- Член од
- 26 септември 2012
- Мислења
- 8.409
- Поени од реакции
- 7.202
а вистинскиот удар ќе биде на одеса?Околу Киев се разгорува работава, штом западниве новинари објавуваат.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
а вистинскиот удар ќе биде на одеса?Околу Киев се разгорува работава, штом западниве новинари објавуваат.
odesa e na kraj.. cim vidis da rusite ja napadnat, znaj deka se blizi krajot na vojnata..а вистинскиот удар ќе биде на одеса?
Не бе, овие се манекени за тие од горе
Како што читам Руски извори, втор ден Русите носат сили од источно од Киев. Подолка вика ќе го засилуваат обрачот на југоисток со тие сили. А западната страна во исто време ја јачаат со нови сили од Белоруска територија. Уствари како што викаат Киев е доволно веќе да се држи блокиран само од запад, пошто целата Украина во мометнов хаос и тешко се координира, поготово источниот дел. Според мене после Мариопол ќе следи Запорожје, па Днипропетровск, па Харкив па остатокот на источниот брег и после ќе дојде на ред Одеса.Украинците заземале уште две места во близина на Суми. По се изгледа дефинитивно има одредено руско повлекување од областа Суми.
Во меѓувреме Украинците јавуваат дека Русите тргнале во офанзива во делот Ирпин, Макарив и обид да го отсечат Киев од западната страна.
Уште верваш во украинската пропаганда?Украинците заземале уште две места во близина на Суми. По се изгледа дефинитивно има одредено руско повлекување од областа Суми.
Во меѓувреме Украинците јавуваат дека Русите тргнале во офанзива во делот Ирпин, Макарив и обид да го отсечат Киев од западната страна.
Уште верваш во украинската пропаганда?
еве 2 видеа за Мариупол
што мислиш колку монтажа-пропаганда има?