Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
25 февруари 2019
Мислења
351
Поени од реакции
203
Егр е мрзливо решение на инженерите за намалување на штени честички само за предвидени сценарија при тестови, долгорочно си го зема данокот на моторот и нервите на сопственикот.

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.026
Поени од реакции
1.519
Dali imate broj od deckite na vlezot za struga so imat ogromen plac za rastureni koli?

Член од
1 мај 2019
Мислења
26
Поени од реакции
31
Дали некој знае за Рено Меган 2011год 1.5 110 кс дизел, дали може да се смени само преден лагер или тоа оди комплет со главичина? Не знам дали добро прашав, ако знае некој нека објасни, фала

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.611
Поени од реакции
2.129
Се менува посебно. Лагер тие околу 50 евра за некој поквалитетен.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.619
Поени од реакции
5.325
Дали некој знае за Рено Меган 2011год 1.5 110 кс дизел, дали може да се смени само преден лагер или тоа оди комплет со главичина? Не знам дали добро прашав, ако знае некој нека објасни, фала
Имај предвид дека е препорачливо да си смениш лагери од двете страни.
Зашто потенцираш преден лагер смени го и кај возачот и кај совозачот.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.268
Поени од реакции
15.381
блокирај го со обичен плех, а ако ти смета сијаличето на дисплејот, исклучи го и софтверски

ЕГР вентилот е една обична манипулација за полесно поминување на технички, бидејќи функционира само на ниски обртаи
Dali imate broj od deckite na vlezot za struga so imat ogromen plac za rastureni koli?
Imam od mnogu od Struga...a neznam koj kade mu beše placot. ovoj broj e od Ikmet...
070 700 710

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.611
Поени од реакции
2.129
SNR е три класи над топран...само прашај ги дали е оригинал зошти има и фалш.

Фабрички лагерите на француските коли се SNR скоро сите.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.856
Поени од реакции
8.407
@argenthessis ispadna po tvoeto. E sea problem e sho posho condenser e osteten od kamen garancijata ocigledno ne go pokriva. Kosta 'samo' 950 funti.
Јас кога ти зборев за тие "гаранции" ти ми велеше дека се инатам и не знам што зборувам. Па чак и 900 фунти за кондензатор кој кошта 200 фунти е солидна цена :)

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
Јас кога ти зборев за тие "гаранции" ти ми велеше дека се инатам и не знам што зборувам. Па чак и 900 фунти за кондензатор кој кошта 200 фунти е солидна цена :)
Seuste se inatis i ne znaes sto zboruvas. Ova e nastanato od steta od kamen pa ocigledno deka nema da se pokrie pod garancija. Bukvalno se glease kaj e osteten. Ako prestanese da rabote radi nesto drugo ke go smenea bez pari.
Super za tebe stom gi znaes cenite za vo Anglija. 200 funti moze e za opelot tvoj na autodoc, ovde kaj mene original del direktno od TPS za audi e 436 funti.
Inace za tvoe info mi zemaa 867 funti, toa vklucuva del, rabotna raka, re-gas, testiranje.
I ja mislev deka e mnogu ali pred da potvrdam kaj niv prasav na drugi mesta, i so original del cenata bese gore dolu ista razlika. Samo ke trebase da si gubam vreme nosejki ja kolata od edno mesto do drugo plus cekanje posho nikoj ne ti zakazuva za nareden den.

Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.776
Поени од реакции
2.754
Се наоѓа момци некој добар SUV до 7.000 ЕУР ?

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.611
Поени од реакции
2.129
Се сомневам дека јети може да се мери со тојота или дури со хјундаи санта фе...ги имаат истите мотори на фолксваген со истите маани, турбо, мењач, брегасти, дизни, итн. а на SUV сите делови побргу се амортизираат него на кола зошто се пооптеретени, поголема тежина, послаба аеродинамика, итн.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.856
Поени од реакции
8.407
Seuste se inatis i ne znaes sto zboruvas. Ova e nastanato od steta od kamen pa ocigledno deka nema da se pokrie pod garancija. Bukvalno se glease kaj e osteten. Ako prestanese da rabote radi nesto drugo ke go smenea bez pari.
Super za tebe stom gi znaes cenite za vo Anglija. 200 funti moze e za opelot tvoj na autodoc, ovde kaj mene original del direktno od TPS za audi e 436 funti.
Inace za tvoe info mi zemaa 867 funti, toa vklucuva del, rabotna raka, re-gas, testiranje.
I ja mislev deka e mnogu ali pred da potvrdam kaj niv prasav na drugi mesta, i so original del cenata bese gore dolu ista razlika. Samo ke trebase da si gubam vreme nosejki ja kolata od edno mesto do drugo plus cekanje posho nikoj ne ti zakazuva za nareden den.
Од вакви муштерии ко тебе се отиде у .....

:)

Да да оштетено од камен. Иначе деловите според производителот сите имаат животен век од 100 000 км. Ама на галакси никој не му кажуе :cautious::свиркам:

Иначе за твоето ауди еден клима кондензатор на фирма Mahle што е бренд и официјален лиферант на сите германски премиум брендови е 70 евра.

Ама галакси си живее у "оригинален" филм под "гаранција" и бричењето на суво му е нешто океј. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom