Македонска фудбалска репрезентација

Член од
13 септември 2015
Мислења
1.000
Поени од реакции
2.249
Да уживаме во овие моменти затоа што не очекувам да се повторат во блиска иднина.Да ми кажеше некој пред 10 години дека Македонија ќе игра Европско,ќе ги тепа Германија и Италија и дека ќе бидеме на чекор до Светско ќе го направев ретардиран...Од секогаш фудбалската репрезентација кај нас служела за подсмев,никад сме немале ваква генерација и никој никогаш не се надевал на нешто посебно од репрезентацијата но овие момци ја направија Македонија горда.Да бидеме реални Португалија изигра колку да победи ова не е најдоброто од нив,ама сепак се држевме добро.Се надевам дека ќе испаднат уште во групи зашто ретко некоја репрезентација да има толку гадни ликови како Бруно,Роналдо,Жота,Пепе и останатата багра,цел фудбалски шлајм собран во една екипа...
 
Член од
7 август 2011
Мислења
4.708
Поени од реакции
12.482
Fala im na momcive za se sto ni pruzija ovoj ciklus. Nikoj ne ocekuvase vakvo nesto, ova e ramno na plasman za mene. Gi tepavme germanija i italija vo gosti. Go eliminiravme aktuelniot evropski sampion na negov teren. Pobeda so portugalija posle toa vo cetvrtokot kje bese ramno na titulata na lester. Toa e sto e, ovaa generacija ima kapacitet barem za uste edno golemo natprevaruvanje, ne se somnevam vo toa. Site od timot zasluzuvaat poklon do pod. Riste izgina vo palermo, jbg denes nemase den. Nema sto da mu se zameri, posle pandev imame dostojna zamena za kapitenskata lenta, ne go ocekuvav toa.

Fala im za se, nikogas nema da go zaboravam momentot koga zaneme cel stadion. Ne znaev sto se slucuva, placev se smeev sakav da im soblakam kur na italjanite sto se kurcea pred 2 saati. Poludev ednostavno, nesto sto se pamti cel zivot. Sledna cel bugarite, mora da bidat ponizeni maksimalno.
 
Член од
5 март 2018
Мислења
14.898
Поени од реакции
16.208
Тоа е тоа, секоја чест за дотука шо стигнаа и тоа е успех, амааа не смееме во иднина да се задоволуваме со играње плеј оф за Светско/Европско оти оваа репрезентација има капацитет за нешто повеќе, убедена сум во тоа.

Ристовски ја еба шо на еба денес, туку не знам како брат му заслужил да игра напред цело време, стартер, па побогу како си играч помалку да играме.
На сметка негова подобро да ја зацврстеше средината, некој од Ашковски или Спировски да влезеше.
Цело време од нивни шеснаесетник до нашиот ни идеа за пет секунди, како средина да немавме.
Головите паднаа по наша вина, два пати истиот гол, шанса за гол ние и оп пресечена топка гол за Португалија, срамота е.
Нејсе, морам да го пофалам Муслиу, буквално најдобриот наш играч и со Италија и вечерва, в џеб го стави бе Роналдо, Роналдо еј, не го остави здив да земи, гарантирам дека го скаутирале и ќе има интерес за него од подобра екипа, заслужува.

Го баравме Елмас а тој денес невидлив, Барди исто ја врти топката непотребно и му ја одземаат, Трајковски такоџе денес штама.

Португалија луѓе каков тим има не сте свесни, овие ќе туркаат далеку на светско слушајте ми збор, баталете вие не знаат кај тераат курци палци.
Одбраната назад му е коска, оној Мендес абе пиле не прелетува кај него, колку спремен играч физички мајко мила, хиена.
 

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.124
Поени од реакции
18.110
daleku sme od svetskiot vrv. bez spic tolku. se na se moze da sme zadovolni od kvalifikaciite.

najgolema greska ovie kvalifikacii bese precekot posle duelot so italija. ffm trebase odma da organizira charter od italija za portugalija. organizaciski sme seustr mnogu daleku.
Ова!
Ама не , ние ќе креваме тензија и притисок, ќе ги враќаме во Скопје на прослави...
 
Член од
6 мај 2021
Мислења
699
Поени од реакции
1.290
наши најголеми амбасадори на Македонија.
И сега нема за сите дипломатски пасоши ? :ROFLMAO:
Шала на страна, навистина ни ја претставуваат државата на најдобар можен начин. :cuc:
 

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.193
Поени од реакции
937
Прво секоја чест и големо благодарам на играчите за се што ни пружија во претходните неколку дена. Реално бевме главна тема на сите светски медиуми... Прв пораз на Германија во последните 20 години (два вкупно на домашен терен од Англија со Овен Бекам Хески и еден од Македонија) и единствен пораз на Италија на домашен терен. Веке не сме аутсајдери туку убијци на фаворити. Пред да играат со нас ке треба добро да размисли секоја репрезентација дали ке не потцени или ке не респектира...
Второ криво ми е дека загубивме без да не надиграат... Загубивме од една анемична Португалија која створи се на се една шанса, онаа на Роналдо и даде два гола од наши грешки, првата Ристовски втората колективно од Барди до Даре Велковски до Алиоски... Сепак две утакмици против гиганти, едни од фаворитите за освојување на светската титула во рок од 5 дена се многу.... Измените ми беа сосема нејасни како да се загуби и Милевски посебно влегувањето на Николов место Елмас...Вади офанзивец пушта заден везен на 2:0 за Португалија...

Се на се да не должам повеке оваа селекција на играчи се прилично млади (некој си 25-26 години) , тек сега во наредните 5-6 години ке доаѓа најдоброто од нив...
 
Член од
26 септември 2012
Мислења
8.035
Поени од реакции
6.633
колку да сакам да се искажам позитивно и пофално,али искрено СЕ ИСПОСРАВМЕ

да се издржеше прво полувреме и после до 60та минута ќе се пееше друга песна кога ќе фатеше нервоза кај ѕвездениот домаќин кој мора да игра бараж за да настапи на светско.............али друга прилика здравје
 
Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.644
Поени од реакции
9.223
Секоја чест за дечките за постигнатото. Во баражов од старт бевме аутсајдери, но направивме сензација со Италија. Не дека против Португалија не можевме, но сепак неискуството да се игра на вака важен меч си го зеде данокот. Не им замерувам на играчите, горд сум на нив што доживеавме да се радуваме на фудбалски успеси. Сега во добра група и да се надеваме дека ЕП 2024 ќе земеме повторно учество.

Индивидуално, Муслиу одигра докторски 2 меча, Велковски исто така ме изненади позитивно. Очекував многу повеќе од Барди и Елмас, поготово од вториов...И на ЕП одигра просечно, еве и сега на овој меч кога очекувавме да биде нашиот најважен играч поготово и одмороен, тотално ме разочара.
 
Член од
10 август 2011
Мислења
1.928
Поени од реакции
7.780
Секоја чест и браво што стигнаа да го играат баражов.
За се останато, реално ова е тешко ниво на фудбал, против вакви репрезентации, на вакви натпревари.

Играат фудбал што цела држава го чека од кога имаме репрезентација. Така да, капа доле од мене.
 
Член од
14 јули 2017
Мислења
590
Поени од реакции
1.127
И дај некако да се направе нешто, пред да одат нашите фудбалери или било кој други спортисти, да се забране доближување на политичарите, 1километар растојание од нив, оти тежок малер се, а се појаве некој, одма следна рачунај пораз.
Башка и какви антипатични фаци се.. каа ќе почниш од заев, па ковачевски сега..
 
Член од
12 мај 2014
Мислења
996
Поени од реакции
1.760
Реално ги тепавме на гости 2 од Топ 5 селекции. И највише ми е криво што по наши грешки примивме голови. До голот добри бевме и иако се чини дека Португалија лабаво не доби, реално и они ќе се мачеа и ќе ги фатеше паника у второ да беше 0-0. Али брате Чурлинов толку тапа да ти бил. И мораше Ашковски порано да го стаи.
Иначе овој плеј оф беше исто како во група на светско да сме играле.
 

Syn

^ Фабричка грешка
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.146
Поени од реакции
40.867
Да не ја листам темава а и ошто после Италија све е кажано на сметка на оваа наша златна генерација иако останува горчинава на моментот толку блиску а устгвари толку далеку, слетна шанса за убедливо најголемиот наш спортски успех тек за 4 години али што е тука е.

Повеќе ќе се осврнам на нешто што ич не ми се допадна а не сакав да го спомнам уште ден-два после Италија и да кварам атмосфера, али премногу еуфорично се понашавме со пречеци со све, не ние ко народ јер тоа наше однесување беше нормално, али пред се фудбалерите, федерацијата и све што е поврзано со нашиов фудбал, од медиуми до стручни лица. Требаше тотално да се изолираат играчите од све што се дешава околу нив, да се пратат у некоја тренинг база и да се фокусираат само на дуелот што следи а не емоцинално да се трошат на победа која беше само еден мал чекор на крајот кој не доближуваше до, за нас, фудбалскиот Монт Еверест.

Тука беше направена круцијална грешка која само им одмогна на фудбалерите, не дека ако се однесуаа онака како што требаше да се однесуваат, денес ќе славеа, далеку од тоа, али односот наш беше одлик на крајно неискуство кое можевме а и моравме да го избегнеме. Во фудбалот се брои она што денес се случуваше, дури и победа над актуелен европски првак на крајот од денот може да ти донесе ништо, таа сатисфакција што таа вечер ја имавме денес беше засенета, и за иста ваква прилика ќе чекаме сега 4 години со надеж дека ќе ни се поклопат коцките подобро, јер за баражов воопшто немавме среќа. И да не бидам сфатен погрешно, Португалија ни се ужасен меч ап, дури и све да беше онака како што треба да биде, денес (ќе) беше претешко да се победи, башка што имаат тренер за кој сум убеден дека веќе со години, после европската титула, не е во можност да го вади максимумот од овој тим. А реков и пред овој меч а после Италија, креираа една ебано добра нова генерација која има ростер способен да ја освои светската титула, и за наша несреќа у први тим имаат едно 6 играчи кои моментално се во страшна форма а притоа играат за екипи ко Сити и Ливерпул на пример.

За жал немаме кадар во земјава која ова ќе го искористи ко некаков ветер во грб и уште од утре ќе почне да крои план за следните фудбалски генерации, со оглед на фудбалската состојба во земјава потребен ни е план на државно ниво а за такво нешто нема апсолутно никаква најава а ваквите моменти поставуваат основа и услови за такво нешто. Али нешто слично ко и со кошарката и она 4то место на ЕП, ќе избледе и ова, моментумот ќе се изгуби и нас фокусот ќе ни биде како тоа Фатиме Фетаи догурала до вип ложа у Палермо јер на тоа ни се сведува нас фудбалскиот мајндсет.

Останува да се надеваме дека ќе имаме добар извоз на фудбалери и истите тие таленти кои на прсти се бројат ќе успеаат да убодат квалитетна фудбалска средина која ќе им овозможи и голем напредок и големо искуство кое потоа ќе биде преточено во националниот фудбалски дрес.

Како и да е уживав во оваа мала но слатка фудбалска еуфорија која сите ние за прв пат у нашите животи успеавме да ја искусиме, убаво би било да ни стане навика во иднина иако со ваква фудбалска федерација и фудбалски домашни услови тоа е скоро и невозможно, поише може да делуваме нешто налик на Босна која исто имаше супер генерација со Пјанич и Џеко у прајмот, кога беа и на светското у Бразил ако не се лажам али после тоа, то је то, downfall. Поентата ми е дека треба многу поише од само една супер фудбалска генерација која дефакто за наши услови сега ја имаме.
 
Член од
5 март 2018
Мислења
14.898
Поени од реакции
16.208
Ко за ликови шо не ве гледам на македонските фудбалски теми на кајгана , многу стручњаци за мак фудбал наеднаш излеговте.
Кај да ги гледаш кога сите репрезентативци играат надвор од Македонското првенств.
 
Член од
12 мај 2014
Мислења
996
Поени од реакции
1.760
Ее а да го имавме Кулушевски десно место кој и да е таму... И така и така од дома ќе гледа сега.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom