Војна во Украина (исклучиво воена перспектива)

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.117
Поени од реакции
9.512
БМП е на границата меѓу оклопен транспортер и лесен тенк
БМП1 е лоша машина целокупно, јас не би влегол во неа ако одам во борба
Технички е “пешадиско борбено возило“ одлична машина во 60-те години од минатиот век. Инспирација за сите подоцнежни пешадиски порбени возила, само го изело времето.

Имаше слики од БМП-1 со напукнат оклоп заради активирање на реактивниот оклоп.

А со модерните ПО оружја јас не би влегол во ниту едно.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.158
Поени од реакции
42.890
Технички е “пешадиско борбено возило“ одлична машина во 60-те години од минатиот век. Инспирација за сите подоцнежни пешадиски порбени возила, само го изело времето.

Имаше слики од БМП-1 со напукнат оклоп заради активирање на реактивниот оклоп.

А со модерните ПО оружја јас не би влегол во ниту едно.
никој нема да те праша дали сакаш кога си војник. Ни тебе ни клинтона

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.117
Поени од реакции
9.512
нема изговори во војна, тоа што ќе ти речат ќе правиш, ако не сакаш стануваш дезертер автоматски
Ќе ми сечат нозе до колена?

Во хермелин влегував со јога пози и стуткан ко перец седев внатре. БМП е потесно и пониско.

Мене во камион само ме собира нормално.
Автоматски споено мислење:

Руската 4-та гардиска тенковска дивизија забележана како се движи нон фронтот.

1649772900034.png

Член од
28 август 2013
Мислења
4.486
Поени од реакции
13.692
БМП е на границата меѓу оклопен транспортер и лесен тенк
БМП1 е лоша машина целокупно, јас не би влегол во неа ако одам во борба
Особено вратите назад што се всушност резервоари со гориво, не знам за другите како е. Мислам примарната намена му била за фронтален напад, затоа и резервоарите со гориво се задните врати?

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.848
Поени од реакции
21.653
❗❗ Unconfirmed : 1000 Marines of the Armed Forces of Ukraine Surrender to the Ministry of Internal Affairs and the Ministry of State Security of the DPR in Mariupol

If everything is as reported by Sladkov and Pegov, then today the largest surrender of enemy soldiers and officers since the beginning of the war is taking place.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
❗❗ Unconfirmed : 1000 Marines of the Armed Forces of Ukraine Surrender to the Ministry of Internal Affairs and the Ministry of State Security of the DPR in Mariupol

If everything is as reported by Sladkov and Pegov, then today the largest surrender of enemy soldiers and officers since the beginning of the war is taking place.
Еве

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.848
Поени од реакции
21.653
Инаку ова е дефинитивно најдобрата телеграм група .. чеченци и алаху акбар, како го работат теренот детални се ептен :

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Gledam Kadirovci vlegle vo Azovstal i pocnuvaat so cistenje.. Znaci 99% e pod kontrola Mariupolj na rusite .. Ova sto se predale 1,000 dusi znaci deka uste pobrzo ke zavrsi osvojuvanjeto na Mariupolj..

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.517
Поени од реакции
9.370
So sreka na toj sto treba da ja gradi Ukraina posle vojnava, ke treba od koren da gradat, rusive, amerive i ostanati kucina na vojnata ko dogovoreni da se isprobaat na neutralen teren.

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Се предале педерчињата , али секоја чест на русиве ,официјална војска не убиваат коа се предава , ама затоа азовци

Kajgana Shop

На врв Bottom