Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728
Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
Прашањето кое следува е, што очекуваат Русите, дека светот ќе гледа немо и никој нема да и помогне на Украина?

Мислам дека никој од УК не даде изјава дека Русија ќе биде избришена од мапата бидејќи им помагаа на Сиријците во војната од 2011.

Нај на крај ова е само доказ колку е отсечена Русија од реалноста и колку е слична на Северна Кореја со овие закани. Плус е доказ дека не ја добиваат војната со Украина иако ја имаа предноста бидејќи нападнаа први па во немоќ сега изливаат фрустрации на сите страни.
Леле споредбава... Сирија не се граничи со УК мислам дека, така ?
Неможеш да влагаш активно во војна на сама граница со Русија, па дури и во самите граници на Русија веќе се изведуваат привремени напади. А ти ми ја мешаш Сирија.
Подобро би било, да речеме Ирска да сака да се обединува со Северна Ирска и Русија да им праќа се од воена помош, диверзанти, разузнавање, тренинзи на ирците, и сл. Сигурно дека УК ќе им рече фала браќа руси за ова.

Член од
3 јули 2016
Мислења
192
Поени од реакции
596
Mnogu lugje isto zaboravaat deka Ukraina e pogolema od celiot Balkanski poluostrov i deka nemozhe sekoj milimetar da se pokriva so PVO ili na sekoj pat da ima checkpoint i da se otkrie sekoj skrien sistem taka dvete strani maka machat. Ukraincite si vlagaat u Belgorod ko doma zoshto nema ni sistemi ni lugje da se pokrie cel toj region i granicata.

Член од
30 мај 2012
Мислења
1.982
Поени од реакции
2.933
:facepalm:

Сите преседани што ги правеше Западот од 1991 наваму има низ нос да им ги извадат.
Чим денеска е Украинец нека иде со дружината борци на помош и да бидат спржени штом пристигнат таман да се подзачистат борците за слобода.

Член од
12 јуни 2018
Мислења
515
Поени од реакции
569
Леле споредбава... Сирија не се граничи со УК мислам дека, така ?
Неможеш да влагаш активно во војна на сама граница со Русија, па дури и во самите граници на Русија веќе се изведуваат привремени напади. А ти ми ја мешаш Сирија.
Подобро би било, да речеме Ирска да сака да се обединува со Северна Ирска и Русија да им праќа се од воена помош, диверзанти, разузнавање, тренинзи на ирците, и сл. Сигурно дека УК ќе им рече фала браќа руси за ова.
Како прво, зборуваш како Украина да ја нападнала Русија а не обратно. Украинците имаат право да се бранат колку и да ви звучи тоа чудно и после ваквото разурнување и страдање кое Русија им го причини имаат право и да напаѓаат.
Слободниот свет има право да и дава поддршка на Украина исто така колку и да ви звучи тоа чудно поради некоја само за вас позната причина.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.888
Поени од реакции
5.015
:facepalm:

Сите преседани што ги правеше Западот од 1991 наваму има низ нос да им ги извадат.
Хммм...се прашувам дали новокомпонираниов Украинец бил на средба на некоја железничка...и дали на железничката случајно залутала некоја прецизно водена ракета од руско производство...:cautious:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.011
Поени од реакции
83.402
Прашањето кое следува е, што очекуваат Русите, дека светот ќе гледа немо и никој нема да и помогне на Украина?
Да.
Светот гледаше немо кога САД ја нападнаа Србија и и отцепија територија. Кога го нападнаа Ирак, или Либија, или било кого. Кога Саудиска го нападна Јемен и тн.
Никој не му помогна на Јемен, а ни на Либија, ни на другите.
Зашто сега сите треба да скокаме за Украина?
Зашто за Украина да има нуклеарна војна?
Зашто да има економска криза у цел свет, ради санкции? САД кога напаѓаше никад санкции никој не им воведуваше.

Член од
6 февруари 2022
Мислења
974
Поени од реакции
3.798
Како прво, зборуваш како Украина да ја нападнала Русија а не обратно. Украинците имаат право да се бранат колку и да ви звучи тоа чудно и после ваквото разурнување и страдање кое Русија им го причини имаат право и да напаѓаат.
Слободниот свет има право да и дава поддршка на Украина исто така колку и да ви звучи тоа чудно поради некоја само за вас позната причина.
Украина ги нападна русите кои живеат таму, Русија има право и обврска да ги брани, милом или силом, пробаа милом не бива е сега идат силом.
Украина има право да се брани, има и право да изгуби пола територија и да остане без излез на море.
Посилниот победува.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.888
Поени од реакции
5.015

Мислам дека никој од УК не даде изјава дека Русија ќе биде избришена од мапата бидејќи им помагаа на Сиријците во војната од 2011.

Нај на крај ова е само доказ колку е отсечена Русија од реалноста и колку е слична на Северна Кореја со овие закани. Плус е доказ дека не ја добиваат војната со Украина иако ја имаа предноста бидејќи нападнаа први па во немоќ сега изливаат фрустрации на сите страни.
Да; светот (САД, ЕУ, ОТАН...) навистина и‘ помагаат на Украина за да има ш‘о појќе убиени Украинци. Убеден сум дека Украинците им се мнооогу благодарни на помошта...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.011
Поени од реакции
83.402
Точно.
Тие што ги нарекуваш слободен свет, немаат право да предизвикуваат светска рецесија и да страда цел свет. Ниту имаат право да не донесат до нуклеарна војна, заради Украина.
Затоа што не е прв пат некој некого да напаѓа. Поготово кога станува збор за лидерот на "слободниот свет".
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
W

wicked_1

Гостин
„Лично ги прочитав сите документи на Меѓународниот суд на правдата за ситуацијата на Косово. Добро се сеќавам на одлуката на Меѓународниот суд, која вели дека во остварувањето на правото на самоопределување одредена територија на која било држава не е обврзана да побара дозвола од централните власти на земјата за да прогласи суверенитет. Тоа беше кажано за Косово, а ова е одлука на Меѓународниот суд. И оваа одлука сите ја поддржаа“, кажа Путин.
Не знам што не ги земал за пример неговите косово-држави што ги креира по пат на тероризам еден куп години наназад. Не се ни бројат веќе.

Интересно како се смени наративот и сега се користи сценариото што се користеше за окупацијата на Крим, на референдум ќе се изјаснеле, класични учки.

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.980
Поени од реакции
6.468
Да.
Светот гледаше немо кога САД ја нападнаа Србија и и отцепија територија. Кога го нападнаа Ирак, или Либија, или било кого. Кога Саудиска го нападна Јемен и тн.
Никој не му помогна на Јемен, а ни на Либија, ни на другите.
Зашто сега сите треба да скокаме за Украина?
Зашто за Украина да има нуклеарна војна?
Зашто да има економска криза у цел свет, ради санкции? САД кога напаѓаше никад санкции никој не им воведуваше.
Освен ти и јас,не паметам некој да споменал ситуација во Јемен, оние класични снимки со деца со подуени стомаци, голем резил западниот свет.
Но мора да прифатиме дека лицемерието bread & butter& tea во реалполитик.

Член од
6 февруари 2022
Мислења
974
Поени од реакции
3.798
Косово е прво, побарајте од нато да им го врати на Србија, после глумете моралности.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Tebe CNN ili Kaleto ne ti kazhaa deka Ukraina ne e nishto, samo teren na koj se sudrija NATO i Rusija na ruski teren, zoshto mornarica i avijacija ne se specijalnost na Rusija. Za suvozemna vojna se nenadminati i od istoriska gledna tochka i bilo kako. Ovaa vojna ke se izuchuva vo klasichnite voeni uchebnici...Gi shetaat Natovcite kako sakaat, ke go napgjaat Kiev, pa gi snema, im gi unishtija i zaplenija golem del od oruzhjeto shto go prakjaat, im gi opkolja dobrovolcite vo chelichanata i kako toa rusite gubat a vo isto vreme kontroliraat se poveke i poveke teritorija. Ke ja ostavat Ukraina bez more...Za brodot Moskva veke stanavte zdodevni, toa pa toa, sankir ukraincite go potonaa...toa beshe maslo na NATO...slusham ima tamu blokirano NATO podmornci pa go stavija toj star brod da gi drzhi. I za kraj, Rusite dali angazhiraat 10% od voenata sila shto ja imaat...Teshko na ukraincite so Zelenski.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.011
Поени од реакции
83.402
Интересно како се смени наративот и сега се користи сценариото што се користеше за окупацијата на Крим, на референдум ќе се изјаснеле, класични учки.
Учки биле, затоа што ќе се изјаснувале на референдум?

Толку знаеш.

Прво, Косово без референдум прогласи независност и тоа е еден од главните аргументи на руската политика, околу тоа, зошто, на пример Крим, или Придњестровие, се легални, а Косово не е.

Kajgana Shop

На врв Bottom