Staufer
Драган Богдановски
- Член од
- 17 јануари 2008
- Мислења
- 16.526
- Поени од реакции
- 22.178
Najdobro ke bese Rusija da ne vleze. Pravo na samoodbrana e univerzalno pravo. Kako sto gledam Ukraincite so visok moral dopbrovolno se borat za svoja drzava za razlika od Rusite koi regrutiraat i mladi vojnicinja i gi prakjaat na front.znaci ne sakas brz kraj nego sakas ukraina da vojuva do posleden ukrainec.
jas porado bi da sprzat nekoj amer i svaba mesto nekoj u kiev da go jade.
Автоматски споено мислење:
Da, i Stalin da prifatese Hitler da vleze vo Moskva ke imase 20m zrtvi pomalku. Pored taa logika trebase da ne vojuvaat ke zastedea nekolku zivoti.Така е.
Да се предадеше Садам без војна, ќе му донесеше мир на населението и ќе го спасеше од многу несреќи. Милошевиќ да ги прифатеше уште одма условите на Западот, немаше Србија да биде бомбардирана со осиромашен ураниум.
и т.н.
E sega toa e del od igrata neli. Sekako deka bez poddrska od nadvor mnogu poloso ke izgledase za niv. Trebase Rusija da racuna deka ke ima voena pomos od nadvor. Ama ne bi bilo cudno i tuka pogresno da kalkulirale.Неможе да кажеш дека добро се држи а притоа добива оружје од сите и секаква логистика без ова они одамна ке капитулираа
Sent from my iPhone using Tapatalk
Da, treba da sednat i da se dogovorat. Izgleda imaat pozicii koi ne se kompatibilni za dogovor momentalno. Kako da se resi ne znam, ete ako pravime sporedbi so drugi slucaevi, i Srbija do denes ne priznava Kosovo nadvor od Srbija, kako Ukraina moze toa da prifati? Znaci treba totalna kapitulacija a situacijata na teren ocigledno ne e uste takva. Jasno mi e deka Ukraina ima teski zagubi, ama ovde ima odredena grupa koja zamolcuva Ruski zagubi pa fer e i drugata strana da se vidi. Nema toa vrska so raduvanje. Na kraj sekoj pocinat vojnik e zaludno pocinat radi odluki od drugo mesto.Си вртите како и да ви одговара. Поентата е да се договорат на маса што побрзо и да престане, веќе целта им е цела јужна Украина да им ја земат и да немаат пристап на море. Се држат и те како добро Украинците ама ти и тенеке не разбирате дека за секое такво видео другата страна има 3-4 видеа веќе направено. Еве ги денес и Британците објавија дека Русите ја зазеле Кремина иако Русите објавиле пред 2 дена. Инаку Украинците го киднапираа и ликвидираа градоначалникот на Кремина на стартот на војната . Прават опколување во Донбас и секој ден напредуваат. Таму се стационирани главнината на Украинските сили и овие одат претпазливо и секојдневно напредуваат.
Последно уредено: