Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.540
Поени од реакции
9.456
Проблемот е, во фактот, што ова со голем ентузијазам ќе биде искористено од страна на власта, која ете ќе демонстрира патриотизам, врз грбот на ова недоквакано девојче.

...истовремено давајќи го газот при секоја поволна прилика за тоа (на Албанците, Грците, Бугарите, а сега слушам полека муабети и за црквата)
Проблемот е што тоа недоквакано девојче нема појма каде тргнала, ниту некој и објаснил нешто, глупачата не дека сакала да го понижи знамето или државата туку толку знае. Али ај таа што не знае него каде се ПР тимот, има/ше ли таков да и објасни нешто на детиштево неписмено.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.288
Поени од реакции
5.560
Ne treba zabi prijatele,
Treba dostoinstvo be!
... и троа поголеми „топки„, оф корс...
Автоматски споено мислење:

Добро кај ги наоѓаат фриковиве оперирани од срам? Чим толку си ја мразиш државата одјеби оттука, сега е барем лесно. :pov:

Од кое дно од пеколот е извадена фацава?...

Ковачевски: Иднината на нашиот јазик е иднината на нашата татковина

Ne samo sto mu pobegnala Kosta od glavata tuku i mozokot (Ako nekojas i go imal) mu izbegal!

Koj e toj NASH Jazik i koja e taa Nashata tatkovina???

Kolkava picka od covek treba da bidis da ne smees da si kazis Makedonija i Makedonski!!!!
На ликов му требиТ комисија за историја за да му шепне дали (не) е Македонец (по род) а ти се чудиш зашто не знае кој е „нашиот јазик„ на „нашата татковина„....

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.760
Поени од реакции
35.659
Една ја заборави химната.
Еден се изјаснуваше како бугар.
Една фрла знаме.

Зрели сме за транџа, ете може Фифи следната година да ја испратиме. Да сме во тек со европските вредности. Мора да задржиме континуитет во глупостиве.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.919
Поени од реакции
25.422
Една ја заборави химната.
Еден се изјаснуваше како бугар.
Една фрла знаме.

Зрели сме за транџа, ете може Фифи следната година да ја испратиме. Да сме во тек со европските вредности. Мора да задржиме континуитет во глупостиве.
ko nezna da napravi a ume da unishti?
naravno, komunisti...

so sds nisto cudno... tranzata samo neka bide od malcinstvoto, i onaka red im e, nema smilsa samo severdzani da ja pretstavuvaat nasata zemja

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.506
Поени од реакции
990
Срам да му е на Андреа Коевска подхитно да го тетовира знамето сеа за да се оправда ко тамара :)
да докажи дека е најголема Македонка, и знамето го продадоја и името и нациата Александрова и Гоцева Раса ,Антич еве си го тетовирал не е античкото ама тоа секој по вкус

1652103274855.png

Attachments

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.989
Поени од реакции
41.440
Претажни ликови сте вие комуњарчињата, пораснати со фразите "Ова ли е држава?" и "Да ти се мочам у државата" говорени од вашите татковци и дедовци комуњари ништо друго и не очекуваме освен да зборите против неа.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.685
Поени од реакции
5.315
Претажни ликови сте вие комуњарчињата, пораснати со фразите "Ова ли е држава?" и "Да ти се мочам у државата" говорени од вашите татковци и дедовци комуњари ништо друго и не очекуваме освен да зборите против неа.
Зашто ако речеш дека не чини, а не чини и тоа како државава значи дека мора да си "комуњарче", или па си "вмровче" ако речеш дека сме прва у свет држава со стандард, чистота, просперитет, плати, производство, земјоделие, култура, туризам.

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.506
Поени од реакции
990
Оти никој не го поставува прашањето оти вмро дпмне ја подржува украина го осудуват путин,а на социалните мрежи симпатизерите на дпмне проантички хардкор се мноштво за путин

Зашто ако речеш дека не чини, а не чини и тоа како државава значи дека мора да си "комуњарче", или па си "вмровче" ако речеш дека сме прва у свет држава со стандард, чистота, просперитет, плати, производство, земјоделие, култура, туризам.
ги видовме и вмро шо понудија гол популизам квази патриоти ксенофобија е мафтање со знамиња ништо хумано.
создадоја една структура на маса токсична која на социалните мрежи шири ксенофобија некултура
пцуење која плука по се живо

Последно уредено:
Член од
12 јануари 2022
Мислења
706
Поени од реакции
1.396
nitu sum so evropska plata nitu sum so bugarski pasos.

nitu me interesira eu... mkd ke ide napred koga ke sfati seka treba sa si gi zasuka rakavite i da raboti poveke narodot. 2mil sme od koj 1,5 makedonci... edna ulica u tokio, ili kolku severnite predgradja na london. sami treba da se fokusirame na ekonomijata i problemite a vas samo da ve pokazuvame so prst ko shuga i nsjgolemo zlo protiv integracija na regionot i da vi se smeeme. neka stavat kraj na pregovorite, neka se ponisti i prespanski, nema poenta so vaseto veto, neka se vratati imeto i da se kaze deka ste gomna i kocnica na regionot. vo prva prilika ponatamu mesto nato i edna raketna ruska baza moze. neka znae eu deka sve e toa delo na gomnarite od istok.
Па стави анкета да видим! Ти или некој друг

Член од
14 август 2006
Мислења
45.553
Поени од реакции
85.156
Не трипајте со девојчево, нема простор за дигање паники.

Тоа е, како да се гадите од некое влакно, додека стоите заглавени до врат у септичката дупка на полско ве-це.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.919
Поени од реакции
25.422
Келеш. Ако за тебе ЕУ е небитно то не значи че е така и за други
gomnar, na koj mu se ide u EU neka ide. koga gomna kako bugari pustaat, sigurno 100 pati popametni makedonci ke se snajdat ako im doslo do toa. aj sega odjebi, dosta ti posvetiv vnimanie.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Ги видовме и вмро шо понудија гол популизам квази патриоти ксенофобија е мафтање со знамиња ништо хумано.
создадоја една структура на маса токсична која на социалните мрежи шири ксенофобија некултура
пцуење која плука по се живо
Па толку ни се капацитетите бе друже, навијачи на едната страна, навијачи на другата страна и чат-пат по некоја ситна боранија шо би се рекло ни-вамте, ни-тамте, туку нешто трето. Змијата или магарето, не чинеше Грујовото време, да, арно ама денес е уште полошо, скоро во секое поле, јбг, па и со некоја нова власт у иднина тонењето ќе продолжи па ќе викаме абе овија новиве дан'бетер се дури и од Заев и Таче, живи не одраа, баш така и ќе биде, ко што сега викаме абе боље беше у времињата на Грујо, Бучко, Бранко, Љубчо... па не не дереа до волку. Секоја нова власт е полоша од претходната, иако секако и претходната била далеку од идеална...

Член од
12 јануари 2022
Мислења
706
Поени од реакции
1.396
Од келеши као тебе во Македонија ке се повтори грчкото сценарио

Kajgana Shop

На врв Bottom