Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    758
Зеленски ти е ист како Мандарин од "Iron man"!
Џанка легната, нашмркана во некој подрум што нема додир со реалноста. По потреба го вадат два пати у денот пред камери, му облекуваат маслинеста маичка и му уклучуваат идиот да чита!
Проблемот е што кај нас воопшто се дозволи да работата стигне до таму да шака качаци со интелигенција на пластична виљушка успеаа да го довлечкаат државниот врв на преговарачка маса. Но тоа е друга тема...

Зеленски не знам што лик е, но претпоставувам дека сака да ја води Украјина кон западот што е логично ако се има предвид дека Украјина била под руска власт со векови, а од 1992-2014 имаа проруска власт. Освен поефтин гас и не добија нешто повеќе, на тие услови да бидат земја со најнизок стандард во Европа е навистина трагично. Западот може давал некои ветувања што не ги знаеме, можеби немало ништо официјално, но сепак денес ја помагаат Украјина со оружје и обука.
Има во позадина нешто нејасно во целава прича, ќе се дознае некогаш по 10-15-20 години веројатно, сега е војната во тек и тешко е да се каже било што дефинитивно.
Украина можеше да биде швицарска на истокот... се што требаше е да го испочитуваат договорот од минск и да намалат со трупањето на оружјето и да си средат со тие азовци и слични паравоени групи... можеше да ја користи русија како пријател и нивните евтини енергенси и да си биде членка на еу но не и на нато. Поубава опција нема никогш да добијат ажа сега изгледа тоа им е недостижно за у блиска а можда и по далечна иднина

Украина можеше да биде швицарска на истокот... се што требаше е да го испочитуваат договорот од минск и да намалат со трупањето на оружјето и да си средат со тие азовци и слични паравоени групи... можеше да ја користи русија како пријател и нивните евтини енергенси и да си биде членка на еу но не и на нато. Поубава опција нема никогш да добијат ажа сега изгледа тоа им е недостижно за у блиска а можда и по далечна иднина
Па тоа сите го викаме...

Е арно ама кога ќе склучиш пакт со ѓаволот...

Како знаеш?
Неколку факе видеа као канцеларијата со слика додека да седне после одма седнат нема слика , второ посетата на болницата трето во рамштајн е во германија кај што факе невс пропагандата си ја врши работата.

Па тоа сите го викаме...

Е арно ама кога ќе склучиш пакт со ѓаволот...
Немој да мислиш само дека ние сме шоасални... бетер сме.... кај нив народот е поделен про руски т.е источниот дел и про еу т.е западот... лај нас сме поделени ама баш на секое ниво. Иаме вмрОВЦИ и комуњари бањати небањати патриоти и северџани вакцинирани и не вакцинирани.... ние сме феномен дури и со протести и контра протести :place: со една шака луѓе ко нас може кој сака к.р да си игра како и што прават реално. А рељлно неаме ништо да понудиме... добриот кадар кој што ни беше како единствена опција разбега по светот па сега ни за такво не сме.... реалноста е таа јбг

Да имаа допир со реалноста немаше да мислат дека купувањето на F-35 е паметна одлука.

Итн, итн...

Toa што Америте успеваат да продадат ваков авион не е ништо друго освен рекет... И глупи гласачи во клиент државите, кои појма немаат за што се трошат спичкуваат парите од даноците што им ги преплаќаат... Конкретно, за Русија и другите држави кои САД ги малтретираат - нема подобра работа од опремување на непријателот со F-35 и корупцијата што ја наметнува американскиот MIC.

Хахахахаахах

Друже 24 саата ја гориш темава, па сеа и воена техника од западот не била добра..
Ти, јамајка , птица селица и лидерот Бачето сте како Ленин на ноќни волци он јавно вие на форуми битка терате….

https://www.airforcemag.com/f-35-production-set-156-per-year-until-completion/ 121 авион произведен во 2020

Последно уредено:
Хахахахаахах

Друже 24 саата ја гориш темава, па сеа и воена техника од западот не била добра..
Ти, јамајка , птица селица и лидерот Бачето сте како Ленин на ноќни волци он јавно вие на форуми битка терате….

https://www.airforcemag.com/f-35-production-set-156-per-year-until-completion/ 121 авион произведен во 2020

Ne deka nema i slabosti ama so ogled na toa sega sto imaat definitivno e napredok plus tie se sposobni da prenesat atomski bombi vo slucaj da potreba. Inace planirat 35 da kupat. A toa deka e prevara e dobro da se znae, fala na clenot za informacijata. Kako gi ubedija Svajcarcite da kupat 36 ne bi komentiral. Valjda i niv gi izlazale.

Ne deka nema i slabosti ama so ogled na toa sega sto imaat definitivno e napredok plus tie se sposobni da prenesat atomski bombi vo slucaj da potreba. Inace planirat 35 da kupat. A toa deka e prevara e dobro da se znae, fala na clenot za informacijata. Kako gi ubedija Svajcarcite da kupat 36 ne bi komentiral. Valjda i niv gi izlazale.

Зирни го ова.

Неколку факе видеа као канцеларијата со слика додека да седне после одма седнат нема слика , второ посетата на болницата трето во рамштајн е во германија кај што факе невс пропагандата си ја врши работата.

Значи всушност појма немаш каде е, ама битно од доверливи извори знаеш дека е во Рамштајн, Германија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom