Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Нема филозофија во сечи залепи најлони. Секој може
Ова треба на твоите да им го кажеш. Крадевте кореографија, башка искористена, значи можевте и да видите како треба да се крене истата (Со лист за упатство значи), крадевте и најлони и пак не научивте.
Јас искрено не знам кај тераш со муабетиве. Со сила сакаш да си ја оправдаш неспособната група која не постои моментално и да навредиш група која во втора лига има НАЈДОБРИ КОРЕОГРАФИИ УБЕДЛИВО и организирана трибина.

Neznam za koj family zborite. Pred nedela ipol Fmp-Mzt 13 ipol luge, nivna sreka sto nikoj ne im se zamara da bese malku podrugo vreme ke izginea decava. Za finale jandranska liga plus proslava 25 godini so gaga pienje baklji au bau site ke se soberat taka da ne gi velicete na dve dobri izdanija da vidime naredniot del od sezonata kako ke se pokazat.
Убаво што стави слика да им покажеш на некои дечки тука дека и пред прославата имало луѓе што го прателе клубот и тоа на гостовање. Како викаат чкембари, ние секогаш сме биле 20 луѓе во сала значи сме навивале :)

Ова треба на твоите да им го кажеш. Крадевте кореографија, башка искористена, значи можевте и да видите како треба да се крене истата (Со лист за упатство значи), крадевте и најлони и пак не научивте.
Јас искрено не знам кај тераш со муабетиве. Со сила сакаш да си ја оправдаш неспособната група која не постои моментално и да навредиш група која во втора лига има НАЈДОБРИ КОРЕОГРАФИИ УБЕДЛИВО и организирана трибина.

Далеку од тоа дека јас навредив некого. Обична критика беше само бидејки имам мислење дека тоа е мрзлива работа. Се порачува, штампува и се отвара и нема доболен труд или креативност. Затоа и реков дека секој може. Моето мислење не ја менува реалноста која е доволно видлива дека оваа сезона кој највеќе работи.

Дечкото горе направи глупа споредба меѓу Арт-тим (се мисли на ФА) и вашата Екипа Корео која е далеку по успешна од изчезнатата екипа Арт-тим која после неколку години имаат изработено само една коцка (штрковите се враќаат). А колку се далеку со креативноста од другите групи е знак прашалник и не се мери со три добри кореографии.

@MILEPANIKA123, Платно и спреј тоа се пароли не кореографии, не биди глуп.

@No mercy crew, Кореографијата беше земена од стадионот на Ѓорче а не од контињер. И треба да се рачуна како трофеј бидејки една кореографија ја вадите најмалку 3 пати. :pos:

Шверцерат имаат изработено доболно добри и креативни кореографии последниве години. Не велам дека најдобрите иако тогаш немаше конкуренција во ниту еден аспект. Но имаше секаков вид. Со платно, најлон, бајраци, балони итн..

Далеку од тоа дека јас навредив некого. Обична критика беше само бидејки имам мислење дека тоа е мрзлива работа. Се порачува, штампува и се отвара и нема доболен труд или креативност. Затоа и реков дека секој може. Моето мислење не ја менува реалноста која е доволно видлива дека оваа сезона кој највеќе работи.

Дечкото горе направи глупа споредба меѓу Арт-тим (се мисли на ФА) и вашата Екипа Корео која е далеку по успешна од изчезнатата екипа Арт-тим која после неколку години имаат изработено само една коцка (штрковите се враќаат). А колку се далеку со креативноста од другите групи е знак прашалник и не се мери со три добри кореографии.

@MILEPANIKA123, Платно и спреј тоа се пароли не кореографии, не биди глуп.

@No mercy crew, Кореографијата беше земена од стадионот на Ѓорче а не од контињер. И треба да се рачуна како трофеј бидејки една кореографија ја вадите најмалку 3 пати. :pos:

Шверцерат имаат изработено доболно добри и креативни кореографии последниве години. Не велам дека најдобрите иако тогаш немаше конкуренција во ниту еден аспект. Но имаше секаков вид. Со платно, најлон, бајраци, балони итн..
Што се нарачува и се штампа? Се слушаш ли што збориш?

@mi11vall druze se potopi sam sebe so komentarov. Se gleda deka nikogash ne si pravel koreografija od toj tip, pa mislis deka se poracuva i "shtampuva". Vo odnos na trud, koreo od najloni e deset pati potesko da se izraboti od crtana koreografija. Crtanata koreografija bara eden covek so talent, sprej i platno, a najlonskata koreografija bara stotici rabotni saati od golema brojka na lugje i golema koordinacija megju celata ekipa koja raboti na koreografijata, od prviot najlon, pa do konecnata realizacija na tribina.
Deckite koi godinava ja vodat grupata i osobeno rabotat na koreo zasluzuvaat poklon do pod i ogromen respect od sekoj vistinski navivac. Sekoja cest momci!

Последно уредено:
Не е само за трудот, битна е и финалната реализација, изгледот и креативноста. И искрено не знам зошто ниту една од другиве групи не тргна по патот на Комити барем за пароли, старомодниот начин со платно и спреј е за мене далеку полош визуелно и многу често некои од тие пароли воопшто не се читливи.

Супер е инаку што конечно се активираа голем дел од групите и има некакво движење, треба да се искористи моментумот и да се залагаме сите за натпреварите да се играат со гостински навивачи. Конечно се вратија и ФА, па можеби тоа ќе повлече домино ефект да се активираат и другиве групи кои беа активни на кошарка, ЦПБ, Кумани, Лозари, иако врска немам каква е состојбата во мак-кошарката затоа што никогаш не сум прател освен од навивачки аспект :LOL:

Прашање до ФА, иако мислам дека веќе е правен муабетов, зошто откако се реновираше Јане не завземаа некоја од трибините позади кош кога веќе има услови за такво нешто, вака премногу ќе се меша копот со обичната публика и ќе влијае на навивање поготово на мечеви каде би имало полна сала.

Не е само за трудот, битна е и финалната реализација, изгледот и креативноста. И искрено не знам зошто ниту една од другиве групи не тргна по патот на Комити барем за пароли, старомодниот начин со платно и спреј е за мене далеку полош визуелно и многу често некои од тие пароли воопшто не се читливи.

Супер е инаку што конечно се активираа голем дел од групите и има некакво движење, треба да се искористи моментумот и да се залагаме сите за натпреварите да се играат со гостински навивачи. Конечно се вратија и ФА, па можеби тоа ќе повлече домино ефект да се активираат и другиве групи кои беа активни на кошарка, ЦПБ, Кумани, Лозари, иако врска немам каква е состојбата во мак-кошарката затоа што никогаш не сум прател освен од навивачки аспект :LOL:

Прашање до ФА, иако мислам дека веќе е правен муабетов, зошто откако се реновираше Јане не завземаа некоја од трибините позади кош кога веќе има услови за такво нешто, вака премногу ќе се меша копот со обичната публика и ќе влијае на навивање поготово на мечеви каде би имало полна сала.
После промената на името во клубот од Фени во Еуро Никел никогаш нема да се вратиме на кошарка.

Добро, зошто Кумани воопшто прекинаа со навивање? Знам одеа на кошарка и ракомет, а на кошарка поготово имаа доста добри изданија.

Во Македонија како група ако не те згаснат надворешни фактори (ФФМ/КФМ, МВР) секогаш се тука интерните фактори и политики во групата.
Јас не реков дека Арт тим се на исто мерило со нас, ама само нив ги гледав како единствени "ривали". И не го зимам во обзир само тоа што сега го извадиле, и кога беа активни пред години имаа супер креации. А, искрено покрај толку искористени наши кореографии што од ѓубре ги собравте, очекував дека барем нешто ќе научите како се изработуваат тие, ама ете сепак грешам.

Стандардите во Комити за корео уште пред многу години се на такво ниво што не гледам група што може да ги достигне. Ќе тргнам од Вардар - КИФ Колдинг во Борис со картоните што се вртеа, па 3Д кореографијата против ПСЖ, и ред други кои се научна фантастика за многу други групи во Македонија.

Нејсе, убаво е да имаме што поактивна тифо сцена и да се вратат групи ко Фемили еве и Кумани ама мене ова ич не ме радува од причина што знам дека за брзо ќе биде згаснато се. Со години се врти истиов круг... направи силно јадро, групата добива моќ па МВР, ФФМ, и некои политички вметнати пиуни во групата ти прават раздор за да те згаснат. Сите што се подолго активни мислам дека го имаа воочено ова. Ова секако не важи за кримосите Шверцери и Балисти.

После промената на името во клубот од Фени во Еуро Никел никогаш нема да се вратиме на кошарка.
А како па бевте поврзани со името Фени? Фирмата го смени името (колку што знам, односно Еуро никел ги откупи), па нормално дека тимот ќе се вика по новото име на спонзорот.
Низ годините тимот чие оригинално име е КК Тиквеш, се викаше дури и Орка Спорт, по тогашниот ваш спонзор.

Прелошо оправдување е тоа, особено што клубот не го носи оригиналното име веќе 20тина години, а меѓу Фени и Еуро Никел нема некоја суштинска разлика, едноставно тоа е името на спонзорот.

Ракометниот куп на Мкд и официјално во Кавадарци , Чкембари тука ке бидат во водство ради Лозари и нивниот терен ...
Има време до 15 мај да видиме како ке биде бројката и организацијата на Комити за овој куп , али прво нека помине 30 април да видиме како ке биде во Битола ...

Добро, зошто Кумани воопшто прекинаа со навивање? Знам одеа на кошарка и ракомет, а на кошарка поготово имаа доста добри изданија.
На состанок со нов градоначалник 2017 година добија шут карта на прашање дали ќе продолжи да им се плаќа на 4 5 фраери за да продолжат со организирано навивање. После тоа истите 4 5 се повлекоа, останатите немаа доволно искуство да продолжат на исто ниво, пробаа нешто како помали групи на 4 5 утакмици и толку од нив. Откако престанаа со навивање салата почна да се реновира КК го префрлија да игра во мала сала со една трибина. Сега на локални избори истиот градоначалник победи така да во наредни 4 години освен мали обиди не очекувајте да се вратат кумани.

*не викам дека кумани навивале за пари да не се сфати погрешно, пари земаа 4 5 кои ја организираа групата кога се затвори вентилот немаше кој да ја организира

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom