Сладоледџија
Ванила & Чоколадо
- Член од
- 8 декември 2009
- Мислења
- 14.458
- Поени од реакции
- 11.917
Navodno rusite ke upotrebat biolosko oruzje vo Azovstal, odnosno vo tie podzemnite prostorii..
....да не однесат на територијата на трети земји“ им фуфка да ги предадат на украинцитеМислат ова е Арачиново па ќе дојде НАТЕ да ги спасува:https://telma.com.mk/2022/04/20/ukrainski-komandant-od-mariupol-gi-zhiveeme-poslednite-chasovi/
Бучковски.
An interesting seizure by the SBU in #Kharkiv was announced- not from Russian forces, but from weapons smugglers. Quantities of tank engines (60 claimed), vehicle parts and R-73 & R-27R A2A missiles (26 claimed) were found. These were all stolen from UA stocks.
Како што предпоставив, шверцот со оружје цвета (и на двете страни) и се прашувам колкав процент на воената помош кон Украина и кон “народните републики“ завршува на црниот пазар.
имаше и нешто пред недела дена како некој украинец пробал да им шитне на русите БТР, мислам заебанција беше али не би ме чудело да е точно
Мене пак ми се чини дека е ради тоа што неќат да изгубат многу војска, чистејќи ги Украинците по подземните нивоа на комплексот.toa ti za da imaat opravdanie pred svetot, a ne oti gi molat