Војна во Украина (исклучиво воена перспектива)

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.226
Поени од реакции
42.971
Ова е ненаведувана ракетна артилерија, значи се гаѓа рандом онака што ќе погоди погоди цивилни објекти пред се.
Па ти бараше докази дали се дешава нешто у Харков. Ете се дешава како што гледаш. Сега па не ти чини.

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552
Па ти бараше докази дали се дешава нешто у Харков. Ете се дешава како што гледаш. Сега па не ти чини.
Тоа со ракетирање и гранатирање се дешава од почетокот, мислев да не го имаат заземено во меѓувреме.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.882
Поени од реакции
36.937
многу сличен систем како ТОС-2, не сум го видел до сега
ТОС е на шасија од тенк ова е на камион. Овие уствари не носат експлозив туку мина и и ваљда идејата е таму кај што ќе слетаат да направат минско поле. Заебаната работа тука е што кога се местат мини на некој терен луѓето имаат некоја евиденција што и каде се минирало. Вака со овој систем не знам дали ја има таа опција да се следат мините. Ако ја нема, еден Господ само ќе знае кај све има слетано мина.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Мароиополци раскажуваат како биле држени како заложници од нацистите. Со други зборови еве зашто идело споро таму.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.226
Поени од реакции
42.971
ТОС е на шасија од тенк ова е на камион. Овие уствари не носат експлозив туку мина и и ваљда идејата е таму кај што ќе слетаат да направат минско поле. Заебаната работа тука е што кога се местат мини на некој терен луѓето имаат некоја евиденција што и каде се минирало. Вака со овој систем не знам дали ја има таа опција да се следат мините. Ако ја нема, еден Господ само ќе знае кај све има слетано мина.
Има друга верзија на ТОС што не е на тенк. Иначе ако ова нешто минира тоа е ептен зезнато којзнае каде ќе паднат.
Автоматски споено мислење:

Тоа со ракетирање и гранатирање се дешава од почетокот, мислев да не го имаат заземено во меѓувреме.
Немаат доволно луѓе за тој потфат. А и не верувам да ги интересира толку.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.587
Поени од реакции
13.954
Најверојатно нема во скоро време да влегуваат во Харков, гранатирање одоколу само. Многу е побитно да успеат да ги заобиколат украинските сили на истокот, тоа е цел број еден.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Најверојатно нема во скоро време да влегуваат во Харков, гранатирање одоколу само. Многу е побитно да успеат да ги заобиколат украинските сили на истокот, тоа е цел број еден.
Све со време, ако им е во план да го освојат, ќе го освојат, нигде никој не брза :)

Паметни бомби во Лвов вечерва.

И уште еден нацист ликвидиран.

Последно уредено:
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.586
Може да се деактивираат
The remote method of installation of mine obstacles has several advantages. In particular, it is distinguished by the speed of setting of minefields, especially in hardly accessible areas. At the same time capability of mines to be deactivated or self-destruct in preset time provides safe and fast mine clearing after cessation of hostilities — the industrial director of a complex of arms of Rostec Bekhan Ozdoyev explained.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.882
Поени од реакции
36.937
После две три заземени места од Украинците во регионот на Суми, некако изгледа дека Русите пристапуваат кон новиот план и фокусирање на Донбас.

Овие нови движења би изгледале некако вака.

1A122872-2ADE-4F20-910E-C5FC3D318A32.jpeg

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.226
Поени од реакции
42.971
После две три заземени места од Украинците во регионот на Суми, некако изгледа дека Русите пристапуваат кон новиот план и фокусирање на Донбас.

Овие нови движења би изгледале некако вака.

Прегледај го приврзокот 326680
Тешко веројатно ми делува ова сценарио да враќаат техника од пред Киев до Донбас.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.450
Поени од реакции
35.148
Enemy of my enemy... Ни кажува (искрено) како не доживуваат.
Не е тоа проблем. Проблемот е што ние (сеуште) не го разбираме истото. Еnemy of my enemy...

Сеуште. Ама ќе дојде времето, ќе се поклопат условите.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.676
Поени од реакции
14.559
Ако е вистина она погоре за оној што ѕвонеше на блиските на починатите дека го фатиле - да не си му во кожа LOL

Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.684
Поени од реакции
3.960
First batch of 5,100 new RGW90 anti-tank missiles reportedly arrived in Ukraine.
D.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom