Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    744

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Navodno rusite ke upotrebat biolosko oruzje vo Azovstal, odnosno vo tie podzemnite prostorii..

filjandecko

Komandant benzini-HAVUZ
Член од
5 мај 2012
Мислења
346
Поени од реакции
404

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.119
Поени од реакции
9.522

An interesting seizure by the SBU in #Kharkiv was announced- not from Russian forces, but from weapons smugglers. Quantities of tank engines (60 claimed), vehicle parts and R-73 & R-27R A2A missiles (26 claimed) were found. These were all stolen from UA stocks.

Како што предпоставив, шверцот со оружје цвета (и на двете страни) и се прашувам колкав процент на воената помош кон Украина и кон “народните републики“ завршува на црниот пазар.

filjandecko

Komandant benzini-HAVUZ
Член од
5 мај 2012
Мислења
346
Поени од реакции
404

An interesting seizure by the SBU in #Kharkiv was announced- not from Russian forces, but from weapons smugglers. Quantities of tank engines (60 claimed), vehicle parts and R-73 & R-27R A2A missiles (26 claimed) were found. These were all stolen from UA stocks.

Како што предпоставив, шверцот со оружје цвета (и на двете страни) и се прашувам колкав процент на воената помош кон Украина и кон “народните републики“ завршува на црниот пазар.
Бучковски.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.885
Поени од реакции
36.939
Голема количина на оружје ќе се растури по места кај што не треба да биде на долг рок. Еден куп криминалци низ Европа уште користат југословенско оружје, а ова во Украина е многу поголема количина што е раздадена по цивилно население.

Немој да се чудите ако во иднина исламистички терористички напади низ Европа се извршуваат со Џавелини или Nlaws или со украинско автоматско оружје.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.254
Поени од реакции
42.997
имаше и нешто пред недела дена како некој украинец пробал да им шитне на русите БТР :icon_lol: , мислам заебанција беше али не би ме чудело да е точно

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.404
Поени од реакции
23.239
Па само Зеленски во Киев даде 50.000 калаши на рандом ликови.

имаше и нешто пред недела дена како некој украинец пробал да им шитне на русите БТР :icon_lol: , мислам заебанција беше али не би ме чудело да е точно

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Можат денес, симболично, на роденденот на Хитлер, конечно да го елиминираат Азовстал.
Они им дале прекин на огнот од 14 часот, за да можат да се предадат, али овие одбиле. Барале меѓународна заедница, во трети земји да ги извлече некако.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
toa ti za da imaat opravdanie pred svetot, a ne oti gi molat
Мене пак ми се чини дека е ради тоа што неќат да изгубат многу војска, чистејќи ги Украинците по подземните нивоа на комплексот.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.180
Поени од реакции
3.428
Секоја сличност со Украина не е иста, се шалам БЕ таму се за да шират демократија (копаат нафта).

Kajgana Shop

На врв Bottom