SkimSkam
Full Stack Говнар
- Член од
- 26 август 2021
- Мислења
- 2.119
- Поени од реакции
- 5.671
За луд незнам, тоа постхумно ќе го анализираат кога ќе дојде време. Моја теорија е секогаш поврзана со пари и криминал. Така да он за мене не е ништо различити од сите ауторитарни криминалци кои се имааат дебело налапано од државни ресурси на сметка на народот. Нит има опозиција да се договори со неа при смена на власт да не го чепкаат ни ништо. Следно му е на власт дур не умре. Нит го заболе него за РФ ни за некаква си империја ни за авериџ Пјотр. Него му е само и само за кешот. Веројатно осетил дека ако му отиде Украина према запад, а зашто и не би му отишла кога он ништо не и даде освен ќутек, ќе го јаде курот по дома. Ова е приемптив страјк, ама не за опстанокот на државата него за него лично. Ова е значи мое мислење, не сум ја стручњак ко 90% овие ноулајфериве овде.И јас не мислам дека Русија ќе посегне по нуклерано оружје за време на овој конфликт, ама наративот кој се тера на запад вели дека Путин е луд и без никаква причина ја нападнал Украина. Ако е луд, тогаш комотно може да им лупне една нуклерка. Значи мора приказната да ви биде конзистентна, или е луд па може да употреби нуклерки, или е рационален и има сосем валидни прилини да ја нападне Укрина.
Не може и јаре и паре.