Фан клуб: РК Пелистер

Член од
2 август 2011
Мислења
1.258
Поени од реакции
1.648
Другар, мислам дека и самиот не си веруваш во ова што го пишуваш и ова е последен пат да реплицирам на тема минатото дерби... Под број 1, свесни бевте и сами пред утакмицата дека ги преценивте вашите и дека многу рано почнавте да славите, па почнаа муабети да се пуштаат како Михо сакал да потплати 3ца ваши играчи, како било договорено првенство за куп, па сега откако сфативте дека сте распаднати што се однесува за оваа сезона, почнавте со муабетите како Михо плачел па барал да му се пушти титулата иначе ќе се скарал со Циле за бизнисот :D:D:D:D Жими се, да не беше трагично, стварно ќе беше многу смешно... Замисли вложуваш милион евра, праиш тим што колку толку ќе се бори за титула, победуваш во Скопје, имаш меч топка во Битола, напален е цел град, видео бимови, бина за пред утакмица, бина за после утакмица, бенд што ве загрева пред утакмица, за време на утакмица пак се крева паркетО од возбуда на цел град и одеднаш, ради бизнисот да му пуштиш на најголемиот ривал што ве моча 20 години наназад...
Дај не ме зезај, не изгледаш на таков, за да ги збориш муабетиве, јас не знам дали ви е полесно да се тешите така или стварно верувате во вакви циркузи...
Муабетот за повредите не држи вода, повредите се составен дел од спортот, што би било ако секој бара одложување ради повреди, една сезона ќе трае две години.
Еве и вториот тим за малку ќе тепаше денеска во Скопје, среќа Михо му рекол на Циле немој да не тепате иначе ќе се скараме, нема да работиме со тендери веќе заедно :D:D:D

@joveko
Друже ние со години се иживљававме со цела Европа, не ни е проблем година, две да се мачиме за пак да се вратиме на врвот... Најбитно од се е тоа што вие ЛШ нема ни да ја помирисате уште долги години, освен вашите сограѓани што се редовни секоја утакмица во ЛШ да го бодрат Вардар, еве во оваа прилика да им се заблагодариме на поддршката, со години битолски коли пред сала паркирани кога играме ЛШ... добре дојдени се и наредна година :)
Имате тема за рк вардар таму фалетесисе сами на себа како еден ден пак ќе се вратите на врвот само овај пат на нешто друго наместо на европа. А дур не се качите на врвот можете слободно да си пишувате со навивачите на металопласика и борац да си ги мерите успесите. Темава на која си е за РК ПЕЛИСТЕР, ако немаш нешто попаметно да напишеш фала за досега пријатно.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.138
Поени од реакции
8.099
vardar teshko da igra liga shamiponi naredna sezona realno ni budzet ni igraci ima, golema e verojatnosta da se zadovolat so liga evropa, ako ostani vaka kako sho e ke bidat tamu popara ke si igrat site kurtashak so niv
isto vazese i za nas primer ako osvoevme titula ni igraci imame ni sala za liga shampioni taka da i za dvata kluba max nivo e liga evropa za naredna sezona i najtocno merilo ke bidi

Член од
20 март 2022
Мислења
1.385
Поени од реакции
3.513
Вакви "грешки" ако земам да анализирам дупло толку на број ќе најдам и за Вардар, многу субјективно гледате, џабе само плачите.
Кога се чапнавте пак за судиите, и јас да кажам нешто иако никогаш не коментирам судење.
Јас после секоја утакмица велев дека Џоле и Славе коректно си ја бркаат работата. Стално ќе има незадоволства од двете страни. Е сега, вистина е дека последната утакмица малце се изгубија и влегоа во серија грешки од кои сакаа да се вадат и стават некој баланс.
Ништо не ми е дискутабилно освен ситуацијата со Божич Павлетич. Според мене беше пенал.
Викендот имав прилика да разговарам со еден респектабилен интернационален судија (не е од Македонија). Го имав видеото во телефон, па му го покажав.
Го одгледа два пати и вели дека би го судел пенал и 2 минути за Моралес без никаква дилема и размислување.

