Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    733

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.317
Ручекот на САД ќе го плаќаат Европјаните…..

Нека удрат по буљашите Европски. Чим се бескичмењаци, не заслужиле ништо подобро.

Или подобро објаснето прокси војна на САД со Русија на грбот на Украинците и на сметка на ЕУ.

Последно уредено:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.026
Поени од реакции
83.450
Борис Џонсон: Постои реална шанса Русија да ја добие војната

Британскиот премиер Борис Џонсон во денешниот разговор со новинарите призна дека има „реални шанси“ руските сили да ја добијат војната во Украина.

Борис Џонсон нека се прибере и нека се информира малку, пред да збори вака.
Има миљон why-Russia-fails-in-Ukraine видеа на ЈуТјуб, нека ѕирне некое, па нека дојде. А не вакви глупости да тропа.
Автоматски споено мислење:

Штабот на сдсм :icon_lol:
Ако не си Албанец, не гледам каде другде би нашол неалбанци кои сметаат дека Западот е добрата страна во Украина.

СДСМ и мал слој на лица кои се нарекуваат активисти и сркл џркаат на интернет, несвесни за реалниот живот наоколу. Остатокот на оние неалбанци кои се на страна на Западот е минорен.
Не можат така лабаво луѓето да бидат на страната* која не направи да бидеме слуги во сопствена земја, да смениме име и историја.

Ми се чини дека се праиш на удрен и ја маргинализираш вистинската причина заради која ориентацијата тука е таква.

* секако со помош на платениците во СДСМ и ВМРО

Последно уредено:
Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.180
Поени од реакции
22.781
Чекај, ЕК сериозно ги учи земјите како да купуваат руски гас? Не е ова кромид?
Не е, еве повеќе извори:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Борис Џонсон: Постои реална шанса Русија да ја добие војната

Британскиот премиер Борис Џонсон во денешниот разговор со новинарите призна дека има „реални шанси“ руските сили да ја добијат војната во Украина.

Борис Џонсон нека се прибере и нека се информира малку, пред да збори вака.
Има миљон why-Russia-fails-in-Ukraine видеа на ЈуТјуб, нека ѕирне некое, па нека дојде. А не вакви глупости да тропа.
“Мислевме дека нашето здравство е поспремно, дека ќе успееме да ја исправиме кривата. Ама вирусот е зол, и ќе мора да научиме да живееме со новата реалност“.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.026
Поени од реакции
83.450
Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.707
Кој ќе ги плати овие 180 милијарди непланирани трошоци , ај погоди :D ко овој дечково наш у Германија што работат по две работи тамо
Abe deckovo nas u Germanija nema mnogu da plati zatoa sto zivee i raboti v kamion.
Pa taka da davackite mu se epten mali. :pos:

A i so Litar Maslo vrvi 6 Meseci.
:vozbud::vozbud::vozbud:

Член од
6 февруари 2022
Мислења
978
Поени од реакции
3.809
Ако не си Албанец,
Интересно што приметив периодов и доста Албанци се на страната на Русија односно антизападно расположение. Можеби се мал број но сепак има некакви промени.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.026
Поени од реакции
83.450
Интересно што приметив периодов и доста Албанци се на страната на Русија односно антизападно расположение. Можеби се мал број но сепак има некакви промени.
Има поголем слој, одколку што се претпоставува, кај муслиманите, што се против Западот. Светот навистина, не е предимно на страната на Западот. Од разни причини.

Јавниот наратив што се протуркува, е друга работа.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.528
Поени од реакции
22.178
Abe deckovo nas u Germanija nema mnogu da plati zatoa sto zivee i raboti v kamion.
Pa taka da davackite mu se epten mali. :pos:

A i so Litar Maslo vrvi 6 Meseci.
:vozbud::vozbud::vozbud:
4 шишиња за тебе, кажи каде да пратам.

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.026
Поени од реакции
83.450
Вие еве како проруски ориентирано малцинство или мнозинство како што сметаш дека сте,
Сум рекол веќе, дека јас не можам така лабаво да бидам на страната на Русија. Како и да ти личам.
Да си на страната на Русија е едно, а да не сакаш да се залажуваш, е друга работа.

Член од
6 февруари 2022
Мислења
978
Поени од реакции
3.809
:icon_lol:

Italy to RATION Air Conditioning in Summer - Reduce Reliance on Russian Energy

Italy plans to limit staying cool in public buildings starting May, in order to reduce Russian gas imports.

Government facilities, schools and postal offices will be asked not to turn the temperature down below 25°C (77°F), despite Italy's infamously hot summers.

The new guidelines also aim to keep winter heating under 19°C (66.2°F).

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.474
Поени од реакции
24.713
:icon_lol:

Italy to RATION Air Conditioning in Summer - Reduce Reliance on Russian Energy

Italy plans to limit staying cool in public buildings starting May, in order to reduce Russian gas imports.

Government facilities, schools and postal offices will be asked not to turn the temperature down below 25°C (77°F), despite Italy's infamously hot summers.

The new guidelines also aim to keep winter heating under 19°C (66.2°F).

sto ne zemat edno miljon ukrainci da gi ladat so fenovi... em nema ruski gas da trosat em ke gi zaposlat izbeglicite...

sekoja cest na politickite eliti, reseni se da go jacaat narodot

Kajgana Shop

На врв Bottom