Не се согласувам дека сите мислеле дека цела Украина ќе ја земат. Освојување на Киев за два дена и анексија на цела Украина се наративи на западот, не на Русија. Тие што верувале во ова сега веруваат дека 75% од Руската војска е ангажирана во војната.Site tuka mislevme deka kje ja zazemat cela Ukraina, pa istocno od Dnepar, pa sea dojdovme do regioni koj i onaka rusite gi kontroliraa. Muabetot e deka gresno procenivme deka treba da go natrtat gazot i da se predadat za da si go olesnat kjotekot od pojakiot.
Воопшто не ни има толку многу мулиња кои се од вчера со калаш. Војната трае веќе еве колку месец дена, Украина објави комплетна мобилизација вториот ден, ако имаа направено барем парцијално успешна мобилизација ( 2-4%) популација од 40 милиони луѓе тоа би биле некаде еден милион војници. Да имаа на терен во моментов Украинците мобилизирано еден милион војници со фронтални напади ќе ги вратеа Русите назад позади границата. А не овие да им седат пред главниот град веќе 3 недели.Исис со 50К или како што вика некој 100К милитанти, пепел ја направија цела Сирија и пола Ирак. Тоа е све што треба, обучени од Американците екстремни милитанти спремни да гинат во урбана битка. Не ја прават одбраната оние мулиња што вчера се дочепале до калаш, колку и да ти личи тоа како патриотски чин, тоа ти е total waste. Одбраната ја прават тие што биле обучавани за тоа последните 8 години.
Kako istite tie militanti obuceni od zapadot ne go odbranija Avganistan? Znaci voglavnom e do narodot.Исис со 50К или како што вика некој 100К милитанти, пепел ја направија цела Сирија и пола Ирак. Тоа е све што треба, обучени од Американците екстремни милитанти спремни да гинат во урбана битка. Не ја прават одбраната оние мулиња што вчера се дочепале до калаш, колку и да ти личи тоа како патриотски чин, тоа ти е total waste. Одбраната ја прават тие што биле обучавани за тоа последните 8 години.
И јас тоа викам многу погрешна претстава е борбеноста на Украинците. Дури ни грото Украинска војска не е толку воинствена. Цел гарнизон беше напуштен во берданск, вака што знаеме. Предадени еден куп, избегани од положба. Иљадници помали населби без никаква борба завземени. На територија која условно кажано ја контролира Русија, има буквално иљадници населби (села и гратчиња), кај се борбите на територијалната одбрана таму. Најголемиот дел од нив се земени без никаква борба, ниту некакви трзавици.Воопшто не ни има толку многу мулиња кои се од вчера со калаш. Војната трае веќе еве колку месец дена, Украина објави комплетна мобилизација вториот ден, ако имаа направено барем парцијално успешна мобилизација ( 3-4%) популација од 40 милиони луѓе тоа би биле некаде еден милион војници. Да имаа на терен во моментов Украинците мобилизирано еден милион војници со фронтални напади ќе ги вратеа Русите назад позади границата. А не овие да им седат пред главниот град веќе 3 недели.
Не верувам повеќе од 150 000 да имаат мобилизирано додатно а тоа за земја голема колку Украина е ништо. Затоа и уште во првите денови ги испразнија затворите и викаат странски доброволци (екстремисти и радикали).
Isto kako sho se povleloa od Sirija edno pet pati dosega. Russia announces withdrawal i po eden mesec gledash se razmnozhile x2.Стварно треба некој да е ненормален да мисли дека Русија ќе се повлече од Чернихив и Гостомел и ќе се фокусира на југ. Места кои со крв ги платија да ги освојат.
Тоа зависи кој ти ја дава обуката... Исто во Ирак Мосул кој го бранеа 40К Ирачка војска обучувана од Американците, падна од 1.5К милитанти на ИСИС обучувани од ЦИА.Kako istite tie militanti obuceni od zapadot ne go odbranija Avganistan? Znaci voglavnom e do narodot.
Ја ги одбив, извлеков повеќе од другата страна. Штета не се знаевме порано ќе те убацев у шемата, добро дете си.Јесте , јас сум од Циа платен. Точно знам кој од кај и кој ник е кој позади никовите. Праам списоци и праќам до амбасада во Скопје.
Еднаш имаше дури и официјална изјава од Путин дека се повлекуваат. А во суштина на терен уште повеќе трупи сс појавија.Isto kako sho se povleloa od Sirija edno pet pati dosega. Russia announces withdrawal i po eden mesec gledash se razmnozhile x2.
И мене многу ме мачи истово,налет да иде како го отворив да го гледам ноќта ја сонував.И што би можело како повод за тие животни да биде за такво измачување исто многу ме интересираДали некој има прочитано нешто зс девојката што ја тепаа/мачеа пред неколку страни жива е?
И јас да ти кажам го видов сабајле мука ми е уште, треба да си тешко копиле тоа да го правиш на жена макар била и најголем непријател. Свака му част на Зеленски што дозволил нацисти у први редови.И мене многу ме мачи истово,налет да иде како го отворив да го гледам ноќта ја сонував.И што би можело како повод за тие животни да биде за такво измачување исто многу ме интересира
Да бе ако читаме Твитер, Русите се готови, пред колапс ...
Прво и основно треба да си глуп да веруваш дека Русите одат на слепо и без некаков план. Не збориме за некаква си армија без искуство. Второ, види ги акциите на Русија во Сирија и во Грузија, па и втората Чеченска војна и интервенцијата во Ингушетија. Апсолутно во ниедна од тие војни, се нема случено да имаат жртви како што сака Украина да претстави, ниту па начинот на загубите. Едноставно здравиот разум не ми дава да верувам дека после толкав напредок за три дена, Русите имаат некаков гап во планот. Значи напредокот што го имаат во Украина неможе да се спореди со ниеден во историјата. Има 2 моменти на брз напредок, 6 дневната војна и освојувањето на Синај и 5 дневната војна и капитулацијата на Грузија. Во оваа војна напредувањето е побрзо од овие два. Така да мантрите не иде нешто по планот се глупости. Може нешто ќе се смени (мада не верувам) ама ај да видиме до крај. Генерално Украина ја губи војната, ако веќе не ја изгуби.
Мора да се чита.Демек неспособен Путин, ја освои Украина за 5 дена, а можеше за 2. Глупости.