Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    748
Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.493
Поени од реакции
23.496

Колку глупа смрт, оставил жена и 7 месечна ќерка за да загине во странска земја 9000км оддалечена...

Последно уредено:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.650
Поени од реакции
22.384
Нека идат Финска и Шведска у нато, ама треба и на Србија да и се дозволи влез у Руски воен сојуз, заедно со Унгарија, и за Македонија после ке дојде преиспитување за референдумот и пописот али отом потом.
Прво Украина-Унгарија коридор да се направи па после и Србија.
Sigurno Ungarija ke vleze vo voen sojuz so Rusija.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.685
Поени од реакции
5.315
Германија би требала да дозволи работа на „Северен тек 2“, а Русија би требала повторно да прифати плаќање за гасот во евра, смета Тино Крупала, членот на комитетот за меѓународна политика во германскиот Бундестаг и лидер на партијата „Алтернатива за Германија“.

Кои курнази ејјј браос. Хахаха ,чао Бајден се слушаме ли?
Па овие евра шиткај директно у Рубљи.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Rusive kurnazi, bombardiraat zeleznicki stanici samo u zapadniot del i okolu Kiev.. Vamu istokov nisto, si gi cuvaat izgleda :D

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.129
Поени од реакции
9.555

• Две водечки европски енергетски компании (од Германија и Авсатрија) потврдија дека преговараат со рускиот државен енергетски гигант Газпром за плаќање на рускиот гас.

• Словачка се приклучува на „клубот“ европски земји кои ќе го плаќаат рускиот гас во рубљи.

• Народна банка на Македонија ја врати рубљата на курсната листа (појака отколку кога ја исклучија) и порача дека нема пречка да се плаќа во рубљи.

• Ваквиот развој на настаните следи откако Русија ги прекина испораките на гас за Полска и Бугарија, со што драматично ескалираше нејзиниот одговор на западните санкции.

• Полска министерка бара земјите кои плаќаат гас во рубљи да бидат казнети.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.428
Поени од реакции
43.263
Интересни ми се пољациве, ќе увезуваат гас од германија по повисока цена за да не плаќаат во рубљи. Толкав страв и омраза према некој народ мислам не постои некаде во светов.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.246
Поени од реакции
9.891
Интересни ми се пољациве, ќе увезуваат гас од германија по повисока цена за да не плаќаат во рубљи. Толкав страв и омраза према некој народ мислам не постои некаде во светов.
Ќе го јадат курот пак, поглупи се и од украинците.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.269
Поени од реакции
13.808
Украинциве се собрале Молдавија да ја дестабилизираат и Транснистрија. Земјата што е многу сиромашна и кревка, а прими доста бегалци од Украина. Сериозно има некој од тоа советниците кој не се кокса?

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Колку глупа смрт, оставил жена и 7 месечна ќерка за да загине во странска земја 9000км оддалечена...

Мислам дека поглупа е смртта на Русите кои се форсирани да умираат за да ја задоволат Путиновата мегаломанија.
Автоматски споено мислење:

Омраза кон ладнокрвни убијци е омраза што мора да постои. Ги поддржувам сите држави што се спремни да прифатат незначајна парична жртва за да ја срушат тиранијата на Русија.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.269
Поени од реакции
13.808
Мислам дека поглупа е смртта на Русите кои се форсирани да умираат за да ја задоволат Путиновата мегаломанија.

Омраза кон ладнокрвни убијци е омраза што мора да постои. Ги поддржувам сите држави што се спремни да прифатат незначајна парична жртва за да ја срушат тиранијата на Русија.
Кажи ти како придонесуваш да се сруши таа тиранија? Само со подршка преку тастатура не се прави ништо.
Знаеш Украинскава амбасада кај нас уште регрутира.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917

edinstveni ladnokrvni ubijci na civili vo vojnava se Ukro-nato-cistite..

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.650
Поени од реакции
22.384
Si imaat iskustvo so Rusive i ocigledno vo pravo bile so ogled na toa sto se desava vo Ukraina.

Kajgana Shop

На врв Bottom