Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.888
Поени од реакции
5.015
Албанците се бунтовен и воинствен народ.
Не заеба‘ај...

Потсети не‘ на некоја историски позната воена победа од нивна страна...А што се тиче бунтовноста, таа ја има и кај други народи.

Побитна од бунтовноста е победата.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.011
Поени од реакции
83.402
„Лично ги прочитав сите документи на Меѓународниот суд на правдата за ситуацијата на Косово. Добро се сеќавам на одлуката на Меѓународниот суд, која вели дека во остварувањето на правото на самоопределување одредена територија на која било држава не е обврзана да побара дозвола од централните власти на земјата за да прогласи суверенитет. Тоа беше кажано за Косово, а ова е одлука на Меѓународниот суд. И оваа одлука сите ја поддржаа“, кажа Путин.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.165
Поени од реакции
22.745
:facepalm:

„Лично ги прочитав сите документи на Меѓународниот суд на правдата за ситуацијата на Косово. Добро се сеќавам на одлуката на Меѓународниот суд, која вели дека во остварувањето на правото на самоопределување одредена територија на која било држава не е обврзана да побара дозвола од централните власти на земјата за да прогласи суверенитет. Тоа беше кажано за Косово, а ова е одлука на Меѓународниот суд. И оваа одлука сите ја поддржаа“, кажа Путин.
Сите преседани што ги правеше Западот од 1991 наваму има низ нос да им ги извадат.

Член од
12 јуни 2018
Мислења
515
Поени од реакции
569
Наспроти забегувањето од темата, Северна Кореја 2 се заканува на Обединетото Кралство дека ќе го избрише од лицето на земјата поради подршката која ја дава на Украина.

Заглавија во гомна Русите од кои нема одглавување без да им се видат посраните алишта:

Член од
3 јули 2016
Мислења
192
Поени од реакции
596
Se e super ama kolku pati ke go koristat kosovo dzokerot lol

Rusite se shampini na whataboutism

Krim, ama Kosovo.
Donbas, ama Kosovo.
Sea Kherson i Zaporozje i dvete oblasti se kolku MK, pak ke se vadi Putin na Kosovo

Dodadi tuka Belorusija, Pridnestrovje, Abhazia, Osetija, i shto ushte ne.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
Наспроти забегувањето од темата, Северна Кореја 2 се заканува на Обединетото Кралство дека ќе го избрише од лицето на земјата поради подршката која ја дава на Украина.

Заглавија во гомна Русите од кои нема одглавување без да им се видат посраните алишта:

Активно учество имаат УК во војнава. Не е за чудење изјавава од руска страна, особено ако нешто излезе од контрола.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.378
Поени од реакции
13.324

Krim, ama Kosovo.
Donbas, ama Kosovo.
Sea Kherson i Zaporozje i dvete oblasti se kolku MK, pak ke se vadi Putin na Kosovo

Изглеа решени се Косово низ нос да им го извадат

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.165
Поени од реакции
22.745
Украинците го бомбардираат Херсон. :eek:

Член од
12 јуни 2018
Мислења
515
Поени од реакции
569
Активно учество имаат УК во војнава. Не е за чудење изјавава од руска страна, особено ако нешто излезе од контрола.
Прашањето кое следува е, што очекуваат Русите, дека светот ќе гледа немо и никој нема да и помогне на Украина?

Мислам дека никој од УК не даде изјава дека Русија ќе биде избришена од мапата бидејќи им помагаа на Сиријците во војната од 2011.

Нај на крај ова е само доказ колку е отсечена Русија од реалноста и колку е слична на Северна Кореја со овие закани. Плус е доказ дека не ја добиваат војната со Украина иако ја имаа предноста бидејќи нападнаа први па во немоќ сега изливаат фрустрации на сите страни.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.427
Поени од реакции
24.609

Krim, ama Kosovo.
Donbas, ama Kosovo.

se dur postoi kosovo i e podrzano od zapad ke go koristat. neka gi trgne amerika sipcite od kosovo i neka go vrati na srbite pa valjda nema...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.011
Поени од реакции
83.402

Krim, ama Kosovo.
Donbas, ama Kosovo.

Не знам како си ја замислуваш ти меѓународната политика.

Kajgana Shop

На врв Bottom