- Член од
- 6 февруари 2022
- Мислења
- 1.074
- Поени од реакции
- 4.159
![High voltage :zap: ⚡](https://twemoji.maxcdn.com/2/72x72/26a1.png)
Ништо од санкциите, уствари на крај ќе испадне дека Русија повеќе пари ќе земе со оглед на поскапените енергенси.
Берзата и тргувањето со рубљи се затворени за јавност затоа и овој вештачки курс кој го предлага ЦБ, проблемот е што воопшто нема каде и не е возможно да се купат долари во Русија а реалната вредност е 200 рубљи за 1 долар.Euro drops below 80 rubles for the first time since July 13, 2020 – Moscow Exchange
Ништо од санкциите, уствари на крај ќе испадне дека Русија повеќе пари ќе земе со оглед на поскапените енергенси.
sto ke im se dolari?Берзата и тргувањето со рубљи се затворени за јавност затоа и овој вештачки курс кој го предлага ЦБ, проблемот е што воопшто нема каде и не е возможно да се купат долари во Русија а реалната вредност е 200 рубљи за 1 долар.
Не знам што ќе им се и дали ќе им требаат јас само кажувам каква е состојбата.sto ke im se dolari?
Друже, отвори само time.mk, нема потреба да гледаш ништо друго. Одма ќе заклучиш дали е ненамерно. Види само грозни наслови. Зеленски пишува статуси на Инстаграм.Како што реков, најверојатно не се намерно гаѓани цивили со Точка (барем не сакам да верувам), ваљда била пресретната од ракета на ДНР сепаристите и паднала тука.
Иначе нивна територија под контрола, ама тука живеат Руси или про-руски ориентирани луѓе.
Kramatorsk ?! Znači konečno Rusite udrile na severnata regija od Donetskata administrativna oblast !Mesec i pol u vojnata i Ukraina ushte ima i PVO ( plus i S300 dobija od Slovacka), i ushte imaat Tochka proektili. Golem fail na Rusite. Ne veruvam deka deneshniot napad bil nameren, sepak ovie se stari raketi. Kako i da e, mnogu tazni sliki od Kramatorsk.
Симптоматично е, само по себе, тоа што како Украинците губат, како земјата им се разрушува, како ОТАН и ЕУ ја оставаат Украина „на цедило„, така никнуваат се‘ повеќе „масакри„ сторени од руската армија, а не видов ниту една причина зашто Русите би касапеле цивили или би гаѓале цивилни објекти, кога токму една од руските цели е избегнувањето цивилни жртви.Друже, отвори само time.mk, нема потреба да гледаш ништо друго. Одма ќе заклучиш дали е ненамерно. Види само грозни наслови. Зеленски пишува статуси на Инстаграм.
Пред некоја недела пишав дека нема да ме чуди да почнат да си ги гранатираат сами цивилите. Еден член се смееше тука.
Уште да пишеле украинците "from Russia with love" за да биде ептен онака веродостојно дека русите ја пуштилеИмаат и Русите Точка проектили ама не знам колку им се активни. До сега не користеа такви во конфликтот.
На тој паднатиот дел од бустерот пишува “За децата”.
Да дека баш Русија планира да војува против НАТО со пешадија, артилерија , авиација и морнарица, доколку биде нападнатаА целта му беше Украина да не влезе во НАТО, така? И ете ако прати пола милион војници да умрат, со која војска ќе се брани ако после тоа НАТО ја нападне Русија?
Пошто некако Финска сè повеќе и повеќе се спрема за влез во НАТО. И после Санкт Петербург би бил на 150 километри оддалеченост од 2 страни![]()