- Член од
- 16 декември 2012
- Мислења
- 2.744
- Поени од реакции
- 7.259
Биокосмос@shumecha.tableta Кај се продава сејтан, сакам да пробам
Биокосмос@shumecha.tableta Кај се продава сејтан, сакам да пробам
Со пармезан не е со пекорино... Пекорино се става во паста а ла Аматричиана.Оригиналниот рецепт им е без лук ама со пекорино.
Пармезанот е од кравјо млеко а пекориното е од овчо. Затоа пекориното има силен мирис и вкус.Јас подолго не купувам пекорино затоа што никој дома не јаде од што има малку силен мирис, иако според мене за паста е исто добро колку и пармезанот.
Мммм, не. Пекорино се користи во традиционалниот рецепт за карбонара.Со пармезан не е со пекорино... Пекорино се става во паста а ла Аматричиана.
Автоматски споено мислење:
Пармезанот е од кравјо млеко а пекориното е од овчо. Затоа пекориното има силен мирис и вкус.
Еве и да е така ко што пишуваш ретко на кого ќе му се допадне или ќе јаде со пекорино.Мммм, не. Пекорино се користи во традиционалниот рецепт за карбонара.
lolЕве и да е така ко што пишуваш ретко на кого ќе му се допадне или ќе јаде со пекорино.
Можно е од Рим надоле да е така ко што пиша.
Па токму за тоа ти пишувам Италија не е само Рим. Затоа ти пишав дека само од Рим и понадолу во Италија се трескаат од земја дека нешто прават традиционално. Прошетај погоре малку накај Болоња,Верона,Венеција,Болцано па пиши овде. Не се готви во други делови на Италија "традиционална карбонара" туку се готви според вкусовите на гостите. Пекорино не може секој да поднесе и не значи дека ако е нешто традиционално дека е и вкусно.Традиционалниот рецепт е тој. И нема од Рим надоле или нагоре. Потекнува од регионот Лацио каде се произведува пекорино романо и гванчале, двете битни состојки за карбонара.
Мораш да разграничиш некои работи. Традиционален рецепт си е традиционален рецепт.Па токму за тоа ти пишувам Италија не е само Рим. Затоа ти пишав дека само од Рим и понадолу во Италија се трескаат од земја дека нешто прават традиционално. Прошетај погоре малку накај Болоња,Верона,Венеција,Болцано па пиши овде. Не се готви во други делови на Италија "традиционална карбонара" туку се готви според вкусовите на гостите. Пекорино не може секој да поднесе и не значи дека ако е нешто традиционално дека е и вкусно.
Па ако идеш во Болоња и нарачаш карбонара а не болоњезе, нешто е проблем со тебе.Прошетај погоре малку накај Болоња,Верона,Венеција,Болцано па пиши овде.
Они меѓу себе не можат да се договорат што е традиционално или не па ти ќе им кажеш... Не ме смеј молим те. Муабетот за Болоња што го пиша ми се чини како фашизоиден. Ја каде и да сум седнал низ Италија си нарачувам и јадам каква сакам паста. Традиционално ретко кој готви и верувам дека не знаеш повеќе од италијаните за нивната кујна.Мораш да разграничиш некои работи. Традиционален рецепт си е традиционален рецепт.
Гостите какви вкусови имале нема ништо со оригиналниот рецепт.
Еве британците се дават во паела со чоризо и пилешко, и сега тоа треба да го рачунаме како оригинален рецепт а не оној традиционалниот од каде потекнува?
Па ако идеш во Болоња и нарачаш карбонара а не болоњезе, нешто е проблем со тебе.
Ма да сигурен сум дека и таму на традиционален начин, карбонара се подготвува со пекорино и гванчале.
Италијаните негуваат традиции. Затоа нивната кујна е една од најпознатите во свет.
Ок мистер рамноземјаш. Кај може вам нешто да ви се објасни, вие се знаете.Они меѓу себе не можат да се договорат што е традиционално или не па ти ќе им кажеш... Не ме смеј молим те. Муабетот за Болоња што го пиша ми се чини како фашизоиден. Ја каде и да сум седнал низ Италија си нарачувам и јадам каква сакам паста. Традиционално ретко кој готви и верувам дека не знаеш повеќе од италијаните за нивната кујна.
Лукот те издаде...
Биди ми поздравен
Сс пекорино се праи, пармезан се ставља одпосле на порцију заедно сс прстофат бибер.Еве и да е така ко што пишуваш ретко на кого ќе му се допадне или ќе јаде со пекорино.
Можно е од Рим надоле да е така ко што пиша.