Војна во Украина (исклучиво воена перспектива)

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.590
Поени од реакции
13.957
Соборен руски Су 34 кај Харкив пилотот фатен.

Уништен голем број руски оклопни возила кај Мариупол.

Повеќе од 15000 украински војници се убиени и ранети во Мариупол, апсолутно најтежок пораз во војнава досега.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Повеќе од 15000 украински војници се убиени и ранети во Мариупол, апсолутно најтежок пораз во војнава досега.
Требаше досега да се докаже тоа, нели само кај фабриката ги има украинците, веројатно не ги носат со себе убиените, не е 15илјади мала бројка за да се крие.
Имаат можност да се повлечат, не го прават тоа, колку време се опколени, јунаци.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.590
Поени од реакции
13.957
Требаше досега да се докаже тоа, нели само кај фабриката ги има украинците, веројатно не ги носат со себе убиените, не е 15илјади мала бројка за да се крие.
Имаат можност да се повлечат, не го прават тоа, колку време се опколени, јунаци.
Пред да бидат ставени во обрач беа над 20к. Сега се останати околу 3к во комплексот кај фабриката. Некои да претпоставиме дека избегале меѓу цивилите, ама најголем дел се убиени, ранети и земени како затвореници. Иначе да, реткост во денешно време е такви фанатици да најдеш во Европа кои знаат дека ќе загинат и не се предаваат.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.590
Поени од реакции
13.957
Ова со уништени руски оклопни возила е старо можеби 2-3недели, уште на почетокот кога влегуваа во Мариупол им ги уништија.
Да, од почеток на војната се возилата сега што ги сликаат, исто и од Ирпен, Буча и Хостомел се од почетокот, пропаганда .

W

wicked_1

Гостин
Најрамнодушен човек (во однос на војнава во украина) да ја отвори темава и да види кого го подржуваат шиптариве и бугариве ќе знае чија страна да заземе и кој е всушност у право.
Зборам за Македонец,за северномакедонски амеби и останати издркотини ова нормално не важи.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk
Така ти се чини, на политичките теми обично е останата славната грујова гарда-шљамот што одеше на контрапротести да го спасат од судење, по секоја цена. Дури и успејаа во тоа во огромна мера. Само што јунакот храбро избега скриен во ѓепек.

Македонците по пат на избори се изјаснуваат кон западот време, вие сте нешто различно. Да бевме диктатура како русија, со целото ова навивање и дркање на ужасите во Украина, ќе бевте бележани како предавници, и ќе си кулиравте во ќорка.

Ама денес ги уживаме придобивките на цивилизацијата, живееме во модерна демократија.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Така ти се чини, на политичките теми обично е останата славната грујова гарда-шљамот што одеше на контрапротести да го спасат од судење, по секоја цена. Дури и успејаа во тоа во огромна мера. Само што јунакот храбро избега скриен во ѓепек.

Македонците по пат на избори се изјаснуваат кон западот време, вие сте нешто различно. Да бевме диктатура како русија, со целото ова навивање и дркање на ужасите во Украина, ќе бевте бележани како предавници, и ќе си кулиравте во ќорка.

Ама денес ги уживаме придобивките на цивилизацијата, живееме во модерна демократија.
Толку ли добар секс јадеше од Грујо, што и после 5 години, не можеш да го заборавиш?

W

wicked_1

Гостин
Толку ли добар секс јадеше од Грујо, што и после 5 години, не можеш да го заборавиш?
Секој што ме знае лично тука, знае добро колку сум партиски инволвиран, нула.

Ти беше еден од лидерите на фронтот, убаво е човек да те потсети на славните денови кога гризеше 24/7 со смешните теории на заговор, затоа и латас ви го даде надимакот, знаеш кој.

Ти сакаш да не ве потсеќаат? Не бива така, треба да знаат кој се пишува овдека, и што карактери сте. :)

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.470
Поени од реакции
35.200

Автоматски споено мислење:

Све е оваа тактички знам, да губат на секој фронт, влегоа за да ја поразат цела Украина за 1 недела, да го зоборат Зеленски и да постават свој човек.

