Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    760
Ако нека е, да видат малце и они како е.

После војнава да не ве чуди на терористички напади во Русија.

фејк е видеово иначе, затоа го избришав постот, датумот е 2018та, не го видов.

Ako ne gresam, imase izjava od oficijalna Rusija, deka mozat da upotrebat nuklearno oruzje vo nekolku slucai. Eden od tie e napad na Rusija.
Sega?

Гледаме експлозии, ама без хеликоптери. После гледаме као хеликоптери ама без нешто по што може да се препознае локација (ниту чиви биле хеликоптерите).
Напад со два хеликоптери е сепак, потврдено... И да, на пилотите веројатно јајцата со кран мораат да им ги растовараат од хелокоптер. :cautious:

(освен ако сепак не е фолс флаг, и увертира во нешто друго)

Се пак нема да се плаќа во рубли од денеска.
Ке одложиме за 2-3 недели конверзијата на рубљата во прва светска валута . :D

Последно уредено:
Не е јасно какви тенкови се во прашање, можи и да се само оклопни возила, но барем почнаа со потешко оружје да ја снабдуваат Украина.

Украинците засега одбиваат да потврдат дека се нивни хеликоптерите кои нападнале во Белгород, иако од снимките се гледа дека имаат украински ознаки.

Можеби е стварно духот @мкд владе
Jas si kazav okolu tvoite izlaganja,cekam samo da potvrdis deka e duhot od Kiev i toa ke bidi sosem dovolno za mene. Ova i za brat mu vazi, samo potvrda od tebe se ceka i tolku.

Ти си тој што збори во темава против ши*тари, татари, украинци и го велича Путин...
Ја би додал и Грујо сигурно... Сигурно и антиваксер... Тоа е матрицата.
Прилично фашистички...
... добро што не постираш во гурманско катче, сигурно некое јадење од Грујо ќе изготвеше! :icon_lol:

да
за напад од два хеликоптери ќе ги запукаат со тактички нуклеарни
Се разбира дека нема за напад од два хеликоптери ќе ги запукаат со тактички нуклеарни, од друга страна ако веќе одлучиле и само барале рачка (касус бели)...

За сите кои денес виделе негде дека рускиот гас си тече и денес, иако Западот одбил да плаќа во рубљи:

The Kremlin said this would not affect shipments which were already paid for, with payments for deliveries after 1 April due in mid-April at the earliest.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom