Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 25.701
- Поени од реакции
- 33.901
Ова не е во Чаир?Саратов, град со 800.000 жители, види ја калта, дупките и хаосот:
Али затоа олигарсите имаат јахти од 500 милиони.
Ова не е во Чаир?Саратов, град со 800.000 жители, види ја калта, дупките и хаосот:
Али затоа олигарсите имаат јахти од 500 милиони.
Да во право си.Спремил 600 од кои 400 ги чува на места кај што лесно можат да му ги замрзнат е исто многу наивен муабет.
Јас мислам дека апсолутно никој сем Кремљ не ја знае нивната моментална состојба. Баш затоа е тешко да се претпостави како би продолжиле.
Јас па мислам дека ова е крај за Европа и Русија. Скоро па неверојатно ми е да се нормализираат работите меѓу овие две страни. За такво нешто да се деси ќе треба Русија да ја достигне моќта на САД, во секој аспект, од пред 20-тина години, САД да биде во трет план, позади нив и Кина, а такво нешто не верувам дека Русија може. Поготово од аспект на економска моќ која со себе носи и влијание.Можи да ја издржи. Само колку подолго ќе трае, толку ќе поголема ќе биде провалијата меѓу Русија и остатокот од Европа и може да дојде да точка од која нема враќање. Затоа што после Путин ќе зависи само од Кина.
Војната Русија досега ја чини околу 40 милјарди долари. Пред инвазијата Путин спремил 600 милјарди девизни резерви и злато. Од тоа 400 милјарди се замрзнати, но 200 милјарди може да ги користи. Тоа се сигурно 5 месеци финансии на војната.
Но, оружје исто така не можат да произведуваат заради санкциите и затоа мора да скрати и да побрза.
Вајт РашнOstaj rusite, daj malce od toa ti sho go smrkas.
Има или нема вакви изjави од руски депутати?Fuck that.
Koи се ставовите на Русија и САД поповод прв нуклеарен удар?
Имаш доблест да одговориш? Или си ful retard амерички фалусосмукач?
(јас знам што си, за другите да видат те прашувам)
Друже си бил ли у Уса ти?Колку глупа ствар е кога некој ќе рече еј у Русија немало улици, или Кина рурална немале леб да јадат луѓето... ко во САД да отишле да видат каква руинирана инфраструктура имаат, уште од ВВ2 не обновени магистрали и улици. Њу Јорк поим за САД имаат депонија од метро. Питачи и бездомници цела Калифорнија. Тие па малите места само нарко бизниси цветаат, фабрики и индустрија се веќе далечно минато.
Али колку да се пише нешто.
Од поголеми срања се нормализирале работите. Не е проблемот во ЕУ Русија односите, туку со газдите на ЕУ (САД). Додека САД се газди на ЕУ ќе се задржат ваквите односи, кога САД ќе престанат да бидат Пакс Американа тогаш и ЕУ ќе се приближат до РФ, и Азија пропер, како што е нормална геополитичка рамнотежа.Јас па мислам дека ова е крај за Европа и Русија. Скоро па неверојатно ми е да се нормализираат работите меѓу овие две страни. За такво нешто да се деси ќе треба Русија да ја достигне моќта на САД, во секој аспект, од пред 20-тина години, САД да биде во трет план, позади нив и Кина, а такво нешто не верувам дека Русија може. Поготово од аспект на економска моќ која со себе носи и влијание.
Од која банка ги добиваш invoice-иве?Војната Русија досега ја чини околу 40 милјарди долари. Пред инвазијата Путин спремил 600 милјарди девизни резерви и злато. Од тоа 400 милјарди се замрзнати, но 200 милјарди може да ги користи. Тоа се сигурно 5 месеци финансии на војната.
Ете поради размислување како тебе дојде до тоа што дојде во Украина. Ќе видиме на крај кој ќе го попуши. Мажи на тастатура лесно е да бидеме.Украина е руска земја нема што да става до знаење, како кажат Русите така ќе биде.
Друже,остај ти Јапонија и Германија,ред,рад и дисциплина е тоа.Русија нема ништо со тоа.Не се создаваат, но Германија и Јапонија буквално од 0, без ресурси види до каде стигнаа, а до каде Русите / Украинците.
Глобален свет значи сите се зависни едни од други, но тој што ги има основните производи, тој помалку ќе настрада во вакви намерни самоуништувачки санкции, а @c i t r o никако да го сфати тоа, т.е. одбива да ја погледне и другата страна од паричката, па резултатот од навивањето за западните мерки, скапо ќе го плати/ме.
Секој потрезвен јасно му е дека западот намерно го одолговлекува неизбежниот резултат и очајно се трудат да предизвикаат војна од поголеми размери, иначе народот ќе почне да им бара отчет за толкавите државни долгови, пензиски фондови итн итн.
Генијално. Се објасни со оваа слика, нема што повеќе да се дискутира за војната во Украина.Друже,остај ти Јапонија и Германија,ред,рад и дисциплина е тоа.Русија нема ништо со тоа.
Него ме мрзи да пишувам,се што сакам да кажам е со една слика.
Прегледај го приврзокот 328283