Политиките на Бугарија кон Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Никад ни нема да се разберете. Тие комплекси на помала вредност сте си ги набиле за цел живот.
Маче, аj не го тупи. Како првин roden e глуп Бугарин е не мора да го сфаќаш озбилно божем сите се размислуват како него. Туку за време на комунистичка Jугославиjа се одвиваше без прекин ептен интензивна емиграциjа на Македонци во Австралиjа, Канада и САД, и други земjи. Зошто морале да бегат кога дома супер им било. Пелоганиjа токму тогаш пустош се стори во споредба со Полог коj доживуваше демографска експлозиjа. Како тоа убаво се живеело, а цели подрачjа се празнеле за денес или Албански да бидат, или воопшто да немат никакви жители.

После едно две генерации, ќе ви помине, али до тогаш, вака плачење и кукање ќе има, само затоа што СФРЈ имаше бољи живот едно пеесет пати, а вие поради близината, моравте да гледате. Не Пољаците, не Чесите, туку вие сироти.
Дострел Фиќо и еднаш годишно да се преживува на Jадран со патлиџани од дома. Али добро. И денес теши се со работи од пред 50 години, можда ќе ти олесни. Аjде признаj дека и ти го имаш сретнато Џек Блекмен, али те одбиле и сега сакаш да jа истураш фрустрациjата?

Маче, аj не го тупи. Како првин roden e глуп Бугарин е не мора да го сфаќаш озбилно божем сите се размислуват како него. Туку за време на комунистичка Jугославиjа се одвиваше без прекин ептен интензивна емиграциjа на Македонци во Австралиjа, Канада и САД, и други земjи. Зошто морале да бегат кога дома супер им било. Пелоганиjа токму тогаш пустош се стори во споредба со Полог коj доживуваше демографска експлозиjа. Како тоа убаво се живеело, а цели подрачjа се празнеле за денес или Албански да бидат, или воопшто да немат никакви жители.

Дострел Фиќо и еднаш годишно да се преживува на Jадран со патлиџани од дома. Али добро. И денес теши се со работи од пред 50 години, можда ќе ти олесни. Аjде признаj дека и ти го имаш сретнато Џек Блекмен, али те одбиле и сега сакаш да jа истураш фрустрациjата?

Не викам дека беше добро, туку дека беше подобро од стандардот на живеење во Бугарија. Многу подобро. Анти-југословенската пропаганда, плус децении завист, направи денес Бугарите од Бугарија, да имаат ставови кон СФРЈ кои можат само да се посматраат како состојба настаната поради искомплексираност. Никаква објективност и хистерија.

Што е тоа Џек Блекмен, поима немам. Anyway, исклучи ги слободно од дискусија ад хоминемите. Дали мене лично ме одбиле или што и да е поврзано со мене. За друго збориме сега.
Или ако сакаш ќе збориме за мене? Немам ја проблем со тоа. Работата е да разјасниме за што збориме.

alo-momak-jesi-ti-normalan.jpg
Каква анти-југословенската пропаганда, какви децении завист и хистериja ,бе душко..
Вакви како мене и тиа на мојата возраст Jугославиja ни е преку онаа работа ,нито ни интересира ,нито ни е битно што било преди 40 години .
Вие сте тиа дека сека втора дума ви е Jуго , Jуго и уште 100 години ке воздишате и ке се тешите, како за мал период од време сте биле подобре. То ви е како урбан фолклор веке ,заедно со двете червени и татарите. Си мислите дека кога навикате вака некоj бугарин и он паѓа во несвес. Еле па ja ,кој ниту сум роден ниту живеел во Бугарија.
Со вакви инфантилни потези само ги терате бугарите да ве гледаат со потсмев и презир.
Ова ако не е искомплексираност ,како се вика ?
Никој не ве спречува да си живеете во сопствените илузии.

So Romanija se sekjam ve vikaa Cigani i vie niv, so Grcija i tie ne ve podnesuvaat, Turcija znam deka ne se mirisate. Sega ako gledash na hartija i so nas i so Srbija sme vo “perfektni” odnosi
Прегледај го приврзокот 326357
Каква анти-југословенската пропаганда, какви децении завист и хистериja ,бе душко..
Вакви како мене и тиа на мојата возраст Jугославиja ни е преку онаа работа ,нито ни интересира ,нито ни е битно што било преди 40 години .
Вие сте тиа дека сека втора дума ви е Jуго , Jуго и уште 100 години ке воздишате и ке се тешите, како за мал период од време сте биле подобре. То ви е како урбан фолклор веке ,заедно со двете червени и татарите. Си мислите дека кога навикате вака некоj бугарин и он паѓа во несвес. Еле па ja ,кој ниту сум роден ниту живеел во Бугарија.
Со вакви инфантилни потези само ги терате бугарите да ве гледаат со потсмев и презир.
Pred da pishish neshto proveri ne si tamu a pishish glupost pa glupost bez kraj… Proveri pred da pishish neshto vasha Zaharieva, Tito na sekoe go spomnuvashe, go sporeduvashe so Hitler. Toa samo iskompleksirano choeche go pravi i ne se chudi koga nekoj pishi neshto za vashata iskompleksiranost so Tito. Pa taa go sporeduvashe so Hitler be a cel svet go znae kako eden od retkite na Balkanot shto se borel protiv nego od pochetok do kraj….

Прегледај го приврзокот 326357
да
хистерична искомплексираност

овој твој пост е само потврда

Голем кур ако имало подобар живот во СФРЈ од Бугарија. Еве сега ги стигнавте, а некои републики и ги престигнавте во животен стандард.

Дури не сметам и да ти отговорам. Уживај.. :D

Анти-југословенската пропаганда, плус децении завист, направи денес Бугарите од Бугарија, да имаат ставови кон СФРЈ кои можат само да се посматраат како состојба настаната поради искомплексираност. Никаква објективност и хистерија.
Ма немоj. Не за џабе ги смислиле изреките "Кад се сељак покондури" или "...вошка крв нацица". Едноставно не ви личи да се прчите на Бугарите. Добро знаеме одредени работи како например називот "Чокалиjе", односот позади користењето на диминутивот Македонче, и т.д. Друго чаре бараjте да го лечите гневот од денешната реалност.

Ма немоj. Не за џабе ги смислиле изреките "Кад се сељак покондури" или "...вошка крв нацица". Едноставно не ви личи да се прчите на Бугарите. Добро знаеме одредени работи како например називот "Чокалиjе", односот позади користењето на диминутивот Македонче, и т.д. Друго чаре бараjте да го лечите гневот од денешната реалност.
More choeche nikoj ne se prchi, si primetil deka nikoj ne pishe na temava odamna od ko e vojnava Ukraina posebno. Problem e Bugarive shto se ko pijavici i ne te ostavaat da dishesh, gledash duri i na forumov shto e Makedonski gi ima. Nitu gi mrazi nekoj, ko shto sakaat da kazat chesto, ako ne ni manea ban nemashe da znaeme deka postojat. Se chudam na takvite ko tebe, gledam po pishenje si Mk ili uste polosho ne znaesh shto si. Za SFRJ e fakt deka se ziveelo poubavo odkolku kaj niv, ( prashaj Bugarski penzioneri kakvi penzii zimaaat blagodarenie na nivniot komunizam sprema nashi), ama isto e i fakt deka se zivee sega kaj niv poubavo. Sega za drzava shto e vo EU 20 godini, ne se tolku ponapred od nas a i nema da bidat oti korupcija kaj niv e strashno mnogu povishe nego kaj nas. I daj izjasnise ednash shto si i kakva Makedonija sakash da ziveesh da te razberam poubavo.

277353168_318388460279548_1183046113388341723_n.jpg

Како викаат старите, 100 пати изговорена лага станува вистина.

Татариве скроз забегале, до тој степен се навлезени со лагиве што веќе нема назад. Пробуваат секоја сива зона од историјата да си ја препишат и да си ја свртат приказната во своја корист што веќе станува тажно гледајќи ги како се мачат да се докажат дека се Словени.

Прегледај го приврзокот 326896

Како викаат старите, 100 пати изговорена лага станува вистина.

Татариве скроз забегале, до тој степен се навлезени со лагиве што веќе нема назад. Пробуваат секоја сива зона од историјата да си ја препишат и да си ја свртат приказната во своја корист што веќе станува тажно гледајќи ги како се мачат да се докажат дека се Словени.
:facepalm: :facepalm: Pa ja toa pisham strashna rabota se, ako pochnesh da veruvash strashno zabeguenje stanue zbor. Isus e nivni, Tesla e nivni… Nema na kraj izleguenje, kamo da sum greshka.

:facepalm: :facepalm: Pa ja toa pisham strashna rabota se, ako pochnesh da veruvash strashno zabeguenje stanue zbor. Isus e nivni, Tesla e nivni… Nema na kraj izleguenje, kamo da sum greshka.
Трет пат ти велам да не тресеш зелени, ама ти продолжуваш.
Ако ова е репер, никој не може да ве допре за простотиа. :D

Македонски археолози тврдат дека Исус е роден во Македонија.
.........Група археолози од Македонија, која се нарекува „Исусовци“, тврдат дека го пронашле точното место каде што се родил Исус Христос, но дека тоа не се наоѓа во Витлеем од Западниот брег, каде што досега така се мислеше и тоа место се нарекуваше Јудеја, туку во селото Витлемово во близина на Охрид...........

https://okno.mk/node/24631

Мајкл Џексон бил Македонец
..........Мајкл Џексон имал делумно македонско потекло. Имено, одредени корени од неговото семејно стебло досегаат дури до почвата на Македонија!„Пребарувајќи низ американските архиви и документи, наидов на податок кој укажуваше на тоа дека еден од претците на Мајкл Џексон, Михаил Јаконов, кој се родил и пораснал во Битола, во 1882 г. пристигнал на територијата на денешен САД и таму се вработил во градежништвото и го сменил името за полесно да се вклопи во околината. ........

https://okno.mk/node/12651

400 000 години Зета Македонија:vrtioci:

За Александар Донски ,кој зборува со духот на Александар Велики , За Господ ,
создал македоноидната раса и Васил Иљов со неговите 77 000 години македонска писменост дури нема и да зборувам ..

Трет пат ти велам да не тресеш зелени, ама ти продолжуваш.
Ако ова е репер, никој не може да ве допре за простотиа. :D

Македонски археолози тврдат дека Исус е роден во Македонија.
.........Група археолози од Македонија, која се нарекува „Исусовци“, тврдат дека го пронашле точното место каде што се родил Исус Христос, но дека тоа не се наоѓа во Витлеем од Западниот брег, каде што досега така се мислеше и тоа место се нарекуваше Јудеја, туку во селото Витлемово во близина на Охрид...........

https://okno.mk/node/24631

Мајкл Џексон бил Македонец
..........Мајкл Џексон имал делумно македонско потекло. Имено, одредени корени од неговото семејно стебло досегаат дури до почвата на Македонија!„Пребарувајќи низ американските архиви и документи, наидов на податок кој укажуваше на тоа дека еден од претците на Мајкл Џексон, Михаил Јаконов, кој се родил и пораснал во Битола, во 1882 г. пристигнал на територијата на денешен САД и таму се вработил во градежништвото и го сменил името за полесно да се вклопи во околината. ........

https://okno.mk/node/12651

400 000 години Зета Македонија:vrtioci:

За Александар Донски ,кој зборува со духот на Александар Велики , За Господ ,
создал македоноидната раса и Васил Иљов со неговите 77 000 години македонска писменост дури нема и да зборувам ..
Prvoto bash ne pishe deka e Makedonec a deka e roden Mk shto nema blaga veza ama pak. Prodolzuvash gluposti da pishesh aj sega na google bg pishi Isus e balgarin, kje ti izlezat 100 saita :lolzz: .Michael Jackson zimi majka nego li go najde,realno neshto da e nashe;), od vas ne mojme da pretnime nikade…

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom