ATP тенис - општа дискусија

Член од
23 август 2010
Мислења
39.902
Поени од реакции
116.259
Роџер лекција му одржа на Новак у полу-финале, мислам 2014 беше па изгуби од Вава у финале
Повреден беше тогаш Новак али не сакаше да предаде, нит лекција нит ништо одржал Федерер. Саша е условно казнет, ако направи глупост у следни 2 месеци тогаш му следува суспензија. Нормално и парично е казнет.

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.734
Поени од реакции
2.823
Ауу да бе сега кога спомна да стварно беше повреден, изумив.. се пребацив и на ВМ 2012 е тогаш беше лекцијата. Не сум знаел дека е условно само, заслужи поголема казна

Член од
23 јуни 2008
Мислења
2.007
Поени од реакции
1.306
Па баш Новак го прави ова али добро нека ти биде.

За Алкараз, по 800ти пат, никој не вика дека со сигурност ќе освои 100 слема и дека ќе биде ГОАТ, туку дека на негови години има подобри резултати од едни Новак, Енди и Роџер и е на исто рамниште со Рафа кој како што реков ден денес е најдобар млад играч икада. Е сеа мојата логика вели кога со 18 го праиш тоа што го правеле великани претходно имаш голема шанса да имаш слична кариера ко нивната. Тие што си ги набројал точно е дека биле најавувани ко таленти ама ниеден од нив не освојувал титули ко Алкараз што освојува на 18 години. Пак ќе кажам во право си дека не можеме со сигурност да знаеме што ќе се случи и дека може да пропадне ко и многу други претходно ама малиов се гледа некако дека има нешто посебно во него. Живи били па видели.
da,i Novak mora da dava izjavi i presovi kade e politicki korekten i ligav, od tipot ,,za pokojnikot se najubavo,, ,posebno posle osvoen turnir, ama edinstveno toj od pozicija na no.1 se ima zafateno da se bori za poslabo rangiranite,eve zdruzenieto shto go napravi,javno da odi kontra ATP, pa eve i so nevakciniranjeto,drzi do svoeto,bar kolku moze de :) . Malce sum povozrasen od vas, so deca pozadi mene,koj od vas ima neka mu se zdravi i zivi,i koga stanuvash roditel,koga imash pozadi sebe deca shto treba da se grizish za niv,a ziveesh vo banana drzava i na ,,prokolnat,, Balkan,malku porazlichno gledash na rabotite za razlika koga si teenager,kur te boli,daj mamo,daj tato,ti treba samo za dzeparac i od denes za utre.Zabegav vo patetika, :) , ama morav, za da dolovam zoshto likovi od tipot na Djovak,Medo i dr. mi se podragi za razlika od likovi shto doagjaat od civiliziraniot zapad.Veruvajte,nishto ne e sluchajno,se e povrzano so interesite i parite na ,,demokratskite,,drzavi,da moze da cicat i smukat pari od neciviliziraniot Balkan,totalitarnata Rusija,komunisticka Kina itn.Eve,sega so Ukraina,monstruozni planovi spremal Nato sprema Rusija so godini ,biolaboratorii,nacizam,etnicko cistenje,i sega koga Putin gi fati so pantalonite spushteni do kolena,videte kakva mediumska diktatura pravat.Shto e porazlichno od Gebels i sega.Shto e porazlichno od Dzesi Ovens vo Berlin i sega shto im pravat na ruskite sportisti.Pa duri i Dostoevski,Tolstoj itn.Ludilo.Ili so koronata i vakcinite.Eve,tolku,nema korona,koj zbori za korona.Pfizer godinava ke ima poslab profit.Djovak im bil zakana so negovite antivax stavovi po svetskoto zdravje.Kur se trese u ladna voda.Da,zakana e ,ama po profitot na Pfizer,Zeneka,Johnson itn.
Pfizer ja biva ,Moderna ja biva,Sputnik i Sinovac ne gi biva.Abe aj u kurac,da vi ebam se fashisticko.Spremni se pola populacija da ja unishtat,samo da se bogatat i da go drzat toj standard zapaden visok za nivnite gragjani, i da prodavat ,,demokratija,,.Se naucija pola svet da im e koloniziran,pari bez trud,so tugji krvavi pari napravija infrastrukturi,pa sega ni prodavat vrednosti,arno ama,sega se menuvat rabotite,porasli pilici,pojebali kvacke mu doagja rabotata,se pomalku ,,kolonii ,, ima , i poch uvat turbulenciite.Off topic zabegav,ama poentata beshe deka i preku sportot i entertainmentot se vodi takva nevidliva vojna.Vo vreme koga sekoja informacija ni e na dofat,i sekoj moze da pishe koj shto saka i ima pristap do cel svet,sega zadachata im e gjavolski teshka.Porano beshe polesno,eve Lendl,Davidenko,mozea da se utepat od davanje izjavi ili da probat da nametnat stavovi,djabe,nema koj da gi chita,a sega bukvalno se e na eden klik.I koga go imash Djovak,broj eden,sportist broj eden vo svet,na pola populacija im e idol,pod toa mislam Indija,Kina,Rusija itn, a ne Margaret Court arenata, e ovde imaat problem.Se raspishav na mnogu temi si ebav mamata,sharam baram stanav, ama valjda ke mi ja razberete poentata i ,,opravduvanjeto,, zoshto Djovak,Medo i sl. ke mi se sekojpat favoriti vo odnos na Rafa,Fed i dr.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.902
Поени од реакции
116.259
Не гледам каква врска има ова со муабетот за Алкараз. Јас тенисот не го гледам низ призма на политика, за Надал не сум почнал да навивам од политички причини туку затоа што ми се допаднал неговиот стил на игра, енд оф стори. Не ти спорам ништо од ова кажано, така си е, ама тоа што еве Рафа и Роџер доаѓаат од западни земји ги прави лоши луѓе? Што лошо направиле они конкретно на штета на Новак или било кој тенисер?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
2.007
Поени од реакции
1.306
Не гледам каква врска има ова со муабетот за Алкараз. Јас тенисот не го гледам низ призма на политика, за Надал не сум почнал да навивам од политички причини туку затоа што ми се допаднал неговиот стил на игра, енд оф стори. Не ти спорам ништо од ова кажано, така си е, ама тоа што еве Рафа и Роџер доаѓаат од западни земји ги прави лоши луѓе? Што лошо направиле они конкретно на штета на Новак или било кој тенисер?
ne be,kakva krivica,ta oni se obichni sportisti.Replicirav za muabetit deka i Novak dava ,,ligavi,, izjavi, ne za Alcaraz.

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.734
Поени од реакции
2.823
ама ти ако гледаш све кроз политика у спортот, тогаш ич не гледај.. не само тенис, оптшо било кој спорт. Не викам дека не си во право за Новак дека се лигави за некој изјави, тоа е точно да. Ама и он си има испади, ама добар е што знае 175 јазици и кај и да иде збори и тоа многу течно, за разлика од Рафа секако. Рафа јес и ноу ги кажува едно до друго и прави прашање у реченицата.
Ама е досаден тенисот без Рафа, исто ко да не се игра, еден меч не изгледав на Монте Карло, прв пат у живот.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
2.007
Поени од реакции
1.306
ама ти ако гледаш све кроз политика у спортот, тогаш ич не гледај.. не само тенис, оптшо било кој спорт. Не викам дека не си во право за Новак дека се лигави за некој изјави, тоа е точно да. Ама и он си има испади, ама добар е што знае 175 јазици и кај и да иде збори и тоа многу течно, за разлика од Рафа секако. Рафа јес и ноу ги кажува едно до друго и прави прашање у реченицата.
Ама е досаден тенисот без Рафа, исто ко да не се игра, еден меч не изгледав на Монте Карло, прв пат у живот.
kolku shto razbrav,ti tenis gledash samo koga igra Rafa?
E pa neli e malce ,,mrazam crnci i rasizam,, situacijata ti da me obvinuvash deka osven Djovak drugo ne znam nishto od tenisot,deka samo Djovak me interesira ? A vsuahnost ne e taka,tenisot posle kosarkata mi e omilen sport,go gledav bajagi pred Djovak,a ke go gledam i sledam i dolgo posle Djovak.Delot so ligavite izjavi ne si go razbral,ama ne e vazno.Se e politika i interes,mister dolar e glaven sekade,taka da gledaj sport,ama prepoznavaj koga golemite sponzori i brendovi matat voda,ne samo vo tenisot.
Ke gledash svetsko vo Katar vo sred zima, :)

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.734
Поени од реакции
2.823
јас добро те разбрав што сакаш да кажеш каде што се лигави, само кажувам дека не се приметува многу тоа. Гледам интересни мечови, а и Новак го гледав како го изеде од Давидович. Ќе гледам светско у сред зима, вај нот. фудбал е , и да е у сред Февруар ќе гледам.
Автоматски споено мислење:

имаат пари им се може бе, цел ПСЖ , цел СИТИ го имаат.
каде што не пробива парата, пробива малце повеќе пара.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.920
Поени од реакции
11.296
Ова со банирање на Руси од спортовиве е најголемата глупост.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.792
Поени од реакции
44.073
Политика и спорт одат заедно веќе години наназад, така да и не сум воопшто изненаден.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.902
Поени од реакции
116.259
Автоматски споено мислење:

Слабиот Алкараз со уште една титула на своето конто. Неверојатен играч, денес 2 меча од кои првиот мега тежок и долг против Де Минаур каде спаси 2 меч топки на противнички сервис, за потоа во финалето да го прегази Буста со 6 3 6 2 без да му даде промил шанса.

Последно уредено:

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.734
Поени од реакции
2.823
И тоа како ја спаси меч топката, не можсм ни да го опишам ударот, немам видено таков удар, играчиште е, на РГ сф минимум стига.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.282
Поени од реакции
46.732
И тоа како ја спаси меч топката, не можсм ни да го опишам ударот, немам видено таков удар, играчиште е, на РГ сф минимум стига.
Он што ја спаси добро ја спаси, ама она што го удри Де Mинаур или као и да е на меч топка е одлика на тоа како понекогаш знае да изгледа дното во тенисот. Срамен удар и тоа на 40-15 кога може и да ризикува поише без проблем, и тоа условно кажано ризик зашто ова беше зицер за класичен винер, башка и он сервираше. Ова беше класично опуштање мислејќи дека противникот веќе се откажал од мечот и тоа е тоа. На најтешкиот можен начин му беше тука исцртана една тениска лекција како Не треба да се понаша макар и кога сите мислат дека е готово.

Kajgana Shop

На врв Bottom