Член од
2 август 2011
Мислења
1.258
Поени од реакции
1.648
Имаја преку 20 грешки или спорни ситуации 80% беа на штета на ПЕЛИСТЕР. Но ситуациите од видеата се чисти грешки и не се случајни од авион се гледа дека се намерни да му наштетат на ПЕЛИСТЕР. Нека му е на чест на Николовски и Начевски на РФМ кои не се ни потрудеја да ги анализират и казнат судиите а ако нашата управа не преземе ништо да не се пофторува во иднина ова и нив нека им служи на чест.

Sent from my M2004J19C using Tapatalk

Член од
20 март 2022
Мислења
1.385
Поени од реакции
3.513
Имаја преку 20 грешки или спорни ситуации 80% беа на штета на ПЕЛИСТЕР. Но ситуациите од видеата се чисти грешки и не се случајни од авион се гледа дека се намерни да му наштетат на ПЕЛИСТЕР. Нека му е на чест на Николовски и Начевски на РФМ кои не се ни потрудеја да ги анализират и казнат судиите а ако нашата управа не преземе ништо да не се пофторува во иднина ова и нив нека им служи на чест.

Sent from my M2004J19C using Tapatalk
Нека му е на чест на тие што сеуште го толерираат оној трупот на клупа и тие без срце и мадиња.

Член од
22 ноември 2008
Мислења
468
Поени од реакции
1.288
situacijata so bozic pavletic bese klucna na nereseno na pet minuti pred kraj penal ke bese prednost za Pelister i pritisok za Vardar...
no nikoj ne nie e kriv sto ne si ja resivme rabotata sami prethodno i se dovedovme vo situacija da cekame od sudiite...
Автоматски споено мислење:

situacijata so bozic pavletic bese klucna na nereseno na pet minuti pred kraj penal ke bese prednost za Pelister i pritisok za Vardar...
no nikoj ne nie e kriv sto ne si ja resivme rabotata sami prethodno i se dovedovme vo situacija da cekame od sudiite...
Автоматски споено мислење:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.396
Поени од реакции
8.517
vardar teshko da igra liga shamiponi naredna sezona realno ni budzet ni igraci ima, golema e verojatnosta da se zadovolat so liga evropa, ako ostani vaka kako sho e ke bidat tamu popara ke si igrat site kurtashak so niv
isto vazese i za nas primer ako osvoevme titula ni igraci imame ni sala za liga shampioni taka da i za dvata kluba max nivo e liga evropa za naredna sezona i najtocno merilo ke bidi
Ај годинава имаат шанса и тие и ние во европа ама од другата сезона со глупите правила на Кирил Лазаров, Мукаетов и РФМ ќе ни се еби мајката со само три странци уште предквалификации ќе отпадниме само со наши играчи стварно не ми е јасно зошто Пелистер и Вардар не се бунат плус со ова проширвањето на лигата нема смисла да се фрлаат пари и купуваат играчи и без СЕХА лигата време е да ги отворат очите газдите и управата дека тие "нивните" во федерацијата му копаат дупка плус судиите(Начевски и Николов) кај шо треба амин за се никогаш нема ништо да видиме се е сценарио за Алколоид да го превземи приматот а ќе кренат на цена на "нашите" домашни играчи шо не можат никаде странство да играат со сила не враќаат назад мора заеднички да се збунат двата клуба и бараат дури да не играат во нашето првенство оти нема смисла вложувањето за два натпревари во годината ко ќе одиш пак кај истите судии!
Wake Up

P. S. Едино добро од поразот со 1961 е шо конечно овоштарот си бега во Подравка

P. P. S. Другата добра работа шо заврши сезоната и се ослободивме од сите повредени играчи нека думаат другите за "ѕвездите" шо паѓаат на прв притисок

За крај жал ми е за газдите шо го сакаат клубот ама абер немаат од тоа да го водат и му веруваат на сите околу нив а најмногу ми е жал за навивачите и гледачите шо дојдовме до бунар и вода не се напивме поради други Х фактори

Последно уредено:
Член од
4 ноември 2017
Мислења
2.199
Поени од реакции
4.170
На 3+ за Вардар, чист пенал не се свирна над Куни, ќе беше 4+ и Пелистер ќе беше ептен обесхрабрен, можеше уште тогаш да се реши се, ама после таа ситуацијата Пелистер се врати во игра. Има различни начини да се гледа на се. Многу се жалите за судење, не беше до судењето. Во клучни моменти грешки правеа ваши играчи. Стипе му ја даде во раце топката на Гоце, Павлетиќ безврска му додаде во нозе на Радовиќ, и сл.

