Staufer
Драган Богдановски
- Член од
- 17 јануари 2008
- Мислења
- 16.526
- Поени од реакции
- 22.178
Svedska vo Nato i Kina prodava firmo sto gi poseduva na zapad. Ima polosi raboti.
Svedska vo Nato i Kina prodava firmo sto gi poseduva na zapad. Ima polosi raboti.
Пропаганда за необразовани… Стратешкото значење на Украина за Русија е неспоредливо со било кој друг сосед, освен можда приближно малце Казахстан. Така да влез на Финска во НАТО не е ниту утешна награда, а не пак некаква замислена победа.Putin's bullying backfires as Finland and Sweden edge closer to joining NATO | CNN
By invading Ukraine, Vladimir Putin wanted to bring his neighbor to heel and make the West think twice about expanding alliances towards Russia's borders. But Russia's assault is having the opposite effect on some countries.edition.cnn.com
Tocno, pobitna e Ukraina za niv. Za zapad sepak ne e loso Finska i Svedska da vlezat vo Nato. Bogati drzavi moze da pridonesat plus Finska ne lezi bas loso. ako bese celta Nato da se drzi se podaleku togas cestito 1.200km nova granica so Nato.Пропаганда за необразовани… Стратешкото значење на Украина за Русија е неспоредливо со било кој друг сосед, освен можда приближно малце Казахстан. Така да влез на Финска во НАТО не е ниту утешна награда, а не пак некаква замислена победа.
На север веќе ги имаат Балтичките републики на граница. Финска речиси и да нема некакво стратешко значење. Украина од друга страна е критична за Русија за потенцијално одсекување од Црно Море и Каспиското Езеро.Tocno, pobitna e Ukraina za niv. Za zapad sepak ne e loso Finska i Svedska da vlezat vo Nato. Bogati drzavi moze da pridonesat plus Finska ne lezi bas loso. ako bese celta Nato da se drzi se podaleku togas cestito 1.200km nova granica so Nato.
Ако сакаат да станат топовско месо налик Украина со цел мерење на пенисите на САД и Русија, слободно нека се зачленат.Tocno, pobitna e Ukraina za niv. Za zapad sepak ne e loso Finska i Svedska da vlezat vo Nato. Bogati drzavi moze da pridonesat plus Finska ne lezi bas loso. ako bese celta Nato da se drzi se podaleku togas cestito 1.200km nova granica so Nato.
Ja pa mislam deka Rusija pre bi napadnala Finska nadvor od Nato nego Finska vo Nato sudekji po toa deka Baltickite zemji seuste ostanaa nenapadnati. Dali toa ke bese slucaj da bea nadvor od Nato ne znam.Ако сакаат да станат топовско месо налик Украина со цел мерење на пенисите на САД и Русија, слободно нека се зачленат.
Во случај на ограничен конвенционален конфликт помеѓу Русија и НАТО, нема бомби да паѓаат во Сан Франциско, Њујорк и Сакраменто. Бомби ќе паѓаат во Талин, Варшава, Рига и Вилнус. А они ќе се кријат како глувци по подруми и ќе се молат америте да ги спасат. А Америте како што се deal oriented и секогаш си го гледаат прво сопствениот газ, овие ревносни источноевропски борци за слобода и правда може да останат со прстот во уста и да бидат колатерална штета.
Тој здрав разум преовладуваше во Финска и Шведска, се надевам дека ќе остане така.
Vikas ke iskoristat prilika da im brcnat nekoja raketa dur ne se del od Nato?Не разбирам зошто Скандинавците ризикуваат да си ја спичкаат благосостојбата која ја имаат ради НАТО. Ако решат Русиве да ги гаѓаат не верувам дека ќе се воздржуваат да направат паркинг од Хелсинки.
Во меѓувреме на другиот крај од светот.
Мислам дека е можна опција и непотребен ризик.Vikas ke iskoristat prilika da im brcnat nekoja raketa dur ne se del od Nato?
ne bese toa celtaTocno, pobitna e Ukraina za niv. Za zapad sepak ne e loso Finska i Svedska da vlezat vo Nato. Bogati drzavi moze da pridonesat plus Finska ne lezi bas loso. ako bese celta Nato da se drzi se podaleku togas cestito 1.200km nova granica so Nato.
spectator index so go postiras cesto, i ovoj first squawk,Не разбирам зошто Скандинавците ризикуваат да си ја спичкаат благосостојбата која ја имаат ради НАТО. Ако решат Русиве да ги гаѓаат не верувам дека ќе се воздржуваат да направат паркинг од Хелсинки.
Во меѓувреме на другиот крај од светот.
Normalno deka sojuz kako EU ke reagira ako e napadnata nivna clenka. Toa kako e prasanjeto. I toa prasanje valjda ke gi natera Finska i Svedska da vlezat vo Nato oti kako nivna clenka sosema definirano e sto sledi pri takov napad.Мислам дека е можна опција и непотребен ризик.
Постои ЕУ пакт као демек али се сомневам дека ќе се приклучи остатокот од ЕУ во некој евентуален инцидент.
Еве веќе 30 години Финска живее до Русија, не е дел од НАТО и не е нападната. Сега Финска сака да се зачлени во воена организација која Русија ја смета за закана по своето постоење. Значи Финска свесно сака да ја си ја наруши безбедносната стабилност и од неутрална земја да стане една од првите мети на Русија.Ja pa mislam deka Rusija pre bi napadnala Finska nadvor od Nato nego Finska vo Nato sudekji po toa deka Baltickite zemji seuste ostanaa nenapadnati. Dali toa ke bese slucaj da bea nadvor od Nato ne znam.
Автоматски споено мислење:
Vikas ke iskoristat prilika da im brcnat nekoja raketa dur ne se del od Nato?