Рамна Земја?

Член од
5 март 2022
Мислења
103
Поени од реакции
175
Па дај тогаш на сестра ти или на мајка ти да им објаснам :pos:
Ајде... нема везе. Продолжи да ставаш видео клипови и да дискутираш сам со себе на тема на кој повеќето членови од тука кур ги боли дали е земјата рамна или рапава.

Член од
1 октомври 2014
Мислења
774
Поени од реакции
2.512
Ајде... нема везе. Продолжи да ставаш видео клипови и да дискутираш сам со себе на тема на кој повеќето членови од тука кур ги боли дали е земјата рамна или рапава.
Za greota, psihopata eden...p.s. treba da napravis permutacija ( dimi ) y tri...znaes sto...

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Кога ќе ја погледнеш темава и други слични на оваа, кога ќе прочиташ како размислува другиот процент, можеш со докази да образложиш како функционира еволуцијата и како креира грешки. Природата и биологијата функционираат на тој начин, односно секоја жива клетка/организам живее, учи, еволуира, но некаде може да се заебе тој процес и да настане грешка.

Сите организми, од најмалите едноклеточни, па растенијата, животните се до човекот така функционираат. Ја учат средината, се приспособуваат на околината и потребите па на долгорочен план - еволуираат.
  • Вирусите и бактериите се борат со антибиотикот
  • Растенијата со тек на време научиле како бидат поефикасни во фотосинтетички процеси како и оние кој се хранат со животни, се креираат нови протеини за „дигестија“ или нектари за привлекување на инсекти
  • Животните со тек на време по потрага по храна, од вода почнале да излагаат на копно, да еволуираат во терестични услови (нов вид, нови екстремитети...),
  • Човекот уште од денот кога живеел во пештера еволуирал до момент каде станал најголем во синџирот на исхрана, научил да пали огин, па комплетно цела исхрана се менува, веќе почнуваат да јадат зготвено месо па цел дигестивен систем и мозок и тело и органи да еволуира до тој степен каде што си денес
Меѓутоа, негде успат се дешава грешка. Таа грешка си ти. Апла.

Се караш и се докажуваш со српски документарци бе човек? Со фанатици без грам мозок што креираат слики дома на пц во паинт. Тоа се шизофрени ликови, нема нзс со нив а ни со тебе. Не глеаш други коментари, не слушаш друг што има да каже, не сакаш да видиш друг тип на документарец каде можеби таа теза некој ти ја побива. Ти си ти, најпаметниот и тоа е тоа. Да се караш и објаснуваш дали има или нема ванземјанци ок е, ама ти човече не веруваш во банални работи.

Веруваш во рамна земја, не веруваш во гравитација, не веруваш во вулкани, не веруваш во основни природни појави, не веруваш во диносауруси? Човече луд си озбилно ти кажувам. Не ти прави никој заговор, не знаат ни дека постоиш. Живеј живот глеј шо се дешава низ светов.

и пс: А дебилното е што на цел текст, ти ќе се фатиш за 4/5 збора, ќе ги цитираш со цинички смајлиња и ќе пратиш видео.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.261
Поени од реакции
84.356
  • Почна да праќа линкови и сликички од пеинт, како и јутуб креации со видеа дека вулканите не постојат.
lol, и у тоа ли веруваат?
Автоматски споено мислење:

Браќата Маркс?
Зошто побогу?

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
"The person is smart, most people are dumb, paniking, dangerous animals and You know that..."
Автоматски споено мислење:

можеш со докази да образложиш како функционира еволуцијата
Кажи кои се заеднички линкови помеѓу човекот и мајмунот и кога престанале мајмуните да еволуираат во луѓе? (Со материјален доказ)

Природата и биологијата функционираат на тој начин, односно секоја жива клетка/организам живее, учи, еволуира,
Откако пред неколку милијарди години магично настанала експлозија и сѐ создала наоколу?

Сите организми, од најмалите едноклеточни, па растенијата, животните се до човекот така функционираат. Ја учат средината, се приспособуваат на околината и потребите па на долгорочен план - еволуираат.
Камо докази за еволуцијата на мајмуните во луѓе?

Се караш и се докажуваш со српски документарци бе човек? Со фанатици без грам мозок што креираат слики дома на пц во паинт. Тоа се шизофрени ликови
Како прво не се карам... Второ која е потребата да навредуваш ликови кои ниту ги познаваш ниту те интересираат? Која е поентата? Нешто те изнервираа?

Не глеаш други коментари, не слушаш друг што има да каже, не сакаш да видиш друг тип на документарец каде можеби таа теза некој ти ја побива. Ти си ти, најпаметниот и тоа е тоа. Да се караш и објаснуваш дали има или нема ванземјанци ок е, ама ти човече не веруваш во банални работи.
Да веруваш во случајна експлозија пред многу милијарди години која создава диносауруси и мајмуни кои се претвораат во луѓе исто и за вонземјани што се кријат некаде во универзумот за мене тоа се банални работи.
Човече луд си озбилно ти кажувам.
Зошто воопшто би ме нарекол луд ако веќе ме знаеш и зошто би пишувал толкави текстови за да се објасниш со мене? Со што заслужив?

не веруваш во гравитација, не веруваш во вулкани, не веруваш во основни природни појави, не веруваш во диносауруси?
Од кога диносаурусите престанаа да бидат основни природни појави? (Со точна дата)

Последно уредено:

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843

Тука заврши оваа тема. Ама пошто се работи за subhuman/трол сеуште е активна.
Не бе... И ја сакам да заврши. Зошто мене да ми се лепи етикетата трол? Еден коментар си напишал овде голем кур. Нека се избрише темава ич кур не ми чуе :pos:

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Не ми одговори дали чувствуваш движење кога се возиш во автомобил? Знам дека немало автомобили XVII век, јас те прашува сега кога имаме и седиме во кола и се возиме зошто не ја чувстуваме брзината?
А дали ти го чувствуваш вртењето на земјата додека седиш во автомобилот кој е во мирување? А додека се возиш ? Како да почувствуваме вртење на земјата додека сме сконцентрирани на вртењето и со очи затворени стоиме мирно во место ? Која е тајната ? Што те врти тебе?

Член од
28 јуни 2018
Мислења
805
Поени од реакции
970
Не бе... И ја сакам да заврши. Зошто мене да ми се лепи етикетата трол? Еден коментар си напишал овде голем кур. Нека се избрише темава ич кур не ми чуе :pos:
I da se isbrise temata vistinata nemoze da se isbrise !!!1!1!1

Член од
14 август 2006
Мислења
45.261
Поени од реакции
84.356
IMO
Нема зошто да се избрише. Темата е за тоа и он постува за таа работа. Небитно дали некој се слага. Евентуалниот проблем е од техничка природа и ќе настане ако продолжи со оние слики, една по друга миљон, али глеам дека више не го праи тоа.

Вие другите отворете си тема за округла земја, па постирајте таму докази.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.420
Јас сум ова се рамна земја да се реши исто како со полот. Значи ако човекот се осеќа дека живее на рамна земја, кои сме ние тоа да му го негираме, ако веќе може некој манијак да влезе во женско веце под изговор дека се осеќа како жена. Што би рекле у СФРЈ: кад је бал, нек је маскенбал.

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Јас сум ова се рамна земја да се реши исто како со полот. Значи ако човекот се осеќа дека живее на рамна земја, кои сме ние тоа да му го негираме, ако веќе може некој манијак да влезе во женско веце под изговор дека се осеќа како жена. Што би рекле у СФРЈ: кад је бал, нек је маскенбал.
Истото и јас го мислев за вас. Ако вие се осеќате како да се вртите на топка со голема брзина која пак со уште поголема брзина шиба у непознат правец во некаква галаксија без да го почувствувате тоа исто така е ваше право.

Kajgana Shop

На врв Bottom