Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Пристигна Ковачевски се виде уште ко социал демократите станаја верници дека не бива од ова држава .
Ги дупат попјте на фејсзбук дека порано за време на комунизамот возеле томоси од ко дојде демокртија итие и политичарите се изедначија си возат лимузина како што му доликува на еден вожд
1652181127045.png
1652181009032.png

Последно уредено:
Nedefinirana drzava so nedefinirano ime i nedefinirana nacionalnost dobiva nedefinirana crkva. Ne znam sto ne vi e jasno. Se otvori pandorinata kutija i sega do kraj se isteruva. Sekade kompromisni resenija so fusnoti. Se zatvaraat nekoi prasanja ama na nasa smetka.
Duri i @Fenix955 ti go liknal postov

Не, нигде не се спомнува архиепископија, ниту наследување на архиепископијата. Се споменува само Црква Охрид. Толку.
Абе види.

Признаваат:
  • црква под архиепископот Стефан
  • како име на црквата е признаено "Охридска"
Шо не е јасно. :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

Абе види.

Признаваат:
Во право си. Тоа се божји работи, нема брзање таму. За 50-1500 години, се што е нејасно, ќе се разјасни.

Абе види.

Признаваат:

А пош‘о веќе има уште една, која се именува како „ОА„, онаа од Вранишковски, е ми сеа шу праиме?...:facepalm:

Ti kako dijasporec prvo da se vratis Severxistan pa posle da pravis krivi drini a ne od Germanija.
Ne se nerviraj. Ti vo AUS bese?

Tuku ako te interesiraat moite stavovi okolu domasnata politika imas golem forum i mozes da vidis sto pisuvav. Posle pisi pak ako imas prasanja.

A za toa sto pisav: Takva e situacijata. I mene mi preci. Vinovnicite se poznati.

И црквата ви како и сè друго. Охридската архиепископија историски била дел од Бугарската патријаршија. Но за овој факт молч

Ne se nerviraj. Ti vo AUS bese?

Tuku ako te interesiraat moite stavovi okolu domasnata politika imas golem forum i mozes da vidis sto pisuvav. Posle pisi pak ako imas prasanja.

A za toa sto pisav: Takva e situacijata. I mene mi preci. Vinovnicite se poznati.
Ti ne ni razbra jas sto pisav.

И црквата ви како и сè друго. Охридската архиепископија историски била дел од Бугарската патријаршија. Но за овој факт молч
Абе, бугарите татари се? Дека сум разбрал дека такво потекло имате. :)

Чекај, чекај. Кога тоа ОА била дел од Бугарската Патријаршија? :D

Не сфаќам , што сакаме

Македонија како држава има само 58% етнички Македонци. 42% од нејзинито население е од други националности.

Пола од овие 58% се будат сабајле со ртс 1 да видам како е во Београду, другите пола молат бога да добијат бугарски и да се иселат и вие после ќе зборувате за нација , како не заебавале албанците , бугарите , грците и сите остали. Добро е ова што го имаме, покрај се благодарение се знае на кого ама никој не сака да ја прифати реалноста.

Грото од народот е само накострешен да коментира по фб и да го велича Путин и Русија , ги пцуе Албанците како биле нарко дилери додека тој што коментира работи за 18к и не го заболе к за ништо друго а најмалце за селектирање отпад и компостирање епа државата шит,и те како ќе е шит.

Колку очаен народ сте дојденците од Азија, кога со сите сили пробувате да се приграбите за се што е Македонско, а со тоа и Словенско, така криејќи го фактот дека не припаѓате на Словените туку на Монголите и Татарите. Аспарух и Красимир.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom