUS bese?
Tuku ako te interesiraat moite stavovi okolu domasnata politika imas golem forum i mozes da vidis sto pisuvav. Posle pisi pak ako imas prasanja.
A za toa sto pisav: Takva e situacijata. I mene mi preci. Vinovnicite se poznati.
Абе, бугарите татари се? Дека сум разбрал дека такво потекло имате.И црквата ви како и сè друго. Охридската архиепископија историски била дел од Бугарската патријаршија. Но за овој факт молч

Чекај, чекај. Кога тоа ОА била дел од Бугарската Патријаршија?И црквата ви како и сè друго. Охридската архиепископија историски била дел од Бугарската патријаршија. Но за овој факт молч

Колку очаен народ сте дојденците од Азија, кога со сите сили пробувате да се приграбите за се што е Македонско, а со тоа и Словенско, така криејќи го фактот дека не припаѓате на Словените туку на Монголите и Татарите. Аспарух и Красимир.И црквата ви како и сè друго. Охридската архиепископија историски била дел од Бугарската патријаршија. Но за овој факт молч