Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Абе јас знам, ама нели така не лажеа, зошто го менуваа името, за уште да се заебаваме со вакви прашања. Истиве севрџански гнаси онаму на темана за украина поголеми украинци се од украинцине, како херојски се бореле за Украина па макар до последен украинец ама кога се работи за Македонија гнасиве одма вазелинот на готовтс.
Украинците ни вршат работа инаку ќе се вратиме едно 80 години наназад. Оние се за демократија и слобода и соработка. Не се за национализам и путинизам. Не дека ќе оди некој од нив во Украина.
Автоматски споено мислење:

„Севернава„ веќе не е ниту протекторат, после потпишувањето на договорот во Нивици, па оттогаш Грците не‘ контролираат во исполнувањето на „северните„ обврски кон Грција, но не и обратно.
Значи, не сме протекторат, туку сме набљудувана и контролирана вукојебина...а тоа е полошо и од протекторат. Да бевме протекторат, ќе имаше и јак фактор кон би не штител, а вака сме препуштени на сами себе, со внатрешно постепено разнебитување и надворешна контрола.

Е сега, ни фали само уште наменување на валутен борд...
Америте се национална демократија па се нервираат дека не го водат светот како што ќе им текне. Така и Македонија да биде како Америка пак би биле многу исфрустрирани. Затоа подалеку од кој кого води нема фајде од тоа.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Македонија е толку мала и слаба земја (а има и други ко нас, не сме сами) што апсолутно не им се исплати на Срби, Грци, Бугари и било кои други воопшто да трошат гориво и муниција, да ги палат тенковите, авионите и хеликоптерите и да не напаѓаат воено... Многу поефтино, далеку поисплатливо им е онака политички да не контролираат преку нашиве политичари, функционери, власт, опозиција... Чуму, зошто некого да го пукаш, рушиш, убиваш кога можеш едноставно да го владееш на мирен начин, без ниту еден испукан куршум и изгубен војник !

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Македонија е толку мала и слаба земја (а има и други ко нас, не сме сами) што апсолутно не им се исплати на Срби, Грци, Бугари и било кои други воопшто да трошат гориво и муниција, да ги палат тенковите, авионите и хеликоптерите и да не напаѓаат воено... Многу поефтино, далеку поисплатливо им е онака политички да не контролираат преку нашиве политичари, функционери, власт, опозиција... Чуму, зошто некого да го пукаш, рушиш, убиваш кога можеш едноставно да го владееш на мирен начин, без ниту еден испукан куршум и изгубен војник !
Ако си приметил сите интервенции ос страна се насочени кон национализам. Преспанскиот, Охридскиот, Бугарскиот, знаме итн. Ретко кога има врска со даноци, придонеси, здравство и се останато. Што мислиш зошто?

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Ако си приметил сите интервенции ос страна се насочени кон национализам. Преспанскиот, Охридскиот, Бугарскиот, знаме итн. Ретко кога има врска со даноци, придонеси, здравство и се останато. Што мислиш зошто?
Исто говно сме ние друже Штеф и од народ и од луѓе, општество, систем, држава, институции и со и без тие договори кои си ги набројал... Приказните као демек Македонија беше рај на светов пред Охридски и пред Преспански... мед и млеко течеа пред 2001 и пред 2018... :tapp: :гомце::facepalm:

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Исто говно сме ние друже Штеф и од народ и од луѓе, општество, систем, држава, институции и со и без тие договори кои си ги набројал... Приказните као демек Македонија беше рај на светов пред Охридски и пред Преспански... мед и млеко течеа пред 2001 и пред 2018... :tapp: :гомце::facepalm:
Поентата ми беше Македонија да беше едно 30пати поголема и ние би ги убедувале Бугарите дека се Македонеци и дека треба вето, историја и некои приказни на Грција би барале да си смени име на провинцијата на Србија не би им дале црква итн. Исто срање само во огледало. Општество напредува и стандардот расте од година во година речиси континуирано и секогаш ок речиси секој следен период подобро се живее. Остај ти народ ипран му е мозокот. Немаше ништо да сменат ниту еден договор не беше не се фактор тие освен за лупање во граду колку големи сме. Тие договори ги направија шовинисти од комшиите.

Член од
12 јануари 2022
Мислења
706
Поени од реакции
1.396
Дека се борел за независна Македонија а не Татарстан до Уланбатор.
Сакаш да Кажеш дека фашист се борел за свободата на Македонија. :toe: :toe:
Земете ги работите во свои раце и средете го сопствениот двор. Станувате за потсмев:facepalm::facepalm:

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.550
Поени од реакции
9.469
Украинците ни вршат работа инаку ќе се вратиме едно 80 години наназад. Оние се за демократија и слобода и соработка. Не се за национализам и путинизам. Не дека ќе оди некој од нив во Украина.
абе мене не ми смета ни украина ни украинците, ни тоа дека не се за путинизам, ни тоа како храбро и достоинствено даваат отпор, ми сметаат гнасиве што кога се работи за украина се воодушевени од тоа и се поголеми украинци од украиците, мислиш ќе одат таму да ја бранат украина, ама кога се работи за Македонија, одма нешто просераваат, "ама знаеш тие се поголеми, посилни, мора да попуштиме", да им мозокот попуштен.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Кажеш дека фашист се борел за свободата на Македонија.
Земете ги работите во свои раце и средете го сопствениот двор. Станувате за потсмев:facepalm::facepalm:
Не реков за слобода на Македонија најверојатно Ванчо би вовел многу суров режим и би бил против народот но да бил за независна Македонија и бил фашиста. Што би било кога Ванчо би успеал не се знае точно зошто ја изгубил војната. И не мора да ме персираш и немам двор живеам во стан.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
абе мене не ми смета ни украина ни украинците, ни тоа дека не се за путинизам, ни тоа како храбро и достоинствено даваат отпор, ми сметаат гнасиве што кога се работи за украина се воодушевени од тоа и се поголеми украинци од украиците, мислиш ќе одат таму да ја бранат украина, ама кога се работи за Македонија, одма нешто просераваат, "ама знаеш тие се поголеми, посилни, мора да попуштиме", да им мозокот попуштен.
Кој од нив отиде во Украина? Никој и нема да одат. Има типови што се палат на лични заменки во Америка па трубат тука како да им е животот во прашање. Едно е Кајгана друго е надвор.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Поентата ми беше Македонија да беше едно 30пати поголема и ние би ги убедувале Бугарите дека се Македонеци и дека треба вето, историја и некои приказни на Грција би барале да си смени име на провинцијата на Србија не би им дале црква итн. Исто срање само во огледало. Општество напредува и стандардот расте од година во година речиси континуирано и секогаш ок речиси секој следен период подобро се живее. Остај ти народ ипран му е мозокот. Немаше ништо да сменат ниту еден договор не беше не се фактор тие освен за лупање во граду колку големи сме. Тие договори ги направија шовинисти од комшиите.
Од секогаш сме биле мизерија и говно од држава друже и пред 5, 10, 15, 20, 25, 30... год.
Сега сме уште поголемо говно од држава и од времето на Груевски кога беше на власт (Грујовата деценија) но тоа апсолутно нема врска со Преспанскиот договор (географската одредница Северна) туку поради ххх други фактори... денес сме поголемо лајно од држава и од времињата на Бучко, Бранко и Љубчо кога беа премиери... Еве утре ќе се смени власта, ќе дојдат пак на власт ВМРО и ќе биде дан'бетер полошо и од денеска, тоа е, толку е капацитетот и на државата и на народот... а башка и надворешните влијанија си го прават своето, две години и више корона глобална пандемиска криза, оваа година па имаме страотна војна и тоа на Европско тло... се си влијае...

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
990
Зошто Македонија неможи да биди швајцарија на балкано ,оти Македоците се Југослевенизирани а Југославиа не постои според Бугарија
1651928199592.png

портокалево е кде што има различна етничка различитос
и во самата белгиа европска униа итаму има поделенос помеѓу фламанци и валонци
и да не е еу итие ќе се скарат инаку ич се нејќат и сега .

повеќе одговара македонија белгија на балкано
само во брисел се измешани

Attachments

Последно уредено:
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Од секогаш сме биле мизерија и говно од држава друже и пред 5, 10, 15, 20, 25, 30... год.
Сега сме уште поголемо говно од држава и од времето на Груевски кога беше на власт (Грујовата деценија) но тоа апсолутно нема врска со Преспанскиот договор (географската одредница Северна) туку поради ххх други фактори... денес сме поголемо лајно од држава и од времињата на Бучко, Бранко и Љубчо кога беа премиери... Еве утре ќе се смени власта, ќе дојдат пак на власт ВМРО и ќе биде дан'бетер полошо и од денеска, тоа е, толку е капацитетот и на државата и на народот... а башка и надворешните влијанија си го прават своето, две години и више корона глобална пандемиска криза, оваа година па имаме страотна војна и тоа на Европско тло... се си влијае...
Македонија не е лоша апсолутно како вредност во светот на средина е просек. А и секогаш е подобро со текот на времето. Јас гледам прогрес на 95% од полињата со секоја власт и ќе биде тоа и со ВМРО и Мицко и после со кој и да е.
Автоматски споено мислење:

Зошто Македонија неможи да биди швајцарија на балкано ,оти Македоците се Југослевенизирани а Југославиа не постои според Бугарија
Прегледај го приврзокот 331449

портокалево е кде што има различна етничка различитос
и во самата белгиа европска униа итаму има поделенос помеѓу фламанци и валонци
и да не е еу итие ќе се скарат инаку ич се нејќат и сега .
Според Бугарија и логика не постои тоа го имаат логично докажано.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Македонија не е лоша апсолутно како вредност во светот на средина е просек. А и секогаш е подобро со текот на времето. Јас гледам прогрес на 95% од полињата со секоја власт и ќе биде тоа и со ВМРО и Мицко и после со кој и да е.
Зависи од која перспектива ги гледаш работите, јас живеам денес полошо на секое поле од пред незнам 5, 10, 15, 20, 25... год., ова мислење го имаат и грото од народецов у држаава, е сеа да секако не негирам постојат и луѓе со обратно мислење, но тоа е тоа, секој човек си има свој посебен живот...
П.С. Како викаа сдсмовците кога беа во опозиција, оние години, ти текнуе, народе извадете ги розовите очила и погледнете ја реалноста, хаха, епа да, па и у право биле луѓето, еве ни ја реалноста денеска... :pos:

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Зависи од која перспектива ги гледаш работите, јас живеам денес полошо на секое поле од пред незнам 5, 10, 15, 20, 25... год., ова мислење го имаат и грото од народецов у држаава, е сеа да секако не негирам постојат и луѓе со обратно мислење, но тоа е тоа, секој човек си има свој посебен живот...
П.С. Како викаа сдсмовците кога беа во опозиција, оние години ти текнуе, народе извадете ги розовите очила и погледнете ја реалноста, хаха, епа да, па и у право биле луѓето, еве ни ја реалноста денеска... :pos:
Човече што ти се десило. Јас на секое поле сум подобар и 90% од луѓето што ги знам. Ваљда си бил баксуз...

Kajgana Shop

На врв Bottom