Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728
Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.630
Поени од реакции
3.784
И плата донираат?
:tapp:
Еднаш речено е смешно , втори пат кажано станува досадно ,потретено е манифестација на лош вкус , недостаток на хумор и провинциска простотиja ...
Јас и не очекувам ништо повеќе од некои форумци овде ,де .:D

Член од
8 април 2022
Мислења
184
Поени од реакции
269
Еднаш речено е смешно , втори пат кажано станува досадно ,потретено е манифестација на лош вкус , недостаток на хумор и провинциска простотиja ...
Твоето постоење е само по себе хумор прва класа. Ич не наоѓај маани на другите.

Платеникот што се надева на шеријат во Москва и србомразецот мене ми се топ дискутанти на темава. А и овој цитираниов не е лош. Мирисате на страв, замијте се.

За хрватскиот претседател би рекол дека е прав државник, не прета како заклана кокошка како другиве, башка голем поддржувач на Македонија.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.433
Поени од реакции
24.611
Во секој случај не канцеларот. ;)
Уште еден обид за тапа руска пропагандашто не помина .
Да им го нарушим ентузијазмот на путинофилите, но никој освен Унгарија и Грција не се е согласил да плаќа во рубљи.
Ќе почекаме уште малку рубљата да стане светска валута.:D
rubljata raste, ceni na gas rastat... rezervi sve pomalku. ajde bas ke vidime koj ke moli prv lol

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.401
Поени од реакции
16.631
Кој се смее?
Еднаш те прашав, заш избегаваш да одговориш?
Не се слажеш со повикот на Владата на Бугарија кон своите граѓани за помош на Украина или шо?

Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.630
Поени од реакции
3.784
rubljata raste, ceni na gas rastat... rezervi sve pomalku. ajde bas ke vidime koj ke moli prv lol
Ајде - ти навиваш за Русиja , а jaс за ЕУ ,САД и Украjна.
Ти ветиш дека Русиja ке победи во виенен ,економски и политички план, и ке стави сите други на колене ,нели....
Да видиме как тоа ке биде после неколко месеца или година. ;)
Автоматски споено мислење:

Кој се смее?
Еднаш те прашав, заш избегаваш да одговориш?
Не се слажеш со повикот на Владата на Бугарија кон своите граѓани за помош на Украина или шо?

Член од
8 април 2022
Мислења
184
Поени од реакции
269
Ти ветиш дека Русиja ке победи во виенен ,економски и политички план, и ке стави сите други на колене ,нели....

Се расипа, почна да се повторуваш. Ајде на ресет.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.892
Поени од реакции
5.016
Имаше интересна анализа на South China Morning Post, правеа паралели а грешки што Кина евентуално би ги анализирала што ги направи Русија, за да тие не си ги допуштат при евентуална инвазија на Тајван.
Во еден дел вика дека тоа што Русија од проектили и погодени мети испалува во 2 недели, Кина сигурно би го направила во еден ден.

Русиве уште се држат до догмата дека треба да се избегнуваат инфраструктурни и цивилни жртви, што доловува да делуваат некако килаво во акција.
Уште првата недела требаше да бидат изкључени сите комуникации, пред се ТВ и радио, рушење на сите мостови на Дњепар, удари по сите рафинерии и железнички станици...
Вака многу се удоговлекува, до сега да постапеа брутално на почетокот сега ќе имаше преговори за Новорусија.
Добри забелешки за руското делување на терен.

И самиот имам забелешки на руското одолговлекување, кое е веројатно оправдано, а кое може(ше) да биде кратко и жестоко, да не им се остави на укро-нацистичките воени единици и на националистичкото државно раководство ниту време за спиење, но тоа е само мое мислење.

Верувам дека Русите знаат што чинат и дека агресивното „таманење„ на се‘ живо не им е воен манир...

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.401
Поени од реакции
16.631

Двајца ботови има на темава, ти и оној дарди.

Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.630
Поени од реакции
3.784
FRSldP3XEAIOozU.jpg

Ајде уште материјал за сувенир. :D

Download (1).jpg

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.892
Поени од реакции
5.016
Бугарија е у војна со Русија и ти се радуваш :LOL:
Ќе ве ебат русиве после овој кикс.
На волгарите нема да им биде прв пат, веќе им преоѓа во навика избирањето „...погрешна страна во историјата...„ , но мене ме мучи тоа што покрај нив, и не (ќе) го „папаме„...:(

Член од
8 април 2022
Мислења
184
Поени од реакции
269
Добри забелешки за руското делување на терен.

И самиот имам забелешки на руското одолговлекување, кое е веројатно оправдано, а кое може(ше) да биде кратко и жестоко, да не им се остави на укро-нацистичките воени единици и на националистичкото државно раководство ниту време за спиење, но тоа е само мое мислење.

Верувам дека Русите знаат што чинат и дека агресивното „таманење„ на се‘ живо не им е воен манир...
Не можеш со 190 000 војска во почетна фаза да очекуваш кратко и жестоко кога од друга страна имаш ратоборен народ кој си го брани своето. Како и да е ја постигаат целта, имаат сјебана држава која пред некој месец им представуваше закана и ќе продолжат за нејзино неутрализирање.

Се восхитувам на Украинците и нивната храброст. За жал ќе им остане храброста и разрушена земја.

Друга ствар, интересна е Молдавија и територијата која не ја контролираат.

Трета пак, Финска и Шведска. Ќе отвараме нови теми, мене така ми изгледа.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.433
Поени од реакции
24.611

jas navivam za vojnata da zapre pobrzo. majmuni ko tebe navivaat za gomna sto doturaat benzin na oganot.

dur ne oseti evropa malku poostra kriza nema da ima prekin na poddrskata. zatoa ubavo ke bide malku par nepar da vozite, peski da odite i da smrznuvate zimava. vie bugarite ste junaci neli, nemate gajle

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.011
Поени од реакции
83.406
Руските олигарси и нивните семејства почнаа да умираат како муви во последните месеци.
Колку што ми е криво ако почине Камчев, толку ми е криво и за нив.

Не чита Кајгана.
Кога би читал, би знаел дека економски колабирале веќе.

Член од
8 април 2022
Мислења
184
Поени од реакции
269
jas navivam za vojnata da zapre pobrzo. majmuni ko tebe navivaat za gomna sto doturaat benzin na oganot.

dur ne oseti evropa malku poostra kriza nema da ima prekin na poddrskata. zatoa ubavo ke bide malku par nepar da vozite, peski da odite i da smrznuvate zimava. vie bugarite ste junaci neli, nemate gajle
Нема зима за нив, ко сончоглед се. 95та минута и прават пресврт. Пеколна утакмица!

Kajgana Shop

На врв Bottom