Мислам дека и Хитлер бил номиниранТипот што ја однесе Украина и украинскиот народ кон пропаст номиниран за Нобелова награда за мир. Колку е коефициент да ја освои, 1.05?
И Заев нели го номинираа откако ја шитна државата.Мислам дека и Хитлер бил номиниран
Требаше нобелова награда да земе Едвард Бернајс.Прегледај го приврзокот 325536
Прегледај го приврзокот 325537
Прегледај го приврзокот 325538
Не треба да се потцени моќта на западната ПР машинерија.
Секако. НО. Се ова што го прават - максимална пропаганда, пробување и во некои случаи бркање на РФ од меѓународни организации, запленување на руски имот, цензура на се руско, замрзнување на руски резерви, русофобија/расизам невидени од ВСВ, санкции итн ќе им се удри силно од глава на Западот на долг рок бидејќи остатокот од светот (Кина, Индија, Иран, Арапските кралства, Бразил, Индонезија итн) гледа што се случува и кога сето ова и го направија на една Русија разбираат дека ниту они не се безбедни, истото ако не и полошо ги чека нив ако тераат политики кои не им се по мерак на САД.Прегледај го приврзокот 325536
Прегледај го приврзокот 325537
Прегледај го приврзокот 325538
Не треба да се потцени моќта на западната ПР машинерија.
Секоја сличност меѓу Зеленко и Зоќе из Муртино е намерна...дури и Нобеловата награда кога е во прашање.Типот што ја однесе Украина и украинскиот народ кон пропаст номиниран за Нобелова награда за мир. Колку е коефициент да ја освои, 1.05?
Јасно; рускиот упад во Укранина не треба да го гледаме „тесно„, само преку руските намери кон Украина, туку и „широко„, на меѓународно ниво‘ со сите последици кои наскоро ќе станат очигледни дури и за најзакоравените американољупци.Секако. НО. Се ова што го прават - максимална пропаганда, пробување и во некои случаи бркање на РФ од меѓународни организации, запленување на руски имот, цензура на се руско, замрзнување на руски резерви, русофобија/расизам невидени од ВСВ, санкции итн ќе им се удри силно од глава на Западот на долг рок бидејќи остатокот од светот (Кина, Индија, Иран, Арапските кралства, Бразил, Индонезија итн) гледа што се случува и кога сето ова и го направија на една Русија разбираат дека ниту они не се безбедни, истото ако не и полошо ги чека нив ако тераат политики кои не им се по мерак на САД.
Мислам дека ова е будење за цел свет, ова несомнено ја забрза мултиполароста, мислам дека во иднина државиве горе ќе чуваат повеќе пари и злато дома наместо по банки во западноевропски земји, ќе - те - веќе и почнаа да користат национални валути и јуан на сметка на доларот, користење на паралелни кинески финансиски установи, веројатно раѓање на блоковски трговии итн.
Тоа им е и планот, сите санкции, целиот развод од западот, префрлање на јуан бил очекуван па би рекол и посакуван од источниот блок, само ги убрза а сега Европа треба да се разбуди каде припаѓа, го спроведуваат планот за Евроазија.Секако. НО. Се ова што го прават - максимална пропаганда, пробување и во некои случаи бркање на РФ од меѓународни организации, запленување на руски имот, цензура на се руско, замрзнување на руски резерви, русофобија/расизам невидени од ВСВ, санкции итн ќе им се удри силно од глава на Западот на долг рок бидејќи остатокот од светот (Кина, Индија, Иран, Арапските кралства, Бразил, Индонезија итн) гледа што се случува и кога сето ова и го направија на една Русија разбираат дека ниту они не се безбедни, истото ако не и полошо ги чека нив ако тераат политики кои не им се по мерак на САД.
Мислам дека ова е будење за цел свет, ова несомнено ја забрза мултиполароста, мислам дека во иднина државиве горе ќе чуваат повеќе пари и злато дома наместо по банки во западноевропски земји, ќе - те - веќе и почнаа да користат национални валути и јуан на сметка на доларот, користење на паралелни кинески финансиски установи, веројатно раѓање на блоковски трговии итн.
@Black Knight ti rabotis so transport. koga kupuvas vozilo, dali novo ili polovno, verojatno gledas golem broj indikatori i recenziiВојната нема да трае вечно, а од друга страна они да можеле ќе направеле до сега еквиваленти на другиве производи, не викам дека никад нема да направат ама дали ќе прераснат во нешто светски признаено е друга приказна ќе им треба време и време. И југа на времето имала застава 101 па мерцедес си бил мерцедес.
sekoja cest na Rimac, bev koga bese dojden vo Skopje, so John Bitov bas imaa muabet i sporedba na Teslata na Bitovјуга и застави имало затоа што такво било општеството и толкав бил стандардот поинакво уредување имала државата и други приоритети, не било исплатливо да се прават поквалитетни коли(не можела популацијата да си ги дозволи) не дека не можеле... еден Мате Римац има поквалитетни електронски возила(особено батерии) од Илон Маск а соодносот во нивните ресурси е неспоредлив..
И Адидас и Пума прават облека од памук и полиестер. Што е тука ексклузивно? Да не нудат случајно облека од кашмир или викуња?Постсоцијалистичка креативност. Адидас ќе биде Адибас, Пума - Куна и така натака.
Vo pravo si. Se prasuvam zosto lugje davaat 100€ za trenerki od Adidas a na pazar gi ima za 10€ bez znak ili kako Adibas.И Адидас и Пума прават облека од памук и полиестер. Што е тука ексклузивно? Да не нудат случајно облека од кашмир или викуња?
Малограѓанскиот менталитет се појавува токму со и околу брендираните производи, со ненаситната желба за поседување производ од позната и славна фирма, иако производот може да биде и непотребен или може да се помине и со производ од „безимена„ фирма...Vo pravo si. Se prasuvam zosto lugje davaat 100€ za trenerki od Adidas a na pazar gi ima za 10€ bez znak ili kako Adibas.
Vo DDR lugjeto imaa gore dolu sve sto im treba od domasno proizvodstvo. Ama so dusa za Bozikj cekaa paketcinja od rodnini vo zapad polni so proizvodi od Aldi. Duri pakovkata ja cuvaa. Ko padna zidot gi batalija nivnite trabanti i go kupija siot poloven krs od zapad, polovna kola za lek nemase. Zelbata na lugjeto po proizvodi ne e za podcenuvanje koga vo prasanje se marki. So jaka i sakana marka od obicen proizvod sto vredi 10€ mozat da go prodadat za mnogu povekje. Barem vo Ruskite gradovi lugjeto gi sakaat i kupuvaat tie marki. Ne deka im se neophodni ama kako i za sve drugo, neubo ke im bide ako gi nema nekako neprijatno. Ke gledaat reklami na internet.
Toa e. Lugje so emocii. Marketingot zivee od toa da ti prodava prikazni.Малограѓанскиот менталитет се појавува токму со и околу брендираните производи, со ненаситната желба за поседување производ од позната и славна фирма, иако производот може да биде и непотребен или може да се помине и со производ од „безимена„ фирма...
Растот на стандардот дозовлува, овозможува и поттикнува потршувачки навики и за непотребни ама „брендирани„ нешта.
Инаку, ќе ми замерат комшиите...
Како што Сем Вакнин рече во една прилика: „Економијата е психолошка (!) категорија„.Toa e. Lugje so emocii. Marketingot zivee od toa da ti prodava prikazni.