Ако не земат некој цврст и стабилен везен играч многу ќе се осети во играта следната сезона.мене многу ми е криво за Кеси, стварно стана незаменлив овие две години.. Бенасер е топ и Тонали се развива убаво, ама Кеси е физички подоминантен и од двајцата.
Најдобар е после Кеси во дуел игра , ама висина е изгледа потребна денес, затоа е и Браим на клупа, ќе се иде на маса, не на дефиниција . Плус, скроз друга утакмица е кога Бенасер ќе влезе во игра, знае и да покрене и да мрдне.Мене Бенасер ми е добар и за дуел игра. Мал е, но пргав е, има мозок, добар е дефанзивно, знае кога и како да стартува.
Ако му се исполни желбата на Јанкофф за собирање во кафана со интерашиве, ти мора да дојдеш. Кој знае што ќе биде после некоја чашка.Бенасер е полу повреден затоа не е стартер....Кеси е јак али и јас сум јак па не им барам 8 миљона по сезона....у се друго е тежок просек Кеси....у Барселона јас се кладам дека нема да биде стартер, ќе игра само кога ќе има повреди...
Бидејќи не донесоа замена за Хакан а Диаз е апсолутно не корисен за Милан па затоа Кесие принудно сезонава игра на неприродна позиција за него и не е на неговото ниво инаку после Бронзович нема подобар среден дефанзивен во Италија од Кесие.Бенасер е полу повреден затоа не е стартер....Кеси е јак али и јас сум јак па не им барам 8 миљона по сезона....у се друго е тежок просек Кеси....у Барселона јас се кладам дека нема да биде стартер, ќе игра само кога ќе има повреди...
У Италија ретко која екипа има добри играчи на секоја позиција....Кеси у било кој добар тим у Енглеска или Шпанија ќе грее клупа.Бидејќи не донесоа замена за Хакан а Диаз е апсолутно не корисен за Милан па затоа Кесие принудно сезонава игра на неприродна позиција за него и не е на неговото ниво инаку после Бронзович нема подобар среден дефанзивен во Италија од Кесие.
Освен Родри,Фабињо,Канте,Жоржињо и Касемиро кој друг среден дефанзивен играч во Шпанија и Англија е подобар од Кесие?У Италија ретко која екипа има добри играчи на секоја позиција....Кеси у било кој добар тим у Енглеска или Шпанија ќе грее клупа.
Освен Родри,Фабињо,Канте,Жоржињо и Касемиро кој друг среден дефанзивен играч во Шпанија и Англија е подобар од Кесие?