Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    747

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.877
Поени од реакции
25.345
Таму во Австралија ебиш нешто или дркаш по цел ден, сериозно?

Некако сексуално депримиран ми стоиш, како да ти недостасува секс во животот.

Не се секирај, има лек и за тебе, важно да е дупка, па макар и од коза да е...

aj za Shojgu te razbiram, tipot mame vi ima ebeno use od vreme ns sssr, treba da se sekiras pa i nekoj film za sibir da si pravis ako toa te pravi sreken...

ama za mene ne se zamaraj, super e ovde... nitu krizi, nitu restrikcii za maslo, benzin ili gas plus zenski od cel svet... ostaj ne nas, nie komotno so pukanki na tv si gledame kako eu i rusija oci si vadat.

zalosno za narodot tamu, gomna kako vas sto go podrzuvaat zelenski mater ke mu ebat na ukrainskiot narod pred se a nitu ti i tvojte ni sponovite na dardi nema da otidete na ekskurzija do ukraina vistinski da pomognete.

Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.075
Поени од реакции
4.168
Cycle to 'annoy' Putin, Germans told

Every German should contribute to reducing the nation’s dependence on Russian energy, federal Vice Chancellor and Economy Minister Robert Habeck told the Funke Media Group on Friday, as he called on fellow citizens to start reducing their energy consumption, while offering several tips.

“As a rule of thumb, I would say: saving 10% is always possible,” Habeck said, urging “everyone to make a contribution to saving energy now” and announcing a government campaign. The Green politician said saving energy is not only part of the effort to “become more independent from Russian imports,” but also a “big joint project” that will help Germany in the long run.

Ау овие се ептен забегани.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.650
Поени од реакции
22.384
игорче од сега машината само во недела ќе ја пушта на ефтина струја.
Нема ефтина овде и кажав дека добивам 50% попуст. Гајле ти е тебе, не переш и онака.

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.253
Поени од реакции
5.507
Идеологијата е причина зошто СССР се распадна :pos:

Ами сега што е поразлично?

0.001% од населението на Русија го има 80% од богатството.

НИКАДЕ ВО СВЕТОТ ГО НЕМА ТОА.

Русија во моментов е како изгледа кога мафијата ќе си има држава.
Младиќу, немаш доволно години (претпоставувам...) а уште помалку имаш доволно долго паметење и троа пошироки познавања од рабоќето, за да можеш со сигурност да кажеш за причината за падот од СССР.

Имено, СССР не постоеше “од вчера„ а неговото содавање „од 0„ во себе има дебел историјат. Твојот став дека една таква голема држава паднала од само една „попатна„ историска причина, најблаго речено, е наивен.

СССР не беше заснован и не постоеше заради Авганистан, туку на сосема други вредности.

Јавна тајна е дека во денешна Русија, Путин е близок со добар дел од народот, со армијата и со руската Црква, а исто толку е далечен од руската „петта„ и „шеста колона„ но исто така е познато дека руската држава на клучни места има ликови кои се чифутини и кои дебело работат на штета на државата и последично, на руските граѓани. Познато е и тоа дека руската приватизација, во времето од пијандурата Елцин, ја изведоа токму наведените чифутини, кои го зграбија капиталот (нафта, банки, индустрија, медиуми...) а дел од нив веќе се „пакуваат„ и се отселуваат во Израел.

Значи СССР падна не поради Авганистан, туку поради слабеењето на основите на кои СССР беше основан, а тоа е пред се‘, идеолошката измама, позната како „марксизам„ и начинот на кој таа измама беше практикувана.

Просто кажано, „на лагата и‘ се кратки нозете„.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.485
Поени од реакции
84.944
Грешка си...

Според сево ова Русите премногу се прецениле и нивните планови за освојување на Киев, омаловажување на Зеленски и поставување марионетска сателитска власт пропаднаа во вода. Очигледно дека Русите не се задоволни со Крим и оние сепаратистички творевини на истокот кои патем Москва ги прогласи за независни. Русите не се задоволни ни со окупираната територија вон овие сепаратистички региони.
Освојувањето на Киев не е цел на Русите. Они јавно декларираа кои им се целите.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.631
Поени од реакции
35.484
misli si ti taka...
sigurno francija ke ja gaga rusija za helsinki...

pax americana i nuklearki ke letaat samo za 5te oci. ni za berlin nema da letaat raketi a ne pak za oslo, varshava ili sofia.
Нуклеарна војна не е агендата ниту енд гејм на Пакс Американа, туку притисокот од таква војна (и општо од случувањата) да ја смени власта во Русија. Нуклеарна војна меѓу САД и Русија ќе биде MAD и крај на светот. Тоа не е во интерес на Пакс Американа, дури и олигархијата да преживее во нивните бункери - нема да им останат живи робовите (светската популација).

Еден интересен текст што го прочитав денес. Не се согласувам со авторот за некои работи, но во глобла се работи за интересен текст:

The only possible way that I can envision out of this disaster now would be for Putin to publicly make an offer to all nations’ leaders: “If you do not want America’s billionaires, who control the U.S. Government, to come to replace the U.N. as being the sole and exclusive final source and authority and regarding what is international law, then Russia and its allies will guarantee that your nation will not be targets, ever, but instead will democratically become allies building together toward a new and more lasting global era of peace and of mutually beneficial economic development, and we will all, together, be committed to eliminating nuclear weapons in ALL nations; and, so, Russia is now inviting leaders from throughout the world to meet with us in Moscow at a global conference to begin the process to replace the current depressing trend toward global control by U.S. billionaires (the U.S. Government), and to instead together build further upon the existing U.N., in order for the world to come to achieve, for all nations, the U.N. as the global democracy of nations that America’s anti-fascist champion, Franklin Delano Roosevelt, had intended, for the U.N., that he invented and named, to become — to complete the job that he had so nobly started, before America became itself a fascist nation, as it tragically did soon after his death (a democracy-in-name-only, when America’s billionaires took it over).”
Автоматски споено мислење:

Ја мислам дека ако отидат на таа карта, последна ракета ќе им биде. Хирошима ќе им се деси.Пепел ќе биде направена русија. Нема да знаат од кај ќе и летаат ракети над глава. Ќе погодат и они нешто али пепел ќе се сторат.
Се надевам дека ти е јасен моментот, ако Русија ја нападне Финска со тактичка нуклеарка (проектил со мал и ограничен капацитет за селективно дејствување), никој нормален нема да очекува дека САД/НАТО ќе ја нападнат Русија со нуклеарно оружје. Затоа што тоа ќе биде MAD и крај на светот. Русија ако е загрозена, сатерана во ќош од ширењето на НАТО - таа ќе реагира, па било тоа правно или не, сеедно. Но Русија нема да ја нападне САД прва, повторно затоа што тоа ќе биде MAD и крај на светот. Ама Украина, Финска или Шведска? Во краен случај тоа е реална можност. Па дури и НАТО вазалите не би требало да бидат сигурни дека САД ќе го жртвува светот (и самите себе) заради нив. Едноставно ќе го искористат тоа за од Русија да направат Северна Кореја.
Автоматски споено мислење:

Жими господ 3та светска војна ќе избие само ради две педерски држави како Шведска и Финска...
Хаха... Црн хумор, најцрн што може да биде. :ROFLMAO:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Младиќу, немаш доволно години (претпоставувам...) а уште помалку имаш доволно долго паметење и троа пошироки познавања од рабоќето, за да можеш со сигурност да кажеш за причината за падот од СССР.

Имено, СССР не постоеше “од вчера„ а неговото содавање „од 0„ во себе има дебел историјат. Твојот став дека една таква голема држава паднала од само една „попатна„ историска причина, најблаго речено, е наивен.

СССР не беше заснован и не постоеше заради Авганистан, туку на сосема други вредности.

Јавна тајна е дека во денешна Русија, Путин е близок со добар дел од народот, со армијата и со руската Црква, а исто толку е далечен од руската „петта„ и „шеста колона„ но исто така е познато дека руската држава на клучни места има ликови кои се чифутини и кои дебело работат на штета на државата и последично, на руските граѓани. Познато е и тоа дека руската приватизација, во времето од пијандурата Елцин, ја изведоа токму наведените чифутини, кои го зграбија капиталот (нафта, банки, индустрија, медиуми...) а дел од нив веќе се „пакуваат„ и се отселуваат во Израел.

Значи СССР падна не поради Авганистан, туку поради слабеењето на основите на кои СССР беше основан, а тоа е пред се‘, идеолошката измама, позната како „марксизам„ и начинот на кој таа измама беше практикувана.

Просто кажано, „на лагата и‘ се кратки нозете„.
Кој бе нема години? Детето негово е постаро од тебе,туку за него и за Игорче знаеш која изрека важи? Кога се мали бебиња мажите плачат за цицка,на млади години за пичка,а на стари години ко Тенеке и Игорче за кур плачат

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.433
Поени од реакции
7.145
Ако се вистинити информациите дека украинците почнале деца да регрутираат, а вие тука се радувате дали им уништиле тенкови или брод на русите, тогаш сте дно дна. Во таква ситуација испаѓа дека кур ве боли усвари за Украина и обичните луѓе таму. Муабетите како сте загрижени за страдањето на цивилите ви паѓаат во вода, а испаѓа дека се што пишувате е поради омраза кон Русија. Дали сте свесни што значи да се регрутираат деца на 14-15-16-17 години? Тоа е катасрофален пораз за Украина како држава и нејзината иднина. Буквално и најмалата шанса за некаква иднина ќе ја изгубат во таков случај. Поготово ако русите влезат во фул мод војна, што ќе биде срам за нив, но Украина во тој случај нема никакви шанси. Не станува збор за тоа дали Украина ќе ја добие војнава или не, дали русите ќе остварат што им е планирано или не, колку тенкови, авиони, бродови, ќе изгубат едните или другите, се тоа е небитно ако младината, генерации по 14-15-16-17-18 години бидат изгубени. Трагично е тоа, се може да се надокнади што е материјално, само овие изгубени герерации не. Украина ќе остане пуста. Зошто после тоа некој би останал да живее таму? Детето да му го соберат во војска, а уште бубуљици му искачаат или брк пубертетски не му пораснал. Ставете се на тоа место, како би ви било вашето дете на 15-16 години некој да го бутне во војна, на 15-16 години. За што? За ебаното НАТО? Војнава е толку дебилна и можеше да се избегне толку лесно, само да имаше на двете страни нормални луѓе, луѓе кои стварно имаат емпатија, кои си го сакаат народот, а не го сметаат за стока, статистика, трпаат милијарди, а народот им живее во беда. Куртонон Зеленски што не си ги стави неговите деца на фронт и он заедно со нив да застане, а не туѓи деца да регрутира. Најискрено се надевам дека не е вистина дека праќаат деца да војуваат и дека што побрзо ќе постигнат некој договор, ама за жал не ќе да е така.

Член од
10 јануари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
1.902
Видовме. Тие што ги правеле картите што беа овде постирани мислев готово за три дена цел Европа ќе је освојат на карта. Ама не бидна.
Се е кажано со болдот.

Он мислел ама не им испаднало на русите ко што мислел сиромашкиот :lolzz: :lolzz: :lolzz: .

Аиии мислителче оно на мама :pos:

Не мисли толку друг пат, ќе се повредиш :icon_mrgr:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.356
Поени од реакции
26.368
kako eu i rusija oci si vadat.
САД и Русија. ЕУ е ебената страна. Која што единствено што може да прави е да го лоботомира своето население дека е убаво да бидеш ебената страна.

W

wicked_1

Гостин
Ако се вистинити информациите дека украинците почнале деца да регрутираат, а вие тука се радувате дали им уништиле тенкови или брод на русите, тогаш сте дно дна. Во таква ситуација испаѓа дека кур ве боли усвари за Украина и обичните луѓе таму. Муабетите како сте загрижени за страдањето на цивилите ви паѓаат во вода, а испаѓа дека се што пишувате е поради омраза кон Русија. Дали сте свесни што значи да се регрутираат деца на 14-15-16-17 години? Тоа е катасрофален пораз за Украина како држава и нејзината иднина. Буквално и најмалата шанса за некаква иднина ќе ја изгубат во таков случај. Поготово ако русите влезат во фул мод војна, што ќе биде срам за нив, но Украина во тој случај нема никакви шанси. Не станува збор за тоа дали Украина ќе ја добие војнава или не, дали русите ќе остварат што им е планирано или не, колку тенкови, авиони, бродови, ќе изгубат едните или другите, се тоа е небитно ако младината, генерации по 14-15-16-17-18 години бидат изгубени. Трагично е тоа, се може да се надокнади што е материјално, само овие изгубени герерации не. Украина ќе остане пуста. Зошто после тоа некој би останал да живее таму? Детето да му го соберат во војска, а уште бубуљици му искачаат или брк пубертетски не му пораснал. Ставете се на тоа место, како би ви било вашето дете на 15-16 години некој да го бутне во војна, на 15-16 години. За што? За ебаното НАТО? Војнава е толку дебилна и можеше да се избегне толку лесно, само да имаше на двете страни нормални луѓе, луѓе кои стварно имаат емпатија, кои си го сакаат народот, а не го сметаат за стока, статистика, трпаат милијарди, а народот им живее во беда. Куртонон Зеленски што не си ги стави неговите деца на фронт и он заедно со нив да застане, а не туѓи деца да регрутира. Најискрено се надевам дека не е вистина дека праќаат деца да војуваат и дека што побрзо ќе постигнат некој договор, ама за жал не ќе да е така.
Друже, пропагандата ти е смешна, затоа и многу тешко мине кај нормалниот народ.

Овие деца пред месец дена се родија во војна, русија реши да ги окупира и да им фрла бомби во двор, жртвите сигурно не ги ни бројат на дневна база.

Ти тоа го правдаш со прикаски за нато, нацисти, југославија, јемен, и нешто глумиш загрижен, ја гледаш шумата а не дрвјата и слични срања.

Ти се дивиш на тероризмов на русија, а во исто време си хуманист. Консултирајте се со учк, пристапот ви е скроз утнат.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom