...автопатот Скопје - Охрид? капитален проект да се возиш како госпоѓа до Охрид?@bijons душо, ама признај дека можеа малку да намалеа од бројните споменици, скулптури, мостови, канделабри, наццкани се безпотребно а Скопје нема ништо атрактивно, еден убав забавен парк за деца....а и што бидна со црквата Св Елена и Константин, впикана пред домот на АРМ, пред спомен куќата на мајка Тереза..се е тука изградено без никаков вкус, никаков ред ..и сега толкава црква стои, не работи никој на неа.
Признавам само за жичарата на Водно..е за тој проект браво.
...од вчера не си, ама од завчера си!Па ти па се понашаш ко ние овде од вчера да сме и поима немаме.
Eден куп примери за паднати фасади, поплавени подрумуи и сл. Археолошки, Театарот и др.
Само ги опљачка парите преку прокси фирми и кидна у Унгарија.
Ако дојде некогаш, се надевам тоа ќе биде релација аеродром-Идризово.
Најголемиот штетник после Бранко. На исто ниво со Заев.
...ај немој да ме вреѓаш, сум била вмровка, газот мој не е даден под кирија,Намерно оштетување. Кажи ми дека си вмровка без да ми кажеш дека си вмровка.
Има згради од пред земјотресот во Скопје сеуште стојат и се со минимални оштетувања во фасадата, ова само 8 години се распаднала цела фасада. Ма торнадо да има по пет пати годишно не смее вака да се распадне модерна градба.
Прошетај низ Аеродром и Ново Лисиче, сите згради се градени 70те и 80те и не верувам ниту една да е одржувана па пак се во солидно издание.
Ристиќиевата палата е изградена пред скоро 100 години, преживеала све и свашта па не ми текнува нешто да има паднато од фасадата па макар било тоа и една од скулптурите на врвот.
...а што тоа тебе ти направи, што толку ги мрзиш неговите дела, човек политичар никогаш не се сака ниту симпатише, туку само се гледа неговите дела, што направил, а тој направил да се гледа македонските корени и историја, да го направи Скопје светска метропола како сите метрополи, мене ми е жал што не успеа тркалото да го заврши, како што имаат сите метрополи, ама за кого, за сељачана ли?Сите вие кои имате симпатии за Груевски, после све што ни направи, или немате искрен патриотски порив, или сте глупи ко кур. Друго нема.
А глупи не ми личите, нешто посебно, така да...
... таму има власт и казни, овде нема сороведување на закони против уништување на народниот имот, тука е рај за збеснати, некултурни кои кршат, уништуваат и никому ништо, што мислиш пола фотки од ова што постираш не е од ветар, туку од хулигани и некултурни луѓе!bijons , darling ... како во Париз и Виена е ...
Прегледај го приврзокот 329844
Прегледај го приврзокот 329845
Прегледај го приврзокот 329846
Прегледај го приврзокот 329847
Прегледај го приврзокот 329848
Прегледај го приврзокот 329850
Прегледај го приврзокот 329851
Прегледај го приврзокот 329853
Прегледај го приврзокот 329854
Прегледај го приврзокот 329855
Прегледај го приврзокот 329857
И сивата еминенција во тие времиња, помладиве не знаат за него, наказна појава која имаше главен збор околу срамната приватизација, извесниот Јане Миљовски. Неправедно е запоставен како злотвор на народот во оваа земја.Па ти па се понашаш ко ние овде од вчера да сме и поима немаме.
Eден куп примери за паднати фасади, поплавени подрумуи и сл. Археолошки, Театарот и др.
Само ги опљачка парите преку прокси фирми и кидна у Унгарија.
Ако дојде некогаш, се надевам тоа ќе биде релација аеродром-Идризово.
Најголемиот штетник после Бранко. На исто ниво со Заев.
... вака треба, позлатениот прибор ќе биде вечен ем личен на влада, без разлика колку кошта, а не тука за народ фушерај!Штета за парите, каков фушерај. Се претера со Скопје 2014 иако дел од тоа што е направена може некому да изгледа убаво, за некое време ќе се претвори во невидена грдотија. За џабе сета лепота кога секоја градба буквално се распаѓа. Нови градби се овие не смее да се деси и не е само до не оддржување. Одговорност нема.
За џабе со тебе да се дискутира кога целосно се оддалечуваш од дискусијата. Личностите воглавно се во ред што имаат биста во Скопје. Сепак останува фушерајот.... вака треба, позлатениот прибор ќе биде вечен ем личен на влада, без разлика колку кошта, а не тука за народ фушерај!
...што ќе ти споменик на Ченто во Ск2014, фушерајска работа, наместо него вака треба набавка на витаминска исхрана,
...а кој е фушерајот да го објасниш, ете јас не сум разбрана!За џабе со тебе да се дискутира кога целосно се оддалечуваш од дискусијата. Личностите воглавно се во ред што имаат биста во Скопје. Сепак останува фушерајот.
Имаш слики наназад....а кој е фушерајот да го објасниш, ете јас не сум разбрана!
... еве пример од поназад фотки, за тебе ова е фушерај или хулигани и вандализам?
Бидејќи не сум партиски обоена, ниту сум во некое партиско племе, ниту сум се запослила партиски, нема да турам на кантар кој што направил а кој не...и двете партии одеа во крајност, едниве само рушеа и градеа, градеа, а другиве ништо не пипнаа.....тури им таквото, збориме за проектот кој мене лично пола ми се допаѓа а пола ми е жива глупост....посебно кога ќе поминам поред триумфалната капија или поред оние згради до бивши хотел Бристол..искрено незнам кој работи таму и за што служат....автопатот Скопје - Охрид? капитален проект да се возиш како госпоѓа до Охрид?
...си се возела по новиот автопат до Штип?
...до Грција си се возела по новиот автопат, Смоквица?
ај само за проекти на СК 2014,
...се возиш со двоспратните автобуси?
...туку наброј ми ги што воопшто изградија овие другиве?
...од вчера не си, ама од завчера си!
уште имаш ноќни кошмари од Грујо кој веќе не е тука не знам колку години?
...ај немој да ме вреѓаш, сум била вмровка, газот мој не е даден под кирија,
...точно, градбите од екс Ју се навистина според сите критериуми силна градба, а ова другово велиш оштетени, а веќе 8 години поминати, туку новиве стамбени згради што се изградени сега тазе, какви се?
...а што тоа тебе ти направи, што толку ги мрзиш неговите дела, човек политичар никогаш не се сака ниту симпатише, туку само се гледа неговите дела, што направил, а тој направил да се гледа македонските корени и историја, да го направи Скопје светска метропола како сите метрополи, мене ми е жал што не успеа тркалото да го заврши, како што имаат сите метрополи, ама за кого, за сељачана ли?
...да се гради без пари никаде не видов и требаше да го остави така Скопје, не вреди за таков народ кој се откажа од сопствено име и корени!
... таму има власт и казни, овде нема сороведување на закони против уништување на народниот имот, тука е рај за збеснати, некултурни кои кршат, уништуваат и никому ништо, што мислиш пола фотки од ова што постираш не е од ветар, туку од хулигани и некултурни луѓе!
... што не го постира и внатрешниот дел на националниот театар, каде луѓето одат дотерани за културно уметнички моменти, а други скокат по столици!
...без грижа и реновирање, барем да се има култура да се зачуваат, а ниту казни од институции кои се криви за сите овие последици!ВИДЕО: Демолиран МНТ од дивеењето на „Швeрцери“, влегле со знаење на министерот за култура
Навивачката група „Швeрцери“ на фудбалскиот тим „Шкупи“ во петокот влегла во Македонскиот народен театар да го прослави својот 30-годишен јубилеј и да го проследи документарниот филм снимен по овој повод. Толпата навивачи дивеела во театарот и направила значителна материјална штета која во...a1on.mk
...еве неколку слики од силниот ветер што беља направил на стиропорот!
Прегледај го приврзокот 329910Прегледај го приврзокот 329911Прегледај го приврзокот 329912
...да се оштетува и руши лесно е, да се мрчи и пљампа најлесно, да видам да се засука ракави да се изгради нешто гледам овие четири години најтешко е!
Министерот во тренерки.И сивата еминенција во тие времиња, помладиве не знаат за него, наказна појава која имаше главен збор околу срамната приватизација, извесниот Јане Миљовски. Неправедно е запоставен како злотвор на народот во оваа земја.
... тоа што пишуваш дека пола ти е „жива глупост“ е резултат на тоа што не си запозната, а не си запозната зашто немаш допирни точки (професионално, а можеби и приватни) што би ги посетила внатре, а поканите што ги добиваш за разни јавни средби се токму од тие што ти не си „партиски одредена“, а тие те покануваат на настани каде се одбегнуваат објекти на Ск 2014 кои се посебно во склоп на „Музеј на македонската борба“!Бидејќи не сум партиски обоена, ниту сум во некое партиско племе, ниту сум се запослила партиски, нема да турам на кантар кој што направил а кој не...и двете партии одеа во крајност, едниве само рушеа и градеа, градеа, а другиве ништо не пипнаа.....тури им таквото, збориме за проектот кој мене лично пола ми се допаѓа а пола ми е жива глупост....посебно кога ќе поминам поред триумфалната капија или поред оние згради до бивши хотел Бристол..искрено незнам кој работи таму и за што служат.
Види ги сликите со стиропор. Нели имаше случај во една од градбите не знам која беше при посилен дожд капеше внатре. И тоа дане е вандализам?... еве пример од поназад фотки, за тебе ова е фушерај или хулигани и вандализам?
toa e partiska propaganda isto ko sto i severna tribina ke se urne zasto ne se zapazeni standardiВиди ги сликите со стиропор. Нели имаше случај во една од градбите не знам која беше при посилен дожд капеше внатре. И тоа дане е вандализам?
Кано друже, биди малку реален. Воглавно бев за Скопје 2014 тоа што беше покажано во првичното видео. Ама дека некој дебело се офајди на сметка на квалитет - би било чудно да не е така.toa e partiska propaganda isto ko sto i severna tribina ke se urne zasto ne se zapazeni standardi