Член од
11 ноември 2012
Мислења
1.405
Поени од реакции
4.264
Ај годинава имаат шанса и тие и ние во европа ама од другата сезона со глупите правила на Кирил Лазаров, Мукаетов и РФМ ќе ни се еби мајката со само три странци уште предквалификации ќе отпадниме само со наши играчи стварно не ми е јасно зошто Пелистер и Вардар не се бунат плус со ова проширвањето на лигата нема смисла да се фрлаат пари и купуваат играчи и без СЕХА лигата време е да ги отворат очите газдите и управата дека тие "нивните" во федерацијата му копаат дупка плус судиите(Начевски и Николов) кај шо треба амин за се никогаш нема ништо да видиме се е сценарио за Алколоид да го превземи приматот а ќе кренат на цена на "нашите" домашни играчи шо не можат никаде странство да играат со сила не враќаат назад мора заеднички да се збунат двата клуба и бараат дури да не играат во нашето првенство оти нема смисла вложувањето за два натпревари во годината ко ќе одиш пак кај истите судии!
Wake Up

P. S. Едино добро од поразот со 1961 е шо конечно овоштарот си бега во Подравка

P. P. S. Другата добра работа шо заврши сезоната и се ослободивме од сите повредени играчи нека думаат другите за "ѕвездите" шо паѓаат на прв притисок

За крај жал ми е за газдите шо го сакаат клубот ама абер немаат од тоа да го водат и му веруваат на сите околу нив а најмногу ми е жал за навивачите и гледачите шо дојдовме до бунар и вода не се напивме поради други Х фактори
Друже, ние на собранието на РФМ кренавме глас и против проширувањето на лигата, а и против ограничувањето на странци. И за жал бевме единствени. Не ми е јасно зошто молчат вашите?

П

Пљампач

Гостин
Друже, ние на собранието на РФМ кренавме глас и против проширувањето на лигата, а и против ограничувањето на странци. И за жал бевме единствени. Не ми е јасно зошто молчат вашите?
Зато шо немаат јасна цел во која насока ќе се движи клубот во иднина.

bitolcanec_1

ветеран од златното време
Член од
6 јуни 2011
Мислења
788
Поени од реакции
1.449

Ова со судиите има сличност ко кај нас :misticen:

Член од
30 ноември 2013
Мислења
2.162
Поени од реакции
4.709
Дежа ву на муабетите од лани.

Пред утакмица невиден оптимизам, преголема еуфорија, спремни за славење титула, Вардар никогаш не бил послаб, сега или никогаш, ако сега не победат толку ќе биде во наредни 10 години итн. Заборавате една работа, Вардар игра во ЛШ со екипи како Веспрем, Кил и остали, Пелистер игра во ЛЕ со екипи како Аек, Татабања, Нексе. Разликата е огромна и споредба на резултатите остварени при ваква конкуренција е нереална и невозможна. Факт е дека Вардар е ослабнат, далеку послаб од претходните години кога конкурираа и играа за Ф4, ама далеку од тоа дека екипата е нешто под Пелистер во нивото и дека имате за што да жалите. Реалноста е дека сезонава квалитетот беше тука некаде, на крајот може да се каже дека пресуди карактерот и искуството кое беше апсолутно на страната на Вардар, пред се благодарение на Тимур и Столе, додека Пелистер целосно се изгуби во завршницата и „изгоре“ во желбата за победа, топки од раце им паѓаа во клучни моменти.

И после пораз, тотална депресија, распад систем. Една работа не ја согледувате, дека полека разликата помеѓу двете екипи се топи, дека Пелистер е во нагорна, а Вардар во надолна линија, дека конечно се игра ракомет во Битола, дека конечно градот и спортот заживеаа, играте европско натпреварување и не сте топовско месо и се борите за титула во домашно првенство. Во предност сте со домашните играчи, имате втор тим кој работи засега одлично и има доста потенцијални момци кои полека би можеле да се приклучуваат во првиот тим. Вие сте земале да ги бркате од прв до последен после еден пораз, прво страшно потценување на Вардар, второ страшно преувеличување на вашиот тим. Така тим не се гради, за тоа Вардар ви е најдобар пример, јасно е дека поразот боли, поготово што доаѓа од најлутиот ривал и после победата во Скопје, ама ние тоа најдобро го осетивме во ЛШ после неколкуте по ред болни 1/4 финалиња. Ама тимот постепено се градеше и растеше и од година во година стануваше посилен. Вие фативте да ги бркате од управа до тренер до играчи баш сите, пак тие муабети за битолчани во тимот, абе баталете го тој локал патриотизам и заборавете ја победата на вториот тим која беше мал блесок и пред се голем кикс и лежерност на Вардар, за шампионски тим потребен е пред се квалитет, а после тоа карактер. Единствено ќе се сложам можеби за Бабиќ, бидејки веќе го достигна максимумот со овој тим и потребна е свежина, ама ако секоја година менувате по цели ростери со се тренери, управи, само ќе му ја олесните работата на Вардар. Реалноста е дека кај нас сеуште нема договорено ниту едно засилување, не се знае до кога ќе тераат Тимур и Столе, во проблем сме со домашни играчи, титулата кај вас кога-тогаш ќе дојде, евидентно е тоа.

Ако сакате малку посериозни успеси, треба долгорочен план, треба нова сала, треба инфраструктура, треба постепено градење на тим и трпение. Ако сакате да си го исполните егото и напатеноста, тогаш пробувајте со нов тим секоја година, може некогаш ќе ви се погодат играчите па ќе го симнете Вардар од тронот на кратко :)

За крај, би додал по милионити пат, страшно радува ривалствово и тесната битка за титула, се надевам ќе потрае ова, колку и да се стресни одлучувачките утакмици, за тоа се живее, очајно фали поголема и модерна сала во Битола за сликата да биде целосна.

П.С. Не се губете со судиите и теориите на заговор, секогаш губитникот ќе биде „оштетениот“, ама мислам дека и самите сте свесни што беше пресудно за победата.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.396
Поени од реакции
8.517
Dezavu e so sekoja godina glavnite igraci ni falat na najvaznitr natorevari se povredeni ubo pocnuvame i posle pagame vo formata za to kriv Babic i nikoj drug so negovite gluposti i hokarski rokadi taman nekoj ke mu trgni gi vadi i eden nema spremen za 60 minuti imaat lesni treninzi plus greskata na upravata site so zaminaa pred vreme se stedeja osven obradovic nema so da barame na krajot od prvenstvoto

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Член од
22 ноември 2008
Мислења
468
Поени од реакции
1.288
jas mislam deka rfm dobro si ja raboti rabotata...
dokaz e plasmanot na svetsko...
pelister i vardar sakale nejkele forsiraa nasi igraci...
talevski mozi ke bese otkazan od rakometot da ne bese ova pravilo...:cool:
velkovski uspeavme da go vratime pred povredata nie...
duri i tankovski pokaza mali znaci na zivot...
lazarov mukaetov e dobitna kombinacija...

@ForzaVardar kaza se...
ovaa sezona ne e za zalenje...
se ojde mnogu napred...
pred nekolku godini sporting 20 razlika ne zdrma vo cheling, ovaa godina pobeda...
sekoja utakmica tuka bevme so vardar...
uspesni gostuvanja, derbia za pametenje...

ako go sledevte intervjuto na Novokmet
mnogu raboti ke vi stanea jasni
Novokmet Curlevski i Tomce Petrevski go igraa ona sto podocna go igraa Stojanovic Kire Popovski Lazarov 99 ta pa 2001 prva dojde Mojsovski Chelling finale so Popovski i Mitkov
Potoa istoto go igrase Mojsovski so Mirkulovski i Vugrinec vo Metalurg...
Toa e podvizna igra so dva niski bekovi koja ima kontakt so publikata i go sledi pulsot se pravat serii... nie osvojuvavme topka i zastanuvavme...
usporena snimka...

Kajgana Shop

На врв Bottom