Мапи од пред месец дена, 3 март и 7 март, поставени од вас, не да не напредуваат, губат огромни места.

Спореди со твојата денешна.
Kaко те доживувам дека изгледаш кога „анализираш“ воени стратегии преку освоени територии:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Секој што ме знае лично тука, знае добро колку сум партиски инволвиран, нула.

Ти беше еден од лидерите на фронтот, убаво е човек да те потсети на славните денови кога гризеше 24/7 со смешните теории на заговор, затоа и латас ви го даде надимакот, знаеш кој.

Ти сакаш да не ве потсеќаат? Не бива така, треба да знаат кој се пишува овдека, и што карактери сте. :)
За мене, зајо е минато свршено време, а не пак грујо. Ниту зајо, ниту грујо, немаат ама баш никаква улога во мојот живот, ниту во мојот напредок. Ти си тој што го спомнува и на оваа тема.

Дојде Грујо на власт, ти: Грујо, Грујо, Грујо
Падна Грујо од власт, ти: Грујо, Грујо, Грујо
Си отиде Заев од власт, ти: Грујо, Грујо, Грујо
Русија ја нападна Украина, ти: Грујо, Грујо, Грујо

Од како дојде грујо на власт додека замина јас се качив 10 скалила погоре, Од како замина грујо од власт до сега, сум уште 10 погоре... А ти, Грујо, Грујо, Грујо, теории на заговор, небањати.... И истиот клошар си пак. Ти реков, види се во огледало и ќе го најдеш кривецот за твојата беда.

W

wicked_1

Гостин
За мене, зајо е минато свршено време, а не пак грујо. Ниту зајо, ниту грујо, немаат ама баш никаква улога во мојот живот, ниту во мојот напредок. Ти си тој што го спомнува и на оваа тема.

Дојде Грујо на власт, ти: Грујо, Грујо, Грујо
Падна Грујо од власт, ти: Грујо, Грујо, Грујо
Си отиде Заев од власт, ти: Грујо, Грујо, Грујо
Русија ја нападна Украина, ти: Грујо, Грујо, Грујо

Од како дојде грујо на власт додека замина јас се качив 10 скалила погоре, Од како замина грујо од власт до сега, сум уште 10 погоре... А ти, Грујо, Грујо, Грујо, теории на заговор, небањати.... И истиот клошар си пак. Ти реков, види се во огледало и ќе го најдеш кривецот за твојата беда.
За тебе може е завршена работа и свршено време, за народот и државата огромни загуби, изгубено време и позиции.

Тоа што ширеше лажна пропаганда 24/7 не бепе само муабет на интернет, тоа се пресликуваше во јавниот дискурс, твоите срања од спутник и рт дека ќе ја делат македонија на 2 дела и мигранти ќе ни носат се дебатираше со месеци и месеци.

Утре истово ќе е и за оваа пропаганда со која се брукате денес, ќе викаш сега сум на друга терапија напреднат сум, остај ја украина помина тоа.

Член од
14 јули 2017
Мислења
670
Поени од реакции
1.352
За тебе може е завршена работа и свршено време, за народот и државата огромни загуби, изгубено време и позиции.

Тоа што ширеше лажна пропаганда 24/7 не бепе само муабет на интернет, тоа се пресликуваше во јавниот дискурс, твоите срања од спутник и рт дека ќе ја делат македонија на 2 дела и мигранти ќе ни носат се дебатираше со месеци и месеци.

Утре истово ќе е и за оваа пропаганда со која се брукате денес, ќе викаш сега сум на друга терапија напреднат сум, остај ја украина помина тоа.
Ако Македонија имаше големи загуби со владата на ВМРО и Грујо, тогаш со смена на власта, од 2016 па наваки, Македонија изгуби 100 пати повеќе како држава. И не пиши тука за работи не поврзани со војната на терен. Ако има потреба нека се избрише моето мислење.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.136
Поени од реакции
13.470
Што врска има Грујо, Заев и овој Апасиев со военава ситуација на Украина. Дај нека зачистат модераториве последнава страна.

Kajgana Shop

На врв Bottom