Фан клуб: Милан

Саше?


  • Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.400
Поени од реакции
1.825
Зашто беше гужвата на терен кога заврши натпреварот?
 
Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Штета што следната сезона главно ќе се инвестира во дефанзивец и везиста,
Милан ќе биде страшен тим ако успеат сериозно да се засилат на десно крило,полушпиц и центарфор.
 
Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.172
Поени од реакции
14.374
Штета што следната сезона главно ќе се инвестира во дефанзивец и везиста,
Милан ќе биде страшен тим ако успеат сериозно да се засилат на десно крило,полушпиц и центарфор.
А да почекаме да видиме како ќе биде.

Според тебе, а и доста други, требаше веќе да се распаднеме, да сме далеку од место во ЛШ и да пропадне во вода се добро што направија за краток период. :D
 
Член од
20 ноември 2021
Мислења
26
Поени од реакции
118
Svoevremeno Berluskoni&Galijani cesto znaea da dadat izjava vo koja spomnuvaa sampioni, mislejki na sampioni megju igracite, e takvi momentalno nemame. Konkretno denes po 12min fudbal da gi imavme Sheva mesto Giroud i Kaka mesto Diaz, ke imavme lagana prednost od 0:2 i moznost za podocna istata da bide zgolemena, da se zatvori utakmicata po 45min fudbal. Mal pritisok, i toa pozitiven pritisok, nametnat od kiksot na konkurentna ekipa za Skudeto, i op, kocnici. Fali rutina vo zavrsnicata, no taa rutina ocigledno ne doagja so igraci koi na transfer pazarot vredat do 30m. I da ne bidam pogresno sfaten deka samo ovie dvajca usrale nesto denes, daleku od toa, celiot tim so mali isklucoci igrase pogresno. Mesto pas prema protivnicki sesnaesetnik imase sutevi bez vrska od nadvor, mesto sut - obid za dodavanje ala Barsa u najbolji dani, topkata mesto na sprotivna cista strana se glavi na korner, sebicenje itn.

Poslednive 3 kola osven sto zemavme 9 bodovi i sto ne primivme gol, ne me impresioniraat so nisto drugo. Fakt e deka na kraj vazni se samo bodovite, no minimalni pobedi od po 1:0 vo sekoj moment moze da se pretvorat vo nereseni od koi veke glava boli. Dojdovme vo takov del od sezonata kade sto sekoja pobeda e zlatno vredna, cisto za da ne otide niz voda se ona sto e gradeno na 30 utakmici. Iskreno ne sum bas zadovolen od momentalnite 66 bodovi, iako istite barem do naredno kolo ni garantiraat sigurno prvo mesto. Moe mislenje e deka trebase i deka morase da se zeme uste nekoj bod. So Udineze po veke ne znam koj pat ovaa sezona sme direktno osteteni, prethodno samite apla se posramotivme so Salernitana, i so Napoli prvata na San Siro i posebno onaa so Spezia sme skrateni za najmalku 4 boda.

Drug moment sto apla mi padna vo oci na utakmicive so Kaljari i Napoli e ocajnata zavrsnica vo samiot finis od mecot koga protivnikot e otvoren, a nie promasuvame se na se 3 ziceri, odnosno zicerista. Posebno e vazno ona promasuvanje na Salemakers protiv Napoli koga ne samo sto on se posramoti za site pari, toa e ustvari i najmaloto gajle, tuku so promasuvanjeto ni skrati ‘‘pola bod‘‘ od taa utakmica, odnosno podobar megjuseben duel. Denes Kalabrija isto se posramoti na nekoi 10min so se prodolzenie do krajot. Namesto tie posledni minuti da se labavi, da ne se trosat dodatno, nie dojdovme vo situacija da ne spasuva preckata. Posle promasuvanjeto na Kalabrija odnovo se istakna i Salemakers ali toa veke i ne me cudi, a i kako bi me cudelo koga desno krilo vo 4231 formacija, ja gura sezonata so 1 eban postignat gol. Tuka mislam i deka e krajno osteten Kastiljeho koj definitivno ne e Salah ili B.Silva, nitu nekogas ke bide 1/3 od ovie, no od Salemakers i Mesias ne e nisto poslab i nikogas nema da bide. Ne mi e jasen inaetot koj se tera kon nego od Milan kako klub, posebno Ne koga konkurencijata na taa pozicija e smesna.

Poslednive 8 kola se ednakvi na 8 finalinja za nas. Sledi sega edna pauza od 2 nedeli, a potoa 5 utakmici vo 21 den. Mart vaka-taka go projdovme so 3/3 i gol razlika 3:0, no April mesec se cini deka ke stvori pojasna slika za toa od sto e napraven ovoj tim. Bolonja i Genoa doma, Torino i Lazio gosti, plus revansot od kupot so Inter, taman raspored da se vidi do kade sme. Ima premnogu do krajot, 24 bodovi se vo igra i glupo bi bilo da barame klucna utakmica, no ako ja dobieme narednata na San Siro so Bolonja, a istovremeno Juventus i Atalanta odigraa ‘‘za nas‘‘ protiv Inter i Napoli, barem del od tovarot bi trebalo da im se simne od grbot na Pioli i igracite.

