За мажите: машинка за бричење или стариот добар брич?

Темава има голем потенцијал, што викате да ја активираме?

Со каков брич се служите? Јас долги години користев Gillette Slim Twist
Прегледај го приврзокот 326696
Решив да се подновам со нов па земав King C Gillette брич...ми се допаѓа тоа што има добра тежина( наводно 100гр), но сепак механизмот на отварање на стариот беше каде каде попрактичен...во поглед на бричење се е супер (y) иритација не сум добил ни од стариот ниту пак од новиот.
Прегледај го приврзокот 326700
За понатаму желба ми е Gillette Slim Adjustable
Овозможува штелување на штитникот се со цел да се прилагоди за потребите на корисникот
Прегледај го приврзокот 326702Прегледај го приврзокот 326703
Каде можам да го купам king c gillette?

Да нема алкохол поради иритација или?
Иначе кога сум на работа секој ден а кога сум слободен по неколку денови ми се дешава да не се избричам ама откако почнав со класичново бричење и да сум слободен и да не сум јас си се бричам :D
Алкохолот дополнително ја суши косата и плус иритант е

AC0D06E1-0ABF-4633-B2CA-1ED87362B15E.jpeg

tocno e deka aftershave so sodrzina na alkohol ja sushi kozhata, i moze da se kaze deka ako imas iritacija po bricenjeto moze da ja zgolemi.

ama, ako zavrsis dobro so bricenjeto,
mienje so ladna voda, pa nanesuvanje alum-block ili slicen produkt za zatvoranje na porite, odlicno e cuvstvoto so aftershave so alkohol.

najgolemiot del od kultnite aftershave-ovi Brut, Clubman Pinaud, Floid i mnogu drugi,
se so alkohol. za letno vreme se perverzii :cool:

Автоматски споено мислење:

Јас се бричам со овој. 50 денари од циганите (џабал'к) затоа сакам да се пребацам на king c gillette

Attachments

• Screenshot_20220403-192514_Gallery.jpg
    Screenshot_20220403-192514_Gallery.jpg
    715,8 KB · Прегледи: 31
Последно уредено:
Прегледај го приврзокот 327546

tocno e deka aftershave so sodrzina na alkohol ja sushi kozhata, i moze da se kaze deka ako imas iritacija po bricenjeto moze da ja zgolemi.

ama, ako zavrsis dobro so bricenjeto,
mienje so ladna voda, pa nanesuvanje alum-block ili slicen produkt za zatvoranje na porite, odlicno e cuvstvoto so aftershave so alkohol.

najgolemiot del od kultnite aftershave-ovi Brut, Clubman Pinaud, Floid i mnogu drugi,
se so alkohol. za letno vreme se perverzii :cool:

А да ми требуваш Брион или нешто појако ако имаш?

Шала на страна

Се продава ли тоа алум блок во Македонија?

Тоа за чувствителна кожа зависи и од самиот начин на кој се бричи човекот.

Мене ме чуди со каква леснотија се бричат некои луѓе контра, бричење контра е главниот извор на сите иритации според мене.
Генерално при бричење треба да се следи правецот на раст на самото влакно, толку, евентуално може и она across the grain.

Инаку контра особено на вратот кадешто кожата е најтенка и да се не исече човек, партали ќе ја направи кожата.
Јас ја бричам на вратот контра, т.е поминувам прво еднаш во правец на раст, а потоа ја мавам контра и се прави цицка мазно.
За да не ми се иритира веднаш после бричење ставам од оваа пудра, инаку ми е осетлива кожата и ми се прави многу црвенило. Пробав повеќе типови на лосиони, различна пена за бричење, ама ништо не ми помагаше за да не е иритира како што ми помага пудрата.
Инаку во последно време рандом бикче со 3 сечила, арко пена, мека четка (од пазар ја зедов 100че) и немам никаков проблем.
Порано се замарав со жилети, се имав масакрирано на неколку пати со апла остри, и ми пукна филм си купив машинка за шишање со 6 чешли + на вратот со бикче.

Место пена за бричење, сапунче arko, да биде vintage. Го земав 50 денари од тезгите на пазарот

Attachments

• 20220403_195515.jpg
    20220403_195515.jpg
    727,5 KB · Прегледи: 23
А да ми требуваш Брион или нешто појако ако имаш?

Шала на страна

Се продава ли тоа алум блок во Македонија?
de so e fintata so voa trebuvas, brion :ROFLMAO:

ne bev vojska, gi nemam tie termini brion, britva i ostalo. de upati me :D

inaku, ne veruvam alum block da najdes mkd. go ima po specijalizirani prodavnici za bricenje, kako kocka ili penkalo forma.

toa pudrata so ja postira Lester, gledam ima i nesto takvo za po bricenje, ne znam dali se so slicen sostav i funkcija

de so e fintata so voa trebucas, brion :ROFLMAO:

ne bev vojska, gi nemam tie termini brion, britva i ostalo. de upati me :D

inaku, ne veruvam alum block da najdes mkd. go ima po specijalizirani prodavnici za bricenje, kako kocka ili penkalo forma.

toa pudrata so ja postira Lester, gledam ima i nesto takvo za po bricenje, ne znam dali se so slicen sostav i funkcija

:D Финтата со брион е од филмот ,,Тетовирање"

Многу слабо стоиме со ваквите продукти во МК, скоро ништо нема

:D Финтата со брион е од филмот ,,Тетовирање"

Многу слабо стоиме со ваквите продукти во МК, скоро ништо нема

problemot mkd e so carina i so ogranicena e-trgovija. skoro nikade gi nema ovie prodavnici "fizicki". vo cela Svedska dali 2-3 gi ima prodavnici, se drugo e online.
vo Barselona imam nacekano odlicna prodavnica, ama 50-50 bricenje i proizvodi za vo kujna :D
dobroto e so, dosta traat site proizvodi. da napravis eden dobar shoping, sreden si za nekolku godini.

ni toj film ne go znam :ROFLMAO: makedonski li e ili srpski?

Абе тамаќарски марифет е пудрата, работи 103.2% а кошта џабе пари :D
go imam videna na videa za berberi

8E15FDA2-FE5C-483E-886B-70759ACCC901.jpeg

neznam kolku e slicno so taa pudra. ne sum go probal uste ova

problemot mkd e so carina i so ogranicena e-trgovija. skoro nikade gi nema ovie prodavnici "fizicki". vo cela Svedska dali 2-3 gi ima prodavnici, se drugo e online.
vo Barselona imam nacekano odlicna prodavnica, ama 50-50 bricenje i proizvodi za vo kujna :D
dobroto e so, dosta traat site proizvodi. da napravis eden dobar shoping, sreden si za nekolku godini.

ni toj film ne go znam :ROFLMAO: makedonski li e ili srpski?

go imam videna na videa za berberi

Прегледај го приврзокот 327556

neznam kolku e slicno so taa pudra. ne sum go probal uste ova
Озбилно го немаш гледано Тетовирање, или се заебаваш?

Бричење со секира

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom