- Член од
- 17 август 2014
- Мислења
- 3.889
- Поени од реакции
- 6.684
Кој беа гости?На МРТ има одлична дискусија за македонскиот ракомет. Кој може нека гледа
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кој беа гости?На МРТ има одлична дискусија за македонскиот ракомет. Кој може нека гледа
Борко, Магдинчев, Гино Стрезовски, Стевче Стефановски и пуштија кратко интервју со Трифун Костовски. Денеска од 13 30 мислам ќе има реприза.Кој беа гости?
Супер, мора да се гледа, фала ти за инфоБорко, Магдинчев, Гино Стрезовски, Стевче Стефановски и пуштија кратко интервју со Трифун Костовски. Денеска од 13 30 мислам ќе има реприза.
3-цава Гино, Магдинчев и Борко сакам кажам, незнам речам.. (освен Борко имаше неколку добри поенти).Борко, Магдинчев, Гино Стрезовски, Стевче Стефановски и пуштија кратко интервју со Трифун Костовски. Денеска од 13 30 мислам ќе има реприза.
со еден збор Пички … сакат да критикуват ама немат мадиња … само трифун поштено си кажа дека од ова не бива ништо![]()
Проблеми за Пасквал - Романија без најдобриот десен бек против Македонија! - 24 РАКОМЕТ
Селекторот на Романија, Чави Пасквал, има голем проблем пред стартот на подготовките за бараж двомечот со Македонија. Тој остана без услугите на десниот бек Демис Григорас, кој заработи повреда на натпреварот меѓу неговата Бенфика и францускиот Нант во Лигата на Европа. Григорас има повреда на...24rakomet.mk
Автоматски споено мислење:
3-цава Гино, Магдинчев и Борко сакам кажам, незнам речам.. (освен Борко имаше неколку добри поенти).
Стефче Стефановски свака част, директен и влице му ја плесна вистината и жалната ситуација во младинските категории со издржани факти и аргументи, овај Гино превара фаца се познава по суратот, на прашање зошто не се реализира стратегијата која е презентирана уште пред 2 години во младински категории, одговори со - Незнам, немав време да прашам во федерација..![]()
Тоа е супер, ако се знае колку беше напален гркот на прошлите бараж утакмици со нив.![]()
Проблеми за Пасквал - Романија без најдобриот десен бек против Македонија! - 24 РАКОМЕТ
Селекторот на Романија, Чави Пасквал, има голем проблем пред стартот на подготовките за бараж двомечот со Македонија. Тој остана без услугите на десниот бек Демис Григорас, кој заработи повреда на натпреварот меѓу неговата Бенфика и францускиот Нант во Лигата на Европа. Григорас има повреда на...24rakomet.mk
![]()
![]()
ИНТЕРВЈУ ТОШЕ ОНЧЕВ: Треба некој да ми даде шанса за да покажам дали вредам за репрезентација! - 24 РАКОМЕТ
Тоше Ончев, кој е роден во Велес, доаѓа од спортско семејство. Неговиот татко е поранешен одбојкар, но љубовта кон ракометот му ја носи постариот брат Иванче, кој тренира во Борец. Интересно е дека Тоше никогаш нема настапувано за овој клуб, бидејќи првите чекори во ракометот ги прави во школата...24rakomet.mk
И Симичу не игра исто.Многу голем хендикеп е ова за Романија. Григорас им е веројатно најдобар играч воопшто, не само десен бек.
Инаку за составот, генерално очекувано. Малку сум изненаден што го нема Мишевски. Колку и да не го сакате, не сум убеден дека имаме подобри дефанзивци од него во моментот (што кажува колку немаме дефанзивци). Можеби Кукоски, ама Кукоски не е играч кој ќе направи некаква разлика, па не вреди да плачиме по него.
Се согласувам дека има смисла да им се даде шанса на некои играчи кои покажале напредок последната сезона - како Ончев на пример, но од друга страна, од кога памтам само се бара да се повикуваат играчите кои играат во странство без воопшто да се погледа ниту една минута од нивната игра. Колку гола дал напишано во статија на портал не значи ама баш ништо, за ниту еден играч. Особено не во лиги кои објективно не се поквалитетни од нашата без разлика што кај нас мнозинството мисли дека имаме најслаба лига во Европа (што е многу далеку од вистината).
За Ончев, се ок, очигледно има напредок, нема да биде ни прв ни последен што во средина на 20ти години ќе направи голем скок во играта. Треба да се разгледаат можностите негови. Но едно нешто мислам дека на повеќето не им е јасно. Нас очајно ни фали среден бек и затоа секој играч понизок од 190 мислиме дека ни е новото решение на среден бек. Тоа не е реално. Најголем дел од овие играчи се всушност леви бекови кои заради висината пробуваат да станат средни бекови. Ретко кој е вистински плеј. Такви играчи нема ништо да ни помогнат во однос на она што веќе го имаме. Ончев исто спаѓа во оваа категорија, и неговата корисност зависи од тоа колку е напреднат во неговите плејмејкерски способности. Може да, може не, но во следните 6 месеци ќе мора да го истестираме ако ништо повеќе.
П.С. Баш ме интересира кој ќе ја добие битката за резервен среден бек меѓу Атанасијевиќ/Митев/Ѓоргиев. Исто голема мистерија ми е што ќе правиме во одбрана.
Претпоставувам Ојлески е повикан пошто можи да одговори на позиција 2 во одбрана, и тоа доста солидно, очекувам Тале и Марковски да покриваат на 3 и 4, веројатно и Младеновиќ ако влези во скратени 16 исто ќе е планиран за 3 и 4, шо е до мене тука би му дал шанса и на Атанасијевиќ, играч кој игра со 110% и во два правци.П.С. Баш ме интересира кој ќе ја добие битката за резервен среден бек меѓу Атанасијевиќ/Митев/Ѓоргиев. Исто голема мистерија ми е што ќе правиме во одбрана.
Ништо чудно Стојковиќ да го уфрлат во одбраната, со оглед на неговата висина.Претпоставувам Ојлески е повикан пошто можи да одговори на позиција 2 во одбрана, и тоа доста солидно, очекувам Тале и Марковски да покриваат на 3 и 4, веројатно и Младеновиќ ако влези во скратени 16 исто ќе е планиран за 3 и 4, шо е до мене тука би му дал шанса и на Атанасијевиќ, играч кој игра со 110% и во два правци.
Не верувам дека за баражов ќе добие шанса, реално доста е млад и не искусен за вакви натпревари.Ништо чудно Стојковиќ да го уфрлат во одбраната, со оглед на неговата висина.