Tuku sto mi bese muabetot, ovoj Kalulu od tret desen bek vo timot, ni stana najdobar stoper. :icon_lol:
 
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
Сигурно пред спиење ќе го прочитам постот на латиница :icon_mrgr:

Конкуренцијата е отепана оваа сезона и се расфрлаат со бодови. На изгубени бодови со оние 3 екипи се уште сме први.
Аталанта е далеку од тоа што беше минатата сезона, а комшиите не знаат да победуваат.
 
Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.172
Поени од реакции
14.374
Во последните четири натпревари Милан нема примено гол, но на последните пет, има дадено само четири.

Реално тоа може да биде проблем, иако сега конечно искреираа нешто повеќе, но секогаш е ризично да се држиш на минимално водство. Сега можеше целиот натпревар да падне во вода, поради само единствената шанса што ја имаше Каљари и тоа во самиот финиш.

На претходните неколку натпревари ми делуваше дека свесно е изгубено на офанзива, за да се добие дефанзивно. Еден натпревар е мал примерок, но се надевам дека ќе продолжат да создаваат шанси и на останатите натпревари.

Сега дури и со Брахим во состав, изгледаше тимот добро дефанзивно.
Автоматски споено мислење:

Еве и xG, а овие на Каљари се само поради таа шанса на крајот.

Cagliari (0.75) 0-1 (2.42) Milan
 

Alen_001

Недозволен тајтл, внимавај.
Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.601
Поени од реакции
1.153
Razbravte sto mu bese filmot na Pioli so tie takticki rotacii?Theo poveke odigra na sredina nego na negovata pozicija,isto i Kalabrija se ufrlase sredina mesto da siri kao obicno,ne probuvavme da go izolirame Leao. Pioli izjavi na press deka narednite 3 utakmici se protiv ekipi sto igraat so trojca vo odbrana,verojatno imaat spremano nesto ama mi izgleda dosta neorganizorano.
 
Член од
8 јули 2008
Мислења
4.497
Поени од реакции
8.153
Овие Каљари лани на домашен терен 1-1 извадија и беше тресење последната утакмица.

Победивме, ама ич не ми е гајле како и со колку. Заслуживме да победиме секако.
Пропуштивме доста шанси, се осеќаше притисокот.

Имаше мн бледи изданија од поедини играчи, да, ама едно нешто што Милан стана способен да прави под Пиоли е да умртвува игра и да брани резултат.
И кога водиме ние сме во посед… порано и години наназад, ќе дадеме на шуш буш гол против не знам, Каљари и толку, bring the bus.
Денеска и цело време сезонава идеме на втор гол, 2 гола разлика бркаат и после умртвуваат…
Милан покажува шампионски потенцијал, и мислам дека што и да бидр на крај од сезонава, следна со паметни потези и инвестиции ќе можеме конзистентноста уште толку да ја подобриме.
 
Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.025
Поени од реакции
36.800
Svoevremeno Berluskoni&Galijani cesto znaea da dadat izjava vo koja spomnuvaa sampioni, mislejki na sampioni megju igracite, e takvi momentalno nemame. Konkretno denes po 12min fudbal da gi imavme Sheva mesto Giroud i Kaka mesto Diaz, ke imavme lagana prednost od 0:2 i moznost za podocna istata da bide zgolemena, da se zatvori utakmicata po 45min fudbal.
Мхм, да да, истите тие Шева и Кака што освоија само ЕДНА титула во домашно иако во многу наврати од тие 7-8 сезони имаа квалитет за сигурно 5 титули.

Мислам неам намера да ги навредувам, ги обожавам и двајцата ама треба малце да им се даде кредит и на овие момци сега, да не забораиме каде бевме ко колектив после тој пораз од 5-0 од Аталанта.

Утките се нереални на оваа утакмица и моравме да ја затвориме порано ама верувам дека после паузава ќе се консолидираме и на тоа поле.

Едноставно мора да се влезе дрско и без респект во овие 8 преостанати финалиња, нема што да изгубиме.

п.с Калулу е моментално еден од подобрите општо во лигата, страшна иднина има пред него, нереално е уште колку простор за напредок има.
 

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.788
Поени од реакции
6.461
Шева и Кака се од едно друго време, кај што не требаше да си спремен да трчаш 90 минути.....да играше тој Милан со ова темпо немаа да имаат изгубено утакмица...

Факт е дека фали квалитет у тимов, али може и подобро што нема некој што се издвојува па да чекаат се од него..
 
Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Иако има уште доста до крај ама сеуште мислам дека прошла сезона да го имавме Жиру место Манџукич ќе беше сосема различна приказна на крај. Омилен играч ми е Жиру моментално. Страшно потценет играч низ цела кариера.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom