И цела книга напишале некои...Умот ги лаже луѓето
Уште еден кој што читал многу книги за мистицизамда разјасниме сега човековата душа ќе ја гледаме како индивидуален интелект со способност да замислува односно создава чуства и да искусува чуства и да размислува. човековото тело кое впрочем е подарок од големиот интелект ни дава да искусуваме голем опсег од сензации односно чуства кои нашиот интелект не може да ги искуси на ова ниво на свест се што гледаме окулу нас е едно незамисливо технолошко достигнување
кога човекот умира умира неговото тело душата се враќа највероватно во некое астрална проекција се разбира ако е на вакво ниво на свест и потоа се подготвува за следната инкарнација се разбира докулку сака за да живее живот на земјата со цел да постигне духовен прогрес душата на човекот не оди одма во рајот затоа што треба прво да постигне нирвана иначе кога ќе оди во рајот кај него ќе се јават ниски чуства завист љубомора и др и затоа неможе да влезе во рајот.
А ова ми одговараш на мојот потпис:icon_bigg.Добро дали ти лично имаш некакво сознание за твој минат живот или ова се само цитати од некоја книга.од бт имас некое прашање
:pos2: После смртта не може да се остане жив...физички неизводливо. Јас верувам дека постои нешто како реинкарнација (објаснето во моите претходни постови на темава), и не...воопшто не се тешам дека ќе останам жива после смртта, бидејќи во суштина и не се плашам од смрт...Не дека сум безстрашна, но како што постои раѓање така постои и смрт...независно од тоа дали анс ни одговара или не. Ред девил...имаш уште време да почнеш да читаш нешто околу ова, па кога ќе постираш нареден пат, постот да ти биде издржанНе верувам, зошто да верувам во глупости?
Луѓето во ова што веруваат само се ,,тешат’’ дека и после смртта ќе останат ,,живи’’.
Добро еве веруваш во реинкаранација твое лично право не спорам.Ајде ако сакаш објасни ми што е причината што те натерала да веруваш во тоа,дали ти имаш некакво твое лично сознание за твој минат живот,или сета таа идеја ти е од модерните книги за мистицизам.:pos2: После смртта не може да се остане жив...физички неизводливо. Јас верувам дека постои нешто како реинкарнација (објаснето во моите претходни постови на темава), и не...воопшто не се тешам дека ќе останам жива после смртта, бидејќи во суштина и не се плашам од смрт...Не дека сум безстрашна, но како што постои раѓање така постои и смрт...независно од тоа дали анс ни одговара или не. Ред девил...имаш уште време да почнеш да читаш нешто околу ова, па кога ќе постираш нареден пат, постот да ти биде издржан