Александар Вучиќ - најголемиот диктатор на Балканот по падот на комунизмот?

• Креатор на темата Креатор на темата Partizanen banditen
  • Време на започнување Време на започнување
Мојата прогноза за идната влада:
СНС - СПС и малцинствата Унгарци и Бошњаци. Тоа би биле 162 пратеници, а за мнозинството се потребни 126.

Одличен резултат за ДСС, ДВЕРИ, Заветници. Штета што Суверенисти ( ДЈБ) не успеаја да го поминат цензусот.

Одличен резултат постигна и СПС. Мислев дека ќе падне под 10%, но околу 100.000 луѓе кои гласаа за СНС на последните избори, овојпат гласаа за СПС поради војната во Украина. СНС ја осуди агресијата врз Украина и тие се прилично неутрални, додека СПС е отворено проруски.

Инаку, да, штета за Суверенисти. На последните избори гласав за нив, а на овие го дадов својот глас за коалицијата НАДА. Пред се поради Милош Јовановиќ, кој е феноменален и има голема перспектива.

Автоматски споено мислење:

Без излезност од минимум 70%, шансите за смена на Вучиќ се само теоретски по мене. Ако се деси такво нешто ќе биде право чудо.
Излезноста на овие избори официјално беше 60%, што е реално околу 75%, бидејќи во Србија право на глас имаат околу 6,5 милиони луѓе, а еден милион од овие луѓе се во странство, а не е реално дијаспората да гласа во голем процент, така што реалниот број на гласачи на изборите во Србија е околу 5,5 милиони.
Поради рекордната излезност, овие избори го докажаа, па дури и го срушија митот дека апстинентите се некакви либерали. Апстинетите беа (екстремни)десничари, од кои
најверојатно сите повеќе би сакале да бидат на власт со Вучиќ отколку Ѓилас и неговиот тим.

Последно уредено:
Одличен резултат постигна и СПС. Мислев дека ќе падне под 10%, но околу 100.000 луѓе кои гласаа за СНС на последните избори, овојпат гласаа за СПС поради војната во Украина. СНС ја осуди агресијата врз Украина и тие се прилично неутрални, додека СПС е отворено проруски.

Инаку, да, штета за Суверенисти. На последните избори гласав за нив, а на овие го дадов својот глас за коалицијата НАДА. Пред се поради Милош Јовановиќ, кој е феноменален и има голема перспектива.

Автоматски споено мислење:

Излезноста на овие избори официјално беше 60%, што е реално околу 75%, бидејќи во Србија право на глас имаат околу 6,5 милиони луѓе, а еден милион од овие луѓе се во странство, а не е реално дијаспората да гласа во голем процент, така што реалниот број на гласачи на изборите во Србија е околу 5,5 милиони.
Поради рекордната излезност, овие избори го докажаа, па дури и го срушија митот дека апстинентите се некакви либерали. Апстинетите беа (екстремни)десничари, од кои
најверојатно сите повеќе би сакале да бидат на власт со Вучиќ отколку Ѓилас и неговиот тим.
СПС има традиционално гласачко тело. Сите анкети говореа дека ќе паднат под 10%, но на крај направија одличен резултат. Бошко од Двери освои трипати повеќе гласови на изборите како претседател отколку во 2017, тогаш мислам имаше само 70.000. Суверенистите ( ДЈБ) направија голема грешка што за кандидат не истакнаа непартиска личност. Претседателскиот кандидат требаше да ја издигне републиканската и београдската листа, но Бранка не беше идеален кандидат. Јас мислам требаше да ја стават Мила Алечковиќ ( на претходните избори беше на нивната листа). И Коалицијата околу суверенистите ( Милан Стаматовиќ - Јована Стојковиќ) не даде многу резултат. Стаматовиќ лошо мина на свој терен, иако во Чајетина победи, но со помал број на гласови во споредба од минатите избори. Милош од ДСС е најголемото изненадување на овие избори ( како претседателски кандидат), многу одмерен е на зборови, секогаш културен кон соговорниците....

Апропо називот на темата, ме интересира зошто Вучиќ е ословен за диктатор. Што го прави диктатор. Како што гледам победува на избори парче праи. Претежно не се буни опозицијата за резултатите, може се буни ама таму кај што се буни и нема многу сигнификатни промени доколку им ги уважат приговорите. И сега некој да ми објасни, зошто Вучиќ е диктатор. И доколку нема некакво логично објаснување, би предложил да се смени името на темата. @Dumbledore

Во прилог дефиниција за поимот:

Апропо називот на темата, ме интересира зошто Вучиќ е ословен за диктатор. Што го прави диктатор. Како што гледам победува на избори парче праи. Претежно не се буни опозицијата за резултатите, може се буни ама таму кај што се буни и нема многу сигнификатни промени доколку им ги уважат приговорите. И сега некој да ми објасни, зошто Вучиќ е диктатор. И доколку нема некакво логично објаснување, би предложил да се смени името на темата. @Dumbledore

Toa @Partizanen banditen najdobro da si go prasas ali se si mislam odgovorot odnapred go znaes zosto.

Toa @Partizanen banditen najdobro da si go prasas ali se si mislam odgovorot odnapred go znaes zosto.
Абе батали тие што ја отвориле, може незнаеле, може се под пропаганда некаква. Ама ете зошто да не се смени насловот, за да соодејствува. Јас побарав на Википедија, што е тоа диктатор и не ми излезе нешто за што го етикетираат Вучиќ. Може сум грешка, затоа го пингнав модераторот.

Замисли да отворам јас сега тема, Зоран Заев, најоглемиот виртуоз на виолина на Балканот. Одма ќе отиде корпа.

Абе батали тие што ја отвориле, може незнаеле, може се под пропаганда некаква. Ама ете зошто да не се смени насловот, за да соодејствува. Јас побарав на Википедија, што е тоа диктатор и не ми излезе нешто за што го етикетираат Вучиќ. Може сум грешка, затоа го пингнав модераторот.
Go znaes onoj muabetot od Bora Corba.
Nece Rusi na Amere da im ovi ne zamere.

Нереализираниот навијач што ја отворил темата мисли дека врз неговата стока од спортски клуб се спроведува апартхејд од Вучиќ, таква им е матрицата, така размислуваат, така се воспитани...едноставно не можеш да го смениш тоа, толку сече секирата.

И веднаш почнаа да кмечат западните „партнери“, како тоа Србија си дозволува да набавља дефанзивни оружја, на тоа се надоврзаа и браќава од Космет... и се тие јасно во ситуацијава.

Ќе го сменат ли Америте Вучич? Гледам се ориентирал про - руски вучич во војнава со Украина. Типично зс Србија и Србите, не ме чуди.

Еве ги Американците се јадат Орбан што им победи. Да не им избега и Франција и Ле Пен ако победи тогаш чичо Бајден и злите НАТО планови ќе пропаднат... Освен Америка ако не си го направи своето...

Ќе го сменат ли Америте Вучич? Гледам се ориентирал про - руски вучич во војнава со Украина. Типично зс Србија и Србите, не ме чуди.

Еве ги Американците се јадат Орбан што им победи. Да не им избега и Франција и Ле Пен ако победи тогаш чичо Бајден и злите НАТО планови ќе пропаднат... Освен Америка ако не си го направи своето...

Страв ми е дека ке се пребаци прозападно :) Го стискаат од ЕУ, неговиот верен коалиционен партнер спс кој е проруски гласно говорат дека ке го отфрли, па ке видиме што ке биде. Се на се многу конзерви во Србија како онаа глупа шуајкача @pixa кубат коси и не веруваат дека диктаторот нема да остане доследен. :)

Neznam kolku e dobra politikata na Vucko Vuckovic, ne ziveam vo Srbija, no nekako rabotive mi izgledaat bajagi kilavo, teteravenje, levo, desno, napred, nazad... ni oni neznaat jadni nakaj stvarno teraat, de Srbija so EU, de so Rusija, de so Kina... hhmmm Vuciceva moderna i napredna Srbija istovremeno na tri stolcinja, a ni edno ne e sigurno i cvrsto, nekoj(Brisel, Moskva ili Peking) ako trgnat nekoe stolce... posle tras bapete dole na zemja so gazo... :masa: :tapp:

Толку е добро што вработените во трафиките зимаат 40 000 динари (350 евра), со ноќни и до 50 000. Продавачките 40 000, во кладилниците до 50 000 динари. И да ова се однесува за Белград и нормално поголеми се за разлика од другите градови. Па вие видите колку е убав животот во главниот град на Србија, за понатаму да не зборуваме. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom