Фан клуб - РК Вардар

16 тима следната сезона? Овие од РФМ океј се? Работава искача кој ги тркала Вардар и Пелистер, ќе играме само мак-лига за нивните тимови да имаат поише шанси за нешто поголемо. Какви глупости. Браво за Вардар што се побунил!

16 тима следната сезона? Овие од РФМ океј се? Работава искача кој ги тркала Вардар и Пелистер, ќе играме само мак-лига за нивните тимови да имаат поише шанси за нешто поголемо. Какви глупости. Браво за Вардар што се побунил!

ne sfakas... celta e parite od ams da se delat na 16 klubovi pa bonus za reprezentativci itn itn... ligata mora da se namali a i limitot so stranci da se trgni. cel im e da ja ubijat seha ne deka ke imase seha so vojnata u ukraina ama vaka nemas prostor da ja igras sekako. mesto toa ke se ebavame so mutacii sto ke gi pobeduvame lesno ama i rizikot za povredi e pogolem pogotovo ako se igra u shtali sto nemaat ni topla voda

Па не баш дека ќе се игра само македонска лига затоа што ќе имало многу натпревари. Напротив, ќе има помалку.
Во мометалниот систем има 22 кола во регуларниот дел и уште 10 во плеј-оф/аут, вкупно 32 натпревари.
Ко што разбрав, по новиот систем се 16 клубови али во две групи по 8, односно 14 натпревари во рег. дел. Првите 4 од двете групи одат плеј-оф што се уште 14 натпревари. Што би рекло вкупно 28 уткмици во сезона, 4 помалку.
А тоа дека не е добар систем е друга работа.

Инаку, дента кога беше утакмицата со Решица беа полуфиналињата од купот кошарка во Борис ако не се лажам, тогаш беа во огромен подем и ЦПБ и ФА и двете групи имаа одлична бројност, па малку и како изненадување дојде што се наполни цела трибина, се створи тоа време на некој начин битка и ривалство за кој ќе се покаже највеќе, иако Комити никогаш немале судир со овие две групи од причини општо добро познати :D
Кои? Какви? Прв пат слушам. Знам дека има доста од ФА што биле/се дел или и се подржувачи на Комити и обратно (и плус повеќе откако Вардар дојде да игра во Аеродром :cool: )

Мотивирани се доста денес, 10 гола за 14 минути. Цела Битола на полувреме гаси стрим, гледајте како ќе паѓа бројката на гледаност хахахах
Види во фан клубот на шурите ќе цркнат од мака. Само завист и злоба.По стоти пат верглаат како ќе пропаднел Вардар и слични глупости.

Види во фан клубот на шурите ќе цркнат од мака. Само завист и злоба.По стоти пат верглаат како ќе пропаднел Вардар и слични глупости.
Знаеш како беше муабетот низ широк сокак после победата у Скопје, готови се дома нема шанса да не тепаат тука им е крајот дефинитивно после овој пораз и Михајло се повлекува... сега вртат нова прича, боооооо )))

2 klasi sme bolji od niv. lani pravea sporedbi na igraci denes ako probaat toa na sekoja pozicija se poslabi. ednas imavme los den i gi potcenuvme palister vtoriot pat eurokrem ne bese ni biten, imavme povazna utakmica... 10 pati sega da igrame ozbilna utakmica so niv 10 pati ke gi pobedime. im ostanuva samo da placat i da si izmisluvaat opravduvanja.

slednata god ke bide ista prikazna.

Ubedlivo najsmešna fan grupa na forumov. Do duša par retardirani likcinja go praat toa, ima i tamo nekoi koi saglam razmisluvaat.

Последно уредено:
Ubedlivo najsmešna fan grupa na forumov. Do duša par retardirani likcinja go praat toa, ima i tamo nekoi koi saglaž razmisluvaat.
Verojatno ne e ednostavno da se prifati deka povekje nasava drzava ne e rakometno poznata po "Eh vi teknuva li ednas so Lemgo parketot" tuku sega pa i sekogas vo idnina prvo ke se spomnuvaat uspesite, standardite i dvete EVROPSKI tituli na Vardar i verojatno tuka nastapuvaat kompleksite.

Sea mozda pomalce ke bolelo sve toa ako primer ne bevme od Skopje ama jbg, koga przhi treba da przhi do kraj.

Имам договор оваа година, а следната стои како една плус една, треба да разговарам со сопственикот и да се договориме. Се уште не знам што да биде и се надевам на најдоброто. Сакам да останам во Вардар бидејќи тука ми е навистина убаво. Има понуди и од странство, но треба да разговарам со сопственикот да видам што ќе ми биде понудено, но се надевам дека се ќе помине во најдобар ред.

Под Дејвис се препороди
ДЕЈВИС УСПЕА ДА МИ ЈА ВРАТИ САМОДОВЕРБАТА!

По доаѓањето на Давид Дејвис очигледно е дека успеа да ја врати твојата самодоверба. Како е да се работи со шпанскиот стратег?

Се слушнав со Стефче ми кажа дојди во Вардар ќе ти дадам што сакаш, но тоа не се оствари. Тој мисли дека ми даде шанса, меѓутоа тој што мисли дека еден натпревар е давање шанса… Било кој играч не може од еден натпревар да ја врати самодевербата. Потоа кога дојде Вујо беше подобро, но сметам дека не беше се подредено како што треба. Со доаѓањето на Дејвис се променија многу работите. Системот тотално се смени во одбрана и во напад. Буквално секој играч знае која е негова задача. Разговарав со него искрено и ме праша тој што ми треба. Јас отворено му кажав дека сакам слобода да ми биде дадена неколку натпревари да се покажам. Тоа што го побарав го добив од него и се гледа тој резултат. Можам да кажам дека по два/три натпревари Дејвис успеа да ми ја врати самодовербата. Натпреварот со Загреб на домашен терен беше пресвртницата. Виде тој дека може да го добие тоа што го бара од мене и се тргна во една одлична насока.

Тимур Дибиров останува во Вардар до јуни 2023!!!

Тимур Дибиров, клупската икона на Вардар ќе го носи „црвено-црниот“ дрес на Вардар и во следната сезона, најмалку до јуни 2023 година, со можност за продолжување на соработката. Клубот и левото крило на Вардар се договорија за продолжување на соработката со што Русинот ќе ја игра 10-тата сезона во Скопје.

Тој е еден од оние ракометари со најдолг стаж во клубот со кого се поврзауваат и најголемите клупски успеси на Вардар. Миленик на публиката и голем мотиватор на екипата.

„Среќен сум што отанувам во Вардар. Не можам да се замислам во друг дрес и друг клуб. Им благодарам на сите за поддршката што ми ја даваат. Со клубот се договоривме за продолжување на соработката и заедно да постигнуваме резултати како и досега, изјави Тимур Дибиров.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom