STB ceka da isplati dividenda otkako ke sklucime dogovor za izbegnuvanje na dvojno odanocuvanje so Grcija.Ajde sega site pari od NLB u STB . Tamu nema opasnost od niska adekvatnost na kapital, 3 godini susha so dividenda, nad 110M EUR kesh na raspolaganje odprethodni godini, plus cirka 10M EUR od Q1 2022.
za da poubavo procitate: 120.000.000,00 EUR ili 6,7 EUR ( 416 denari ) po akcija u kesh.
Da ne me razberete pogresno, ne tvrdam deka sigurno ke ima dividenda, sami zaklucete si.
NARAVOUCENIE:Ajde sega site pari od NLB u STB . Tamu nema opasnost od niska adekvatnost na kapital, 3 godini susha so dividenda, nad 110M EUR kesh na raspolaganje odprethodni godini, plus cirka 10M EUR od Q1 2022.
za da poubavo procitate: 120.000.000,00 EUR ili 6,7 EUR ( 416 denari ) po akcija u kesh.
Da ne me razberete pogresno, ne tvrdam deka sigurno ke ima dividenda, sami zaklucete si.
Ова го тврдиш уште од времето кога ТНБ беше 10.000. Веројатно ќе го тврдиш истото и кога ТНБ ќе биде 50.000. Како и досега, веројатно би ги препорачал приоритетните на СТБ како многу подобра опција...Акцијата на TNB веќе долго време беше типичен Dividend Trap.
Пишав тука неколку пати, да внимаваат тие што купуваат акции од банки по цена над book.
Ајде да видиме дали ќе ја видиме на book за некое време.
pred dividendni mi izgledaat ovie . Ali tek sega sum zbunkaTNB Blok 2.780 akcii na 500 EUR. Ajde sea kur.nja eksperti da ve vidam .... ?
Може испуштиле една нула во дивидендата, па накнадно на собранието ќе ја додадатAjde sea kur.nja eksperti da ve vidam .... ?
30k eura dividendaTNB Blok 2.780 akcii na 500 EUR. Ajde sea kur.nja eksperti da ve vidam .... ?
Почнав да го пишувам тоа, на повисоки нивоа, дури беа 10.000 и јас поседував.Ова го тврдиш уште од времето кога ТНБ беше 10.000. Веројатно ќе го тврдиш истото и кога ТНБ ќе биде 50.000.
Така де само шо јас со факти ги потврдував моите ругања кон нив. Пушти аргумент плус зошо мислиш дека акцијата на 5 ноември 2021 била СЕЛЛ коа иста цена е и денес плус на конто имаш +30% поголема добивка.Иако често се оспорувани на форумов, сепак анализата и препораката на Wood изгледа се покажа